Mide Rahatsızlıkları haberleri sayfasında Mide Rahatsızlıkları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 823 Mide Rahatsızlıkları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mide ağrısı stresten sinire, çok yemekten hızlı yemeye kadar birçok farklı günlük faktörden dolayı oluşabilir. Ancak bazen mide probleminizin başka nedenleri vardır. Bunun muhtemelen doktorunuzu ziyaret etmenizi gerektirecek daha ciddi bir sağlık sorunu olabileceğini gösteren bazı belirtilere birlikte göz atalım.
#YazarKemiklerin güçlenmesinde, bağışıklık sisteminin sağlamlaşmasında hatta kalp sağlığının korunmasında çok önemli bir yere sahip olan süt, kalsiyum ve magnezyum kaynağı. Doğadaki pek çok canlının ilk besini olan sütü, insanların tüketirken dikkatli olması gerekiyor.
#Genel SağlıkSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkAntalya'da 7 kadın hastaya 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Uzman Doktor Ahmet Taner Cantimur kendisini savundu. Cantimur, "Bu hastaların en önemli özelliği algı ve davranış bozukluğudur. Rektum içerisinde parmakla muayene yaparken bu hastalar bunu vajinal muayene gibi algılayabilir" dedi.
#Ahmet Taner CantimurAntalya Kepez Devlet Hastanesi'nde, muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Taner Cantimur'un (58), 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
#Ahmet Taner CantimurAntik Roma’nın en önemli hekimlerinden olan ve eczacılığın babası sayılan Galen’in 2 bin yıldan bu yana aktarılan şifa reçeteleri araştırma konusu oldu. Bergama’da köylülerle görüşen akademisyenler, bu kadim reçetelerin sırrını çözüyor...
#Ege ÜniversitesiBirleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiSesiniz boğuk çıkıyor ve boğazınızı temizlemeden duramıyorsanız, asit reflüsünün sıklıkla gözden kaçan bir formu olan laringofaringeal reflü (LFR) yani boğaz reflüsüne sahip olabilirsiniz. Kulak burun boğaz uzmanlarına başvuran her 10 kişiden üç ya da dördünde görülen bu hastalık, sinsice ilerlediği için ‘sessiz reflü’ olarak da adlandırılıyor. Peki boğaz reflüsü neden oluşuyor? Hangi gıdaları tüketmeli? Hangilerinden uzak durmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#SağlıkSıcaklıkların git gide arttığı son günlerde yeme alışkanlıklarımız da değişti. Havanın geç kararması, tatilin verdiği rahatlık derken, ne yiyip ne içtiğimize dikkat etmediğimiz zamanlar sıklaştı. Buna bağlı olarak da mide rahatsızlıkları ortaya çıkmaya başladı. Peki, sıcak havalarda beslenme düzeni nasıl olmalı, nasıl beslenmeli, neler yemeliyiz? Akşam saat kaçtan sonra bir şey yememeliyiz? Diyetisyen Gülçin Işık hurriyet.com.tr okurları için merak edilen soruları yanıtladı.
