Mobinge uğrayan bireyler, hem psikolojik ve fiziksel sağlık hem de ekonomik ve sosyal konum açısından ciddi şekilde zarar görüyor. Bu gibi durumlarda asla cesaretin yitirilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Pınar Tınaz, “Eğer mümkünse mağdur kişi mobbingcinin yanına gidip, kendisinin davranışlarını mobbing olarak algıladığını, rahatsız olduğunu ve bu davranışlarına hemen son vermesi gerektiğini söylemeli. Ayrıca psikolojik destek de almalı” dedi.
#Mobbing Karşısında Ne Yapmalıİş yerinde karşılaşılan psikolojik taciz yaygın adıyla mobbing, son yıllarda artan şikâyetlerle de birlikte çalışma hayatının önemli sorunlarından biri haline geldi. Psikolojik danışman, Prof. Dr. Sefa Bulut, sosyal şiddet türü olan mobbingin bireysel bir sorun olarak görülse de aslında bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti. İyi eğitimli, üstün yetenekli, başarı yönelimli kişilerin psikolojik yıldırmaya daha fazla hedef olduğunu anlatan Prof. Dr. Bulut, “Bu sorun sadece psikologları değil işletmecileri, endüstriyi, girişimcileri de ilgilendiriyor. Mobbingin olumsuz etkileri toplumsal gelişmeye ve ilerlemeye zarar vermektedir,” dedi.
#Sefa BulutMobbing ile Mücadele Derneği (MOBDER) Antalya Şube Başkanı Dr. Mehmet Ozan Uzkut, mobbingin (psikolojik baskı) bir kişiye yapılsa da aslında tüm toplumu ilgilendirdiğini söyledi. Mobbing uygulanan işyerinde yüzde 50 işgücü kaybı olduğunu belirten Dr. Uzkut, "Mobbing bir kişiye yapılır, sonuçları toplumsaldır" dedi. Uzkut, bir müdüre yapılan ilginç bir mobbing örneği de verdi.