Şili Ulusal Doğal Tarih Müzesi tarafından dün yapılan açıklamada, Paskalya Adası'ndaki (Rapa Nui) anıtlardan biri olan devasa bir Moai heykeli, 1870'ten beri bulunduğu Santiago'daki Ulusal Doğal Tarih Müzesi'nden Paskalya Afdası'na dönüş yolculuğuna başladı.
#Paskalya AdasıPaskalya Adası, Güney Amerika ülkelerinden Şili'nin en çok turist çeken adalarından biridir. Moai heykelleri ile bilinen adada yaklaşık 6000 kişi yaşıyor. Paskalya adasında gezilecek yerler nereler? Adanın tarihi özellikleri nelerdir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
Çok uzun zaman boyunca ayakta kalmayı başarmış, imkânsız gibi duran mimarileriyle insanı büyüleyen bu yapıların gizemli yanlarını hiç düşündünüz mü? Gizemleri hala çözülemeyen bu yapılar sırlarını hala korurlarken çoğunun hangi amaçla inşa edildiği ise bilinmiyor. İşte gizemi bir türlü çözülememiş popüler yapılar…
#Gizemli YapılarBize göre dünyanın diğer ucunda... Efsanelere konu olan tarihi antik kentlerden gizemini koruyan heykellere, doğanın gücüne şahit olacağınız şelalelerden eşsiz doğa manzaralarına sahip Güney Amerika adeta cennetten bir köşe. Jürimiz sizin için bu güzel bölgenin görülmesi gereken yerlerini seçti. Altısının ilk tercihi ise Machu Picchu oldu.
#Güney AmerikaDünyanın en gizemli adası olarak kabul edilen Paskalya Adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor. Adanın tarihi ve barındırdığı medeniyetler hakkında çok sayıda teori ortaya atılıyor. Ancak, kıyı şeridi dev antik heykellerle kaplı adanın on bin yıl öncesine uzanan karanlık tarihi hala aydınlanmış değil. Eski çağlarda “Dünyanın Merkezi” olarak adlandırılan ve antik uygarlıkların nasıl yok olduğuna ait sırlar barındıran adanın gizemi çözülemeyecek gibi görünüyor.
Paskalya Adası, Şili’nin 3700 kilometre batısında, Pasifik Okyanusu’nun ortasındaki Polinezya adalarından biri. Gökçeada’nın yarısı büyüklüğündeki bu kara parçası üç volkanın patlamasıyla oluşmuş. Üstündeki volkanik taşlardan yapılmış esrarengiz 887 dev heykel nedeniyle 1995’ten bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Bugünlerde yazı yaşayan adaya Hürriyet Seyahat okuru, yazılım geliştirme uzmanı Serkan Köktürk gitti, anıtları fotoğrafladı, izlenimlerini yazdı.
Farklı ülkeleri anlatan dokuz gezi kitabının yazarı olan, bugüne kadar 187 ülkeyi görmek için 15 pasaport eskiten, 90 farklı havayoluyla 903 uçuş gerçekleştiren, Gezginler Kulübü kurucu başkanı Profesör Orhan Kural, ‘Uzaklar Çağırınca’ adlı son kitabında okuyucularıyla gezi tecrübelerini paylaşıyor. İşte bazıları...