#Yeme DüzeniSağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda, başta kronik rahatsızlığı olanları ve tüm vatandaşları beslenme konusunda uyardı. Bakanlık, “Kahvaltıyı atlamayın, bayramda da dengeli beslenin. Sindirimde zorluk yaşamamak için eti dinlendirerek ve sebze ile tüketin. Et ilaveli yemeklere yağ eklemeyin” uyarısı yaptı. Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
#Kurban BayramıMide rahatsızlıkları ya da enfeksiyona bağlı olarak gelişen rahatsızlıklar, kusma ya da diğer bir ifade ile istifra ile sonuçlanabiliyor. Oruç tutan ancak dini vecibelerinin zarar görüp görmediğini öğrenebilmek için kusunca oruç bozulur mu sorusuna da cevap arayan vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı detaylı açıklamalarda bulundu. İşte, kusmak orucu bozar mı sorusuna yönelik Diyanet'in fetva detayları
#Kusmak Orucu Bozar MıLimonlu çay, genel olarak çayın zararlı etkilerini hafifletmek için tercih edilmekte olan sıcak bir içecektir. Limon dilimlerinin çaya keskin ve lezzetli bir aroma katmasının yanı sıra vücut için sağladığı birçok faydasının da olduğu söylenebilir. Limonlu çay içilmesinin hem psikolojik açıdan hem de sağlık açısından faydalı olduğu bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Limonlu ÇayLimon tuzu güçlü bir ödem söktürücü olduğu için hızla kilo vermeyi sağlar. Metabolizmayı hızlandıran limon tuzu vücudu bakterilere karşı korumaktadır. Diş taşını engelleyen limon tuzu ağız bakımına da yardımcı olur. Limon tuzu saçları da güçlendirir. Limon Tuzunun faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Limon tuzu neyden ve nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
#Limon TuzuUyurken ağızdan salya akması her yaştaki kişilerde görülen bir durumdur. Gece boyunca yüzdeki kasların gevşemesi ve yutma refleksinin kaybolması sonrasında tükürük ağızdan birikerek uyku esnasında akmaktadır. Özellikle en çok yan tarafa dönüp uyumak ağızdan salya akmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Uyurken ağızdan salya akması neden olur ve nasıl engellenir? Yetişkinlerde ve çocuklarda tedavisi nasıldır? İşte uyku sırasında ağızdan salya akmasının nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
#Uyurken Ağızdan Salya Akması Neden OlurDeniz börülcesi içindeki mineraller sayesinde vücudun tuz dengesini sağlar. Deniz börülcesi denizdeki tüm mineralleri içinde barındırdığı için insan vücudu için oldukça faydalıdır ve tüketilmesi gerekir. İdrar sökücü ve bağışıklık güçlendirici özelliği de özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin tüketmesi gerektiğini gösterir. Deniz börülcesinin faydaları ile beraber cilde etkisini ayrıntıları ile derledik.
#Deniz BörülcesiErkeklerde yaşanan alt karın ağrısı sorununun altında birçok neden yatıyor olabilir. Bu sebeplerden başlıcası, erkeklerde daha sık görülen ve yapısal olarak da erkek vücutlarının yatkınlığı nedeni ile apandisittir. Ayrıca sol ve sağ olarak ayrım yapılarak daha kesin sonuçlara varılır. Erkekler alt karın ağrısının bir başka nedeni de bağırsak sorunlarıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#ErkekKalp krizi göğüs üzerine aniden kendini gösteren bir ağrı ile oluşan bir rahatsızlık olarak tanımlanabilir. Kalp krizinde yapılan erken müdahale hayat kurtarmaktadır. Erkeklerde ve kadınlarda görülebilen bir durum olan kalp krizi, erkeklerde kadınlara nazaran daha fazla görülmektedir. Erkeklerde kalp krizine neden olabilecek pek çok faktör bulunur. Kalp damarında bulunan plakların yırtılması, pıhtı oturması gibi durumlar sonucunda kalp damarı tıkanması olasıdır. Bunun sonucu olarak da kalp kası oksijensiz kalmaktadır. Kalp kasındaki bu hücreler sonradan ölür ve kalp krizi süreci başlar. Peki kalp krizi belirtileri ve nedenleri nelerdir ? Erkeklerde kalp krizi risk oranı ve yaş faktörü önemli midir ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Kalp KriziUykusuzluğa sebep olan birçok fiziksel ve psikolojik etkenler vardır. Depresyon, kaygı bozukluğu ya da stres gibi psikolojik etkenlerin yanı sıra mide rahatsızlıkları, kas ve baş ağrısı da uykusuzluk yapabilir. Uykusuzluğa iyi gelen bitkilerin içinde nane, papatya, çarkıfelek, limon otu, rezene ve ıhlamur vardır. Uykusuzluğa iyi gelen bitki çayları ile ilgili ayrıntıları derledik.
#Uykusuzluğa İyi Gelen Bitkiler Ve ÇaylarMide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Mide AsidiSağlık Bakanlığı, kurban eti nasıl yenmeli, nelere dikkat