Birçok insanın zaman zaman yaşadığı ve gerçekleştiğinde hayat kalitesini düşüren mide yanması, özellikle yetişkinlerde görülen bir sağlık sorunudur. Genellikle acı, yağlı ve ekşili gıdalar tüketildiği durumlarda ortaya çıkan mide yanmasını geçirmek için bazı yöntemler var. Mide yanması problemini sıkça yaşayan vatandaşlar, bu problemi ortadan kaldırmak için neler yapması gerektiği konusunda internette araştırma yapıyor. Peki, mide yanması nedir? Mide yanması neden olur? Mide yanmasına ne iyi gelir?
#MideMide yanması, pek çok insanda sık sık karşılaşılan bir mide sorunu olarak görülüyor. Mide asidinin yemek borusuna çıkarak boğaza doğru gitmesi sonucunda meydana gelen ekşime ve yanma şeklinde de kendini gösterir. Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir? sizler için derledik.
#Mide YanmasıRamazanda 30 gün boyunca oruç tutmak özellikle mide rahatsızlıkları yaşayanlar için zorlu bir süreç olabilir. Mide ilaçlarını kullanamayanlar oruçluyken mide yanması nedeniyle evde çeşitli çözüm önerilerine başvuruyorlar. Peki, oruçluyken mide yanması nasıl geçer ve nasıl önlenir? İşte oruçluyken mide yanmasına evde çözüm önerileri...
#Oruçluyken Mide Yanması Nasıl GeçerHıçkırıkla birlikte boğazda ve göğüste oluşan yanma hissine mide yanması deniliyor. Bu durum yemeklerde özellikle baharatlı, yağlı ve asitli gıdaları yedikten sonra ortaya çıkabilir. Ancak mide yanmasına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyeceklerle evde doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki mide yanmasına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Mide yanması neden olur? Soda ve süt mide yanmasına iyi gelir? Mide yanmasına iyi gelen çaylar hangileri? İşte evde sürekli mide yanmasına iyi gelen yiyecekler ve bitkisel öneriler...
#Mide YanmasıÇANAKKALE İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, bayramda kırmızı et tüketim miktarının ve sıklığının arttığını, bu nedenle; özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Dr. Kütük, yağlı etler yerine az yağlı ve yağsız etlerin aşırıya kaçmadan kısıtlı miktarlarda tüketilmesi gerektiğini kaydetti.
Bayramları her millet sever ama biz bir başka severiz. Hayatımızın bir parçasıdır bayramlar. “İçimiz” bayram eder, “bayram sofraları”, “bayram yerleri” kurar, çok canımız sıkılmadıkça da kolay kolay açmayız “bayramlık ağız”larımızı. Ve de ne olursa olsun “iyi hissederiz” kendimizi bayramlarda. Kısacası biz “bayram sever” bir milletiz.
#KelebekÖzellikle bu yılki Ramazan ayı, uzun yaz günleriyle zaten çok hassas olan mide ve sindirim sistemini yorar. Çünkü gün boyunca su içilmemesi sindirimi zorlaştırır. İftarda ise büyük bir iştahla sofrada bulunan her şey keyifle tüketilir. Zaten kalabalık ramazan sofralarında yemek yemenin tadı bir başka olur. Masada bulunan lezzetli her şeyi tatmadan insan sofradan kalkamaz. Geceler kısa olduğundan insan hemen yatağa girip, gelecek oruç günü için dinlenmek ve uyumak ister. Ne yazık ki bu durumlarda mide yanması kaçınılmaz olur.
#RamazanSabırla bekler, sonunda aile, akraba ve arkadaş çevremizle, en leziz, çeşit çeşit yemeklerin dizildiği iftar sofrası etrafında toplanırız. Ama çoğu kez fazla ve hızlıca yanlış şeyleri yiyoruz. Üstelik bunu yatmadan önce yapıyoruz. Bu nedenle midedeki sinsi yanma çok geçmeden kendini hissettiriyor. Özel önlemlerle ramazanda mide yanmasını önleyebilirsiniz.
#Almanya