Mizanplas (Mise en place) terimi, zaman zaman MasterChef yarışmasında şefler ya da yarışmacılar tarafından kullanılıyor. Gastronomi de sıklıkla kullanılan bu terim, mutfakta her şeyin bir düzen içinde olmasını ifade ediyor. Bu yöntem yemek yaparken işlem süresinin de kısalmasına yardımcı oluyor. Peki mizanplas (Mise en place) ne demek? Mizanplas nasıl yapılır? Mutfakta ön hazırlık adımları...
#Mizanplas NedirMasterChef yarışmacılarının ve şeflerinin kullandığı terimler ile anlamları merak ediliyor. Mizanplas kelimesi de bunlardan biri. Peki mizanplas (Mise en place) nedir? Mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? İşte mizanplas aşamaları
#Mizanplas NedirPepino, kavuna benzeyen görümüyle dikkat çeken meyvelerden biri. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle de sağlığa faydalı. Türkiye'de de yetiştirilen pepino meyvesinin nasıl yendiği de merak ediliyor. Peki pepino nedir, nerede yetişir? Pepino nasıl yenir? İşte pepino meyvesinin faydaları
#Pepino NedirKarpaçyo (Carpaccio), genel olarak restoranların başlangıç menülerinde yer alır. İtalyan mutfağından olan karpaçyo daha çok atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Ancak karpaçyo hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etin donmadan soğuk duruma gelmesi ve ince ince kesilebilmesi. Ayrıca karpaçyo yapımında et çeşitleri ve balık da, özellikle somon balığı, tercih edilebiliyor. Peki karpaçyo (Carpaccio) nedir, nasıl yapılır? İşte dana karpaçyo tarifi ve malzemeleri...
#Karpaçyo NedirEkşi Sözlük yazarlarının site üzerinden ünlü isimlerle yaptıkları soru-cevap yayınlarının son konuğu Hürriyet yazarı Vedat Milor oldu. Milor, soyadının hikayesinden en sevdiği tatlıya birçok soruya çok sürpriz yanıtlar verdi. İşte sorular ve Milor'un yanıtları...
#Vedat Milor