İSTANBUL Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) 2023’ün en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Beyaz et kategorisinin ihracat lideri Banvit oldu. Diğer kategorilerde ise Balıklar ve Su Ürünleri’nde Kemal Balıkçılık, Yumurtada PakTavuk, Süt ve Süt Ürünleri’nde Ak Gıda, Kırmızı Et Ürünleri’nde Rapak ve Arı Ürünleri’nde Yılmaz Gıda zirvede yer aldı.
#Gıdada İhracatOcak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 24 artırarak ülke ihracatına 3 milyar 714 milyon dolarlık katkı sağlayan su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektörü, başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. İSHİB (İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği) bu kapsamda üyesi olan firmalara ödüllerini teslim etti.
#İSHİBİstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliğine üye 20 bini aşkın firma, 2022 yılının ilk beş ayında 4 milyar 568 milyon dolar tutarında ihracat yaparak, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, ihracatını yüzde 30.5 oranında arttırdı.
#İstanbul İhracatçı BirlikleriTicaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "AB, bizim dibimizde olan bir pazar, Gümrük Birliğini gerçekleştirdiğimiz bir pazar. AB’ye açılım sağladığımız zaman lojistik ve ürünlerin dondurulmadan gönderilmesi anlamında çok büyük bir avantaj elde etmiş olacağız. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.
#İstanbul Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları BirliğiIRAK'IN tavuk ürünleri vergilerini arttırmasının firmalarını etkilemediğini söyleyen HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, "Bu durum bizim ihracatımızı çok ciddi boyutlarda olumsuz etkilemez. Yeni pazarlara, pazar arayışlarına girmek, her zaman tedbirli olmak, gerek firmalar gerekse ülkeler için çok önemlidir” dedi.
#Bursa1972 yılında iki arkadaş Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından kurulan Has Tavuk, bugün Japonya’dan Irak’a kadar birçok ülkeye tavuk ihracatı yapıyor. Bursa, Balıkesir, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da fabrikaları bulunan Hastavuk, 1700 çalışanıyla hizmet veriyor.
#Has TavukHavaların ısınmasıyla birlikte mangal sezonu da başladı. Özellikle hafta sonlarını fırsat bilen vatandaşlar, soluğu mesire alanlarında mangal başında alıyor. Talep yoğunluğundan dolayı geçen haftaya kadar kilosu 10-12 lira seviyesinde seyreden tavuk kanadının kilosu 17 liraya çıktı.
#Mangal