Son zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#Sağlıkİlk aşık olduğumuzda neden gözümüz karşımızdakinin kusurlarını görmez? Karnımızda uçuşan kelebeklerin, terleyen avuçlarımızın sebebi nedir? Neden hep sevdiğimizle birlikte zaman geçirmek ister, onu yeri gelince kendimizden bile kıskanırız? Peki sevilen kişi hayatımızdan çıktığında bu kaybın vücudumuza nasıl bir etkisi olur? Bilim insanları bütün bunları teker teker anlattı...
#AŞKBundan üç yıl önce bir anda dünyanın odak noktası haline gelen koronavirüs, şimdilerde normalleşmiş olsa da halen hayatımızın bir parçası. Bu virüsle ilgili bilimsel çalışmalar da halen devam ediyor. Öyle ki bilim insanları şimdiye kadar görülen en uzun süre koronavirüs enfeksiyonunu taşıyan hastayı aramak için kolları sıvamış durumda. Peki neden? İşte ayrıntılar...
#SağlıkBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkHollywood'un maddi olarak her şeye sahip olan ünlülerinin de çeşitli hastalıklara yakalandığını duyuyoruz sık sık. Yani sağlık konusunda hiçbiri bazı ayrıcalıklara sahip değil. Belki hastalandıkları zaman daha iyi tedavi olanaklarına sahip oluyorlar ama şöhretleri de servetleri de hasta olmalarını engellemiyor.
#Brad Pitt21’inci yüzyılla birlikte sanayi ve teknoloji oldukça gelişti, Endüstri 4.0 sonrası 5.0 dönemi sorgulanır hale geldi. Gelişmiş ülkeler tarafından 21’inci yüzyılda ihtiyaç duyulan insan profili yeniden tanımlandı. Problem üreten değil çözüm ortaya koyan, muhakeme gücü yüksek, teknolojiye hâkim, olabildiğince dil bilen ve takım çalışmasına uygun bireylerin yetiştirilmesi ön plana çıktı.
#EğitimYıllar önce Missouri Üniversitesi'nin gazetecilik bölümünü bitirmek üzereydi. Mezun olmasına çok az bir zaman kala hayatıyla ilgili keskin bir karar verdi. <br> <br> Splash News, Backgrid USA, Mega News Agency, Depo Photos
#Brad PittSel göçmeni bir ailenin çocuğu... Doğduğu Karadeniz topraklarındaki fırtınalar onda gökyüzüyle ilgili büyük bir merak uyandırdı: Bu dev su kütleleri bulutta nasıl duruyordu, yağmurları aşağıya kim döküyordu... Türkiye’nin meteoroloji alanında en tanınan ismi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile geçmişine yolculuk yaptık.
#Mikdat Kadıoğluİnternet, akıllı telefon ve sosyal medya günümüzde en çok vakit geçirdiğimiz teknoloji araçları arasında yer alıyor. Hayatımızda birçok kolaylık sağlamasına rağmen araçlar, kaygı ve depresyon ile günlük yaşamda sorunlara da yol açabiliyor.
#Burak KesayakYoğun yaşam tarzı ve sürekli bir şeyleri düşünmek zorunda olmak bizleri unutkanlığa meyilli hale getiriyor. (Gerçekten de, bu hafta aranızdan kaç kişi anahtarlarını kaybetti ya da alışveriş merkezindeki arabanızı nereye park ettiğinizi unuttunuz?) Zihinsel olarak güçlü kalmak için hemen hemen her yerde ve her zaman yapabileceğiniz, bilimsel olarak desteklenen birkaç beyin jimnastiği egzersizini aşağıya bırakıyoruz.
#HafızaBluTV'nin dizi projesi 7Yüz'ü izliyor musunuz? İzlemiyorsanız bence çok şey kaçırıyorsunuz. Henüz sadece beş bölümü yayınlandı ama anlattığı çok sıradan ve fakat çok sıra dışı insan hikâyeleriyle şimdiden benim en çarpıcı yerli yapımlar listemde üst sıralarda yer edindi kendine.
#BlutvMüzik hayatımızın her alanında büyük yer kaplıyor. Spor yaparken, işteyken, ders çalışırken ve seyahat ederken. Müzik seçimimizde ruh halimizin rolü oldukça fazla. Araştırmalar neşeli müzikler dinlemenin, insanı daha da mutlu ettiğini gösteriyor. Üstelik Daily Mail’in haberine göre, Queen’in ‘Don’t Stop Me Now’ parçası, bilimsel bir formülle kanıtlanarak, son 50 yılın ‘kendinizi en iyi hissetmenizi sağlayan’ şarkısı seçildi. Bu şarkı, 37 yıl önce yayınlanmasına rağmen hâlâ daha iyi hissettirme ve dans pistini doldurma yeteneğine sahip. Hollanda Groningen Üniversitesi’den nörolog Dr. Jacob Jolij, dinleyicilere kendilerini en iyi hissettiren son 50 yılın şarkılarını tespit eden bir denklem geliştirdi. Dr. Jolij, insanların favori şarkısını kendine göre seçtiğini söylüyor.
#MüzikÇıkan dedikodulara göre Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti dadı krizi yaşıyor. Evinde çocuklarına bakması için bulunan çok sayıda dadıdan biri, Brad Pitt üzerinde sadece havlu varken mutfağa gittikten sonra mutfağa gittiği için Angelina Jolie tarafından kovuldu. İşte detaylar.
#Angelina JolieCentral Missouri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. CurtisCooper liderliğinde yapılan çalışmada, 2 rakamının kendisiyle 74 milyon 207 bin281 kere çarpılıp 1 eksiltilerek, “en büyük asal sayının” keşfedildiğibildirildi. En büyük Mersenne asallarının bulunması için örgütlenen"Great Internet Mersenne Prime Search" (GIMPS) projesi kapsamındahesaplanan asal sayının, 2013 yılında keşfedilen 17 milyon basamaklı sayıdan 5milyon basamak uzun olduğu kaydedildi. ABD'li matematikçi Cooper'ın, 22 milyon 338 bin 618basamaktan oluşan yeni asal sayıyı, 31 gün aralıksız süren çalışmalar sonucuhesapladığı belirtildi. Cooper, 2013'te hesaplanan asal sayının damucidi. Sayının doğruluğunu teyit eden Squirrels yazılım firmasınınmüdürü David Stanfill, keşfedilen asal sayının, 550 yılı aşkın sürede bulunan"Mersenne Asalları"nın 49'uncusu olduğunu söyledi.
#Matematikçilerin