Türkiye 2015 yılı başında dijital karasal yayına geçmek zorunda. Bu durum, sayıları 17 milyonu bulan uydu anteninin çöpe atılacağı anlamına geliyor. Zira, Türkiye genelinde kurulacak 800 adet verici anten aracılığı ile, görüntü kirliliğine de yol açan 17 milyon antene olan ihtiyaç ortadan kalkmış olacak. Dijital karasal yayına geçişin maliyeti ise 400 milyon lira olarak hesaplanıyor.
TÜRKİYE 2011’de uygulama (application) mağazalarından elde edilen gelirlerde yüzde 54’lük büyüme ile dünyada 9’uncu oldu. Ancak devlet bu alanda hiç vergi alamadı. 4 yılda Türkiye’de internetten 200 milyon dolarlık uygulama indirilmesi Maliye Bakanlığı’nı hareket geçirdi.
Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'nin teknoloji KOBİ’lerinin Türk tüketicisi için ürettikleri katma değerli servislerle ülkeye ihracat geliri kazandırılması gerektiğini belirterek, "Rakibimiz olan ülkeler ve uluslararası şirketler ile nasıl rekabet edebileceğimizin üzerine gitmemiz gerekiyor" dedi.
Elektronik Ticaret Kanun Tasarısı’nın e-ticaretin önünü keseceğini iddia eden MOBİLSAD Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Erdoğan, “Genç girişimcilerin ilgi gösterdiği e-ticaret tanıtımla büyüyor. Bu nedenle girişimcilerin tüketicilere ‘merhaba’ diyebilmesi için, ilk haberleşme serbest olmalı” dedi.
Sanayici ürünleri için en kritik konulardan ‘ısıl işlem’de (çeliği sertleştirme işlemi) İkitelli, Gebze ve Eskişehir’de yatırımlar yapan Akademi Metalurji, Arçelik gibi büyükler başta olmak üzere 2 binden fazla kuruluşa hizmet veriyor. 8.5 milyon lira ciroya ulaşan firmanın sahibi Bülent Kuşçu, “Sanayi yoğun bölgelerde yatırıma devam edeceğiz. Sırada Gaziantep var” diyor.
MOBİLSAD, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile “İstanbul Finans Merkezi Vizyonunda Katma Değerli Servislerin Geleceği” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, sektörün katkısı olmadan İstanbul’u Finans Merkezi yapmanın mümkün olamayacağı belirtilerek, vergi uygulamalarında kolaylaştırmalar yapılması gerektiği vurgulandı.
Türkiye’nin partner ülke olduğu Almanya Hannover’deki CeBIT 2011’de sektörü değerlendiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, “92 firmamızla buradayız. Nietzsche, ‘Dağa en kestirme yol tepeden tepeyedir. Fakat onun için de uzun bacak ister’ diyor. Bugünün dünyasında uzakları yakın kılan, ‘uzun bacak’, bilişim sektörüdür” dedi.