Çanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
#ÇanakkaleBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#SeyahatKraliçe 2. Elizabeth, 70 yılı aşkın süre boyunca tahtta kalarak kırılması neredeyse imkânsız bir rekora imza attı. Bu sürede modern çağın birçok önemli gelişmesine tanıklık eden Kraliçe'nin hayatında ve iktidarında bazı yılların önemi diğerlerine kıyasla çok daha fazlaydı. İşte Kraliçe'nin iktidarına damga vuran 6 önemli sene...
#Kraliçe 2. ElizabethGeçen mayıs ayında genç kuşağın önde gelen şarkıcılarından Melek Mosso’nun Isparta’da vereceği konserin “Halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmadığı”, “Milli ve manevi değerlere zarar vereceği” şeklinde yapılan şikâyetler üzerine organizasyonu düzenleyen AK Partili belediye tarafından iptal edilmesi kamuoyunda geniş bir tartışmayı da beraberinde getirmişti.
#Melek MossoMelih Uslu’nun yeni kitabı ‘Doğu Seyahatnamesi’ geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı… Gazetemizde de yazılarını okuduğunuz Uslu’yla Anadolu’yu keşfetme macerasını konuştuk: “Taşların dilini öğrenme hevesiyle çocukların peşine takılıp dev bir labirenti andıran Doğu şehirlerinin sokaklarına dalmak gerek.”
#HürriyetPetunya çiçeği nedir? Petunya çiçeği nasıl bir çiçektir? Petunya çiçeği nasıl ekilir? Petunya çiçeği bakımı nasıl yapılır? Petunya çiçeğinin özellikleri nelerdir? Petunya çiçeği nasıl yetiştirilir? Evde petunya çiçeği yetiştiriciliği yapılabilir mi? Petunya çiçeği anlamı nedir? Petunya çiçeğinin Latincesi nedir? Petunya çiçeği nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Petunya ÇiçeğiBu yıl öyle şaşaalı ve kalabalık festival ya da hasat etkinlikleri yok ama bu hasat olmayacağı anlamına da gelmiyor. Eğer önemli olan sonbaharın güzelliğini yaşamak, doğanın bereketine şahitlik edip minik bir güz tatili kaçamağı için fırsat yaratmaksa size Türkiye’nin farklı coğrafyalarına dağılmış birbirinden güzel nedenler sunabilirim.
#Sonbahar Lezzetleriİstanbul’un birçok ilçesinden elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın 17 Mart 2020 tarihli kesinti listesine göre hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’ndaki pek çok ilçeye elektrik verilemeyecek. Peki, İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek, kesintiler kaç saat sürecek?
#Elektrik KesintisiBaharın gelmesiyle üniversitelerde şenlikler de başladı, hatta bitmek üzere. Bazı yükseköğretim kurumlarının şenlikleri nisan ayı içinde tamamlandı, bazıları ise bu hafta sonu düzenliyor. Şenliklerde konserlerle birlikte öğrenci etkinlikleri de yer alıyor.
#ÜniversiteHrant Dink Vakfı, 2009 yılından bu yana her yıl “Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Programı”nı gerçekleştiriyor. Gazeteci Diyalog Programı, iki komşu ülkenin gazetecileri arasında bağları kuvvetlendirmeyi, gelecekte yeni işbirlikleri yaratmayı ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
#SeyahatHrant Dink Vakfı, 2009 yılından bu yana her yıl ‘Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Programı’nı gerçekleştiriyor. Gazeteci Diyalog Programı, iki komşu ülkenin gazetecileri arasında bağları kuvvetlendirmeyi, gelecekte yeni işbirlikleri yaratmayı ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu yıl basından kültür, seyahat ve yemek yazarları için özel bir program hazırlanmıştı. Katılımcılar arasında ben de vardım. Yedi gün boyunca bu ülkeyi gezip tanıma fırsatım oldu. İtiraf edeyim ki son zamanlarda beni en fazla etkileyen seyahat de bu oldu.
#Mehmet YaşinSığacık’ta Kaleiçi’nin tablo gibi sokakları her pazar köylü kadınların mutfaklarında hazırladığı yiyeceklerle donatılıyor. Kimileri yaban otlarıyla doldurdukları gözlemelerini, kabak çiçeği dolmalarını ayaküstü pişirip, sıcak ikram ediyor. Çayırlardan toplanmış nergis, anemon çiçekleri, taze kekik ve yemeklik yaban otları tezgâhları renklendiriyor.
#Kaleiçi“Üniversite mezunu bir eşcinselim” diye başlıyordu e-mail, “Eylül’den beri askerlik işleriyle uğraşıyordum. Uygun değildir raporu almaya çalışıyordum. Sonunda başardım! Ama çok zorluk çektim. Her türlü aşağılanmaya, hakarete maruz kaldım. Eğer ilgilenirseniz, Türkiye’deki güncel uygulamayı ve yaşadıklarımı sizinle paylaşmak isterim. Askerlik yapmak istemeyen eşcinseller başlarına gelecekleri bilsin diye…” Hemen aradım. Buluştuk. Konuştuk…
Geçen hafta hem Bodrum’da hem de İzmir Alaçatı’da ‘Ot Festivali’ vardı. Ben Alaçatı’dakine katılabildim. Tarlalarda ot topladım, mutfaklarda bu otların lezzetli yemeklere dönüşmesini izledim, Alaçatı’nın güzel sokaklarında ve küçük kahvelerinde baharın keyfini çıkarttım. Bu hafta sizinle bu keyifli yolculuğu paylaşacağım.