İstanbul artık, sokak sanatının dünyadaki öncü şehirlerinden biri haline geldi. Şehirde ‘street art’ festivalleri düzenleniyor; belediyeler sokak sanatçılarını, duvarlara sanat eserleri (mural) yapmaları için destekliyor; sanat galerileri onlara kapılarını açıyor. Sokak sanatçıları artık polisten köşe bucak kaçmıyor, isimlerini saklamaya ihtiyaç duymuyorlar. Instagram’da popülerler, ayrıca birçok marka reklam kampanyalarını onların çizgilerine teslim ediyor. Son günlerde işleriyle dikkat çeken sokak sanatçılarıyla görüştük. Stencil art’tan graffitiye, hangi şehirde hangi işleri görebiliriz diye baktık. Şehirleri adeta birer açık hava müzesine dönüştüren sokak sanatı dünyasına mercek tuttuk...
#Sokak SanatıBeyoğlu Belediyesinin sokakları güzelleştirmek amacıyla başlattığı proje kapsamında Enli Yokuşu'na, Osman Hamdi Bey'in eseri "Mimozalı Kadın"ın üç boyutlu çizimi yapıldı. Açılışa, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu ile çizimi yapan üniversite öğrencileri katıldı.
#Mimozalı KadınKaplumbağa Terbiyecisi tablosu, Osman Hamdi Bey'in tuval üzerine yağlı boğa ile yaptığı bir resimdir. Türk sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan tabloda sekiz kaplumbağa ve kırmızı elbiseli bir derviş resmedilir. Dervişin elinde bir ney bulunur. Kaplumbağa terbiyecisi tablosu ve ressam Osman Hamdi Bey hakkında merak edilenleri sizin için derledik.
#Kaplumbağa Terbiyecisi Tablosu Kimin Eseridir?Sanayi-i Nefise Mektebi'nin (bugünkü Güzel Sanatlar Fakültesi) kurulması da dahil modern anlamda Türk resim sanatının oluşmasını saglayan öncülerden Osman Hamdi Bey'in tabloları İstanbul Resim Heykel Müzesi'nde sergileniyor. Sanatçının, Kaplumbağa Terbiyecisi, Mimozalı Kadın, Sarı Cübbeli Adam gibi milyarlık yapıtlarının da aralarında bulunduğu 17 tablosu 8 Nisan'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.