O, Türkiye’nin gururu… Dünya bilim camiasına, henüz 28 yaşındayken ‘giyilebilir kalp pili’ icadıyla imza atan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, BBC’nin ‘İlham Veren 100 Kadın’ listesinde de yer alıyor. Çalışmalarını The Massachusetts Instute of Technology (MIT) Media Lab’da sürdüren Dağdeviren, meme kanserini erken teşhis edebilecek giyilebilir elektronik sütyen çalışmalarına son hızla devam ediyor.
#Doç. Dr. DağdevirenBilim dünyasının parlayan yıldızlarından fizik mühendisi Doç. Dr. Canan Dağdeviren ilham konuşması yapmak için İstanbul’da öğrencilerle bir araya geldi. Konuşmasında “Aydınlık için karanlık da gerekli” diyen Dağdeviren, gençlere engellerle karşılaştıklarında pes etmek yerine daha çok motive olmalarını tavsiye ediyor.
#Canan DağdevirenGün geçmiyor ki metaverse’e yönelik yeni bir haber, araştırma, gündem ya da uygulama ile karşılaşmayalım. Metaverse’ün bu kadar ön planda olmasının en büyük nedenlerinden biri, metaverse ile ortaya çıkacak olan yeni ekonomik fırsatlar: Goldman Sachs ve Morgan Stanley metaverse'ü 8 trilyon dolarlık bir pazar olarak tanımlarken, Citi Group’un yaptığı bir analiz, metaverse ekonomisinin 2030 yılına kadar 13 trilyon dolara çıkabileceğini ortaya koyuyor…
#Ergi ŞenerTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesine yeni eğitim modülleri eklendi. Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile yapılan işbirliği kapsamında 14-17 yaş arasındaki gençlere Yapay Zeka eğitimleri verilecek. Türkiye’de bir ilk olan bu işbirliğiyle İstanbul, Ankara ve Trabzon’da toplam bin gence ulaşılması hedefleniyor.
#TeknolojiTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi adım adım büyüyor. Son 3 yılda 60 ilde 43 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında, önümüzdeki bir yılda 81 ilde 100 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesi hedefleniyor. Türkiye Vodafone Vakfı, projenin 4’üncü yılında iki büyük işbirliğine de imza atacak. Eğitici eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerini de dahil eden Vakıf, dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile işbirliği yaparak 14-17 yaş arasındaki gençlere Yapay Zeka eğitimleri verecek.
#VodafoneMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere ‘Yaratıcı öğrenme’yi öğretecek. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde yer alan MIT Media Lab arasında yapılan işbirliğiyle ‘Yaratıcı Öğrenmeyi Öğrenme (LCL)’ çevirim içi kursu düzenlenecek.
#MIT Media LabMEB, öğretmenlere ‘Yaratıcı Öğrenme’yi öğretecek. MEB ile Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde yer alan MIT Media Lab arasında yapılan işbirliğiyle 28 Ekim’de ‘Yaratıcı Öğrenmeyi Öğrenme (LCL)’ çevrimiçi kursu düzenlenecek.
#ÖğretmenKadir Has Üniversitesi tarafından, merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak üzere verilen ödüllerin sahipleri bugün açıklanacak. Kadir Has’ın vefatının 12. yıldönümünde Nuri Has, Can Has ve Rektör Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in vereceği ödüller ‘Üstün Başarı Ödülü’ ve ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ adlarını taşıyor.
#Kadir Has ÜniversitesiDünyaca ünlü Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, Sabancı Üniversitesi’nin 2017-2018 eğitim yılı kapanış konferansında öğrencilere seslendi. Başarılı araştırmacı, dünyanın her yerinde çeşitli engellerin olduğunu söyleyerek, “Bahanelerden çok hayalleriniz olsun. Bu nedenle hayallerinizi takip edin” dedi.
#Canan DağdevirenEBA Scratch ve blockly uygulamaları, geleceğimizi oluşturan çocuklara kod yazmayı öğretecek, ve yazılım kültürü oluşturacak. Peki, EBA Scratch ile blockly uygulaması nasıl kullanılır? İşte, kodlama dilini öğrenmek isteyen çocuklar ile ailelerinin yakından ilgilendiği EBA blockly ve Scratch nasıl kullanılır? İşte, uygulamalar hakkında merak edilen bazı detaylar
#EbaBoğaziçi Üniversitesi, Türkiye’de yaşayan 3,5 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci için daha iyi yaşam koşulları oluşturmak amacıyla TÜBİTAK ve Türk Telekom ile birlikte “Mülteciler için Veri” Yarışmasının bilimsel ve akademik liderliğini yapıyor. Yarışma ile araştırma gruplarına veri sağlayarak mültecilerin güvenlik, eğitim, sağlık, işsizlik ve sosyal entegrasyon alanlarında yaşadıkları sorunların daha iyi anlaşılması ve bu alanlardaki sorunlara çözüm getirecek uygulamalar geliştirilmesi hedefleniyor. Yarışmada seçilecek fikirlerin sahibi araştırmacılara bir yıl boyunca bir milyon müşteriden elde edilen ve anonim hale getirilmiş büyük veri setine erişim sağlanacak.
#MITBoğaziçi Üniversitesi, Türkiye’de yaşayan 3,5 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci için daha iyi yaşam koşulları oluşturmak amacıyla TÜBİTAK ve Türk Telekom ile birlikte “Mülteciler için Veri” Yarışmasının bilimsel ve akademik liderliğini yapıyor.
#ÜniversiteBİR dağcılık kazası sonucunda bacaklarını kaybettikten sonra kendine protez bacak yaparak yeniden yürümeye başlayan MIT Media Lab Biyomekatronik Grubu Yöneticisi Hugh Herr, Türkiye İnovasyon Haftası’nda konuşan isimler arasında yer aldı. ‘Biyonik adam’ olarak da bilinen Hugh Herr, “Engelli insan yoktur, icat edilmemiş teknoloji vardır” dedi.
#Türkiye İnovasyon HaftasıEkonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) sürdürülebilir kalkınma yolunda yenilikçi çalışmaları desteklemek amacıyla beş yıldır düzenlediği 5. Türkiye İnovasyon Haftası, 8-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
#Türkiye51 milyar dolarla yeni bir ekonomiyi elinde tutmaya başlayan büyük veri (big data), Smartcon ve Analytics Center tarafından düzenlenen “Büyük veri, büyük fikirler” etkinliğinde konuşuldu. Konferansta büyük verinin internetten sonra en büyük devrim olduğu anlatıldı.
#Vuslat Doğan Sabancı