Sosyal medya ağlarına ulaşılmaması... Medyaya uygulanan sansür... Savaş demenin suç sayılması... Polislerin yolda cep telefonlarını bile kontrol etmesi... Rusya şu sıralar tamamen "Batı'ya kapanan ülke" profili çizmeye başladı. Putin için Ukrayna'nın işgali dönüm noktası mı oldu? İşte savaşın gölgesindeki 'yeni' Rusya ve Putin'i bekleyen senaryolar...
#PutinİSTANBUL Üniversitesi Orman Fakültesi’nde 40 yıl hocalık yaptıktan sonra emekli olan toprak ilmi ve ekoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı çalıştaya sunduğu bildirisinin ‘sonuç’ bölümünde çarpıcı bilgiler veriyor.
#YazarKadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitat Çelikpala, konu Rusya olunca Türkiye’de ilk akla gelen akademisyenlerden. Ankara ile Moskova arasında 9 Ağustos’taki St. Petersburg zirvesinin ardından ısınmaya başlayan ilişkileri ve Suriye krizi üzerindeki olası etkilerini konuştuk. PYD konusunda, “Rusya ile ABD’nin yaklaşımı arasında temelde fark yok. Çünkü sahada kullanabilecekleri tek güç” diyor ve Moskova’da izin verilen PYD ofisini hatırlatıyor.
#Mitat ÇelikpalaSon dönemde boru hatları, petrol sahaları gibi enerji altyapılarına yönelik artan sabotajlar kaygı veriyor. Enerji güvenliği konusu ülkelerin de gündemine otururken, enerjide köprü olma hedefine sahip Türkiye’nin bu alanda atması gereken bazı adımlar olduğu ifade ediliyor. Yetkililer, “50 dolarlık bir plastik patlayıcı kullanıyorsunuz, 2 milyon dolarlık zarar oluşturuyorsunuz” diyerek, konunun önemine vurgu yapıyor.
Son dönemde boru hatları, petrol sahaları gibi enerji altyapılarına yönelik artan sabotajlar kaygı veriyor. Enerji güvenliği konusu ülkelerin de gündemine otururken, enerjide köprü olma hedefine sahip Türkiye’nin bu alanda atması gereken bazı adımlar olduğu ifade ediliyor. Yetkililer, “50 dolarlık bir plastik patlayıcı kullanıyorsunuz, 2 milyon dolarlık zarar oluşturuyorsunuz” diyerek, konunun önemine vurgu yapıyor.
#BotaşTOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, en fazla bilimsel yayın yapan akademisyenleri ödüllendirdi. Üniversitenin mütevelli heyeti toplantısında gerçekleşen törende, Nanoteknoloji ve Membran Bilimi Laboratuvarı’nın geliştirdiği hidrojen yakıt pili çalışmalarının ilk ürünü prototip hakkında Yard. Doç. Dr. Mehmet Sankır’ın sunumu da ilgi ile izlendi.