Karnın üst bölgesinde (mide bölgesi) ağrı veya şişkinlik, vücutta sıvı toplanmasına bağlı olarak gelişebilir. Mide bulantısı ile birlikte hazımsızlıktan ve ishal gibi bağırsak problemlerinden de kaynaklanabilen mide şişkinliğine evdeki doğal yiyeceklerle de çare bulunabilir. Peki, mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği neden olur ve nasıl geçer? İşte, mide şişkinliğinin nedenleri ve evde iyi gelen şeyler
#Mide ŞişkinliğiMide gazını etkileyen ve tetikleyen durumların başında sağlıksız beslenme gelir. Özellikle hızlı yeme alışkanlığı hem mide gazını etkiler hem de kişinin hava yutmasına neden olur. Ayrıca çok fazla yapay maddelerden üretilen besinlerin tüketilmesi ve stres gibi faktörler de mide problemlerine yol açabilir. Ancak mide gazına iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler ile doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki mide gazı nasıl geçer? Yetişkinlerde mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı ve mide bulantısı nasıl geçer? Mide gazı ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? İşte mide gazı nedenleri ve evde mide gazına iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler
#Mide GazıKarın bölgesi, vücudumuzun kaburga bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede ise, bazı nedenlerden dolayı bazı şişkinler meydana gelebilir. Yaygın bir şekilde görülen karın şişliğinin pek çok farklı nedeni vardır. Genellikle de gaz sorunlarından kaynaklanan karın şişliğinin çok daha farklı nedenleri de olabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen hareketler nelerdir sizler için derledik.
#Karın ŞişliğiPek çok insan diyet yaparken ekmek yerine yulaf yemeyi tercih eder. Ancak bir süre sonra bazı insanlarda yulaf tüketimi sonrasında gaz meydana gelir. Bu nedenle gaz ve şişkinlik oluşumunun yulaftan kaynaklı olup olmadığını araştırmaya başlarlar. Peki, gerçekten vücutta oluşan gaz ya da şişkinlik yulaf kaynaklı mıdır detayları ile derledik.
Karın bölgesinde meydana gelen şişkinlik ve gaz insanların hayatını olumsuz yönde etkiler. Özellikle de sosyal hayatımızda çoğumuzu zor durumda bırakan gaz sorunu genellikle yediğimiz yiyeceklerden ve aşırı yutulan havadan kaynaklanır. Süzme, sarımsaklı ve probiyotik yoğurt gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Ramazanda 30 gün boyunca oruç tutmak özellikle mide rahatsızlıkları yaşayanlar için zorlu bir süreç olabilir. Mide ilaçlarını kullanamayanlar oruçluyken mide yanması nedeniyle evde çeşitli çözüm önerilerine başvuruyorlar. Peki, oruçluyken mide yanması nasıl geçer ve nasıl önlenir? İşte oruçluyken mide yanmasına evde çözüm önerileri...
#Oruçluyken Mide Yanması Nasıl GeçerKarın şişliği sorunu zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Karın şişliğinin kendi içerisinde pek çok nedeni bulunur. Bu nedenler kişinin yaşadığı hayata ya da kilosuna, yaşına, beslenme şekline göre farklılık gösterir. Bazen de yemek yedikten sonra karış şişkinliği oluşur ve hazımsızlık, kabızlık gibi sonuçlar doğurabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki karın şişkinliği nasıl geçer? Evde karın şişkinliğine ne iyi gelir? Kabızlık ve karın şişkinliği nasıl geçer? Karın şişkinliği ve ağrısına ne iyi gelir? İşte karın şişkinliğinin nedenleri ve karın şişkinliğine iyi gelen öneriler...
#Karın ŞişliğiHavaları soğuk seyrettiği kış mevsiminde pek çok kişinin etkilendiği bir sorun olan özellikle tek taraflı bademcik şişmesi, çocukların yanı sıra yetişkinlerde de sıklıkla görülebilen bir problem. Zaman zaman kulak ağrısı da yapan, sabahları veya alerjik boğaz yani bademcik şişmesine nelerin iyi geleceği, bu sorunun neden olduğu ve nasıl belli olacağı da araştırılıyor. Peki, bademcik (boğaz) şişmesine ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Bademcik şişmesi neden olur? İşte, bademcik şişmesi belirtileri ve merak edilenler...
#Bademcik ŞişmesiAnasonu daha önce duymuşsunuzdur fakat ne olduğu ve sağladığı faydalar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Anasonun faydalarını öğrenen kişiler, kullanmaktan vazgeçmiyor. Sizlere anasonun ne olduğu ve faydaları hakkında bilgiler derledik.
#Anason Nedir Ne İşe Yarar?Lateks alerjisi, son yıllarda giderek artan sağlık sorunları arasında yer alıyor. Hatta günümüzde uluslararası bir sağlık sorunu olarak görülüyor. Lateks alerjisi, direkt yüzey teması ya da solunum yolu ile olabiliyor. Lateks alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lateks AlerjisiHalk arasında süt şekeri olarak bilinen laktoz, sütte ve süt ürünlerinin tamamında bulunur. Bunların başında yoğurt, kaymak ve kefir yer alıyor. Süt şekeri normalde vücut için faydalı olsa da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açar. Buna laktoz duyarlılığı ya da laktoz intoleransı da denir. Laktoz alerjisi neden olur ve nasıl geçer? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Merak eden okurlar için tüm yönleriyle derledik.
#Laktoz AlerjisiPek çok gıdaya karşı gözlemlenen alerji çeşitleri vardır. Bulgur alerjisi de o alerji türlerinden bir tanesidir. Bulgur alerjisi mutlaka araştırılması gereken oldukça önemli bir alerji türüdür. Bulgura karşı yer alan bu alerji çeşidinde kişi bulgur tüketemez ve önemli komplikasyonlar doğabilir. Peki bulgur alerjisi nedir? Bulgur alerjisi neden olur? Bulgur alerjisini anlamak için hangi testler yapılır? Bulgur alerjisine iyi gelen şeyler nelerdir? İşte bulgur alerjisi ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
#Bulgur Alerjisi NedirBuğday alerjisi, içeriğinde buğdaydan üretilen ürünlerin olduğu yiyeceklere karşı gösterilen alerjik reaksiyon türüdür. Buğday alerjisi nedir, neden olur, nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir, ne iyi gelir ve tedavisi nasıldır gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Buğday Alerjisi NedirSoğan kürü genellikle içme suyuyla kaynatılarak hazırlanan, son derece şifalı bir kürdür. Bazı beslenme uzmanlarına göre klorsuz suyla hazırlanması önerilen bu kür, doğal bir ağrı kesicidir. İdrar söktürücü olduğu için biriken ödemlerin çok daha kısa sürede atılmasını sağlar. Soğan kürü nedir ve nasıl hazırlanır? Faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pandemi stresi ve değişen yeme alışkanlığıyla bağırsak şişkinliği şikayetlerinin de arttığını söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Bağırsak şişkinliği, hastalığa bağlı olmadan da yani kişinin yeme içme alışkanlığına göre de oluşabilir” dedi.
#Prof. Dr. Vedat GöralHayatında hiç regl krampı yaşamamış bir kadın var mıdır? Hiç sanmıyoruz! Her ay, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kadın regl ağrıları ile mücadele ediyor. Tüm kadınlar ağrılarını azaltmak için için birkaç yöntem biliyordur ama biz size tam 11 tane veriyoruz!
#Regl AğrısıSağlıklı beslensek de bazen cips, patates kızartması, burger ya da pizza gibi fast food gıdalardan tüketmek isteyebiliyoruz. Çok fazla yağlı yiyecek tükettiğinizde, zararlı etkilerini silmek için yapabileceğiniz birkaç önemli adım var. O adımlar nelerdir? İşte yağlı besinlerin etkilerinden kurtulmanın basit ama etkili yolları...
#Yağlı YemekHer ay adet dönemimde yaşadığınız su toplanması yani ödemler rahatsız edici ve can sıkıcıdır. Fakat yapacağınız bazı değişikliklerle bu rahatsızlığınızı azaltabilirsiniz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Emanetoğlu, adet dönemi şişkinlikleri için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi veriyor.
#BeslenmeHer ay adet döneminde yaşadığınız su toplanması yani ödemler rahatsız edici ve can sıkıcıdır. Fakat yapacağınız bazı değişikliklerle bu rahatsızlığınızı azaltabilirsiniz. Bu konuda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Emanetoğlu'nun önerilerine kulak verin.
#Kadın SağlığıRamazan ayında artan hazım sorunu yaşamamak, mideyi rahatlatmak ve gün boyu susuzluğa karşı vücut direncinizi arttırmanızın bir yolu da ham bal tüketmekten geçiyor. İşlem görmemiş çiğ halde tüketilen ham balın metabolik stresi de azalttığı belirtiliyor. 35 yıllık üretici ve Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, ham balın faydalarını anlattı...
#BalGaz ve şişkinliğin günlük hayatı olumsuz etkilediğini, kadınlarda erkeklere göre iki kat daha fazla görüldüğünü belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, gaz ve şişkinliğin sebebinin bağırsak bakterileri olduğunu söyledi.
#Bağırsak BakterileriŞişkinlik, gaz ve geğirme toplumda sık rastlanan şikayetlerdir. Bu şikayetler hassas bağırsak sendromu, fonksiyonel hazımsızlık gibi hastalıklara eşlik edebilir. Bu şikayetlerin neden kaynaklandığını ve nasıl geçtiği ise vatandaşlarca araştırılıyor. Peki, şişkinlik neden olur?
#Şişkinlik Neden Olur?Kurban Bayramı’nı kimileri evde, kimileri tatilde karşılayacak… Kurbanlıklar kesilecek, birçok evde kavurma sofralardaki yerini alacak… Ancak aman dikkat! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Yapalı, Kurban Bayramı’nda uygunsuz şartlarda kesilmiş kurbanlıkların bulantı, kusma ve ishal ile seyreden sindirim sistemi enfeksiyonlarına davetiye çıkardığını söylüyor.
#Kırmızı EtKurban Bayramı’nı kimileri evde, kimileri tatilde karşılayacak… Kurbanlıklar kesilecek, birçok evde kavurma sofralardaki yerini alacak… Ancak aman dikkat! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Yapalı, Kurban Bayramı’nda uygunsuz şartlarda kesilmiş kurbanlıkların bulantı, kusma ve ishal ile seyreden sindirim sistemi enfeksiyonlarına davetiye çıkardığını söylüyor. Peki bayramda artış gösteren mide ve sindirim sistemi problemlerinden korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?
#Bayramda BeslenmeBugünlerde sağlıklı beslenmek konusunda kafamız epey karışık. Çünkü sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok beslenme yöntemi hakkında tam tersi şeyler söyleniyor. Google’a bakarsanız tam tersi olan birçok yazı görebilirsiniz. Bu sağlık mitlerinden biri de süt hakkında.
#Hayvansal Gıda