Hayatlarını midyenin dolmalaşma serüvenine adamış iki aile. Midyeci Pamuk ailesi 33 yıldır, Midyeci Şakir ise 47 yıldır bu işte. İki aile hafta sonları günde toplam 20 bin midye satıyorlar. Çoluk-çocuk, torun-tombalak, gelin-görümce, elti-kayınbirader hepsi bir arada çalışıyor. Yaşamları da bir. Midyeden kazandıkları parayla apartman dikmişler. Midyeci Pamuk ailesinin apartmanı İzmir Kadifekale’de, Midyeci Şakir ailesininki ise Eski İzmir’de… Sabahın kör vakti evlerine konuk olduk; dolma olup midelerimize inene kadar midyenin başına neler geldiğini öğrendik.
#Midye Dolma‘Sabaha karşı’ kontenjanında Çeşme’de Otto’nun yıldızı parladı, ensesinde atbaşı Propaganda var, zararlı çıkıp nal toplayan Riders. Akşamüstü partilerinde Bodrum’un Kuum’u varsa artık Çeşme’nin de Flyinn’i var. Plaj lezzetleriyse tencereye girmiş durumda, varsa yoksa ‘ana’lara, ‘abla’lara taşınılıyor.
#BodrumTürkiye’nin en çok konuşulan ve konuşturan ili neresi diye bir araştırma yapsalar İzmir açık ara önde çıkar. İzmirli olsun olmasın herkes, kızını, yazını, zeybek havasını, kumrusunu, çiğdemini, Kemeraltı’nı, Kordonboyu’nu, Levanten ailelerini, gávur olup olmadığını, 35,5’unu, körfez kokusunu konuşur durur. Bugüne kadar hakkında çok yazı yazıldı. Ama son noktayı bundan yaklaşık iki ay önce yazdığı yazıyla Yılmaz Özdil koydu.
Siz de deniz kenarında 100 tane midye dolmayı mideye indirdikten sonra acaba bunlar nasıl hazırlanıyor diye düşünenlerden misiniz? Bu pilavı kim pişiriyor? Bu midyeleri kim elleriyle tek tek dolduruyor? Evde mi yapılıyor? Restoranlardan mı plajlara dağılıyor? Kafanızda bu soruların bin bir türlüsü uçuşuyor değil mi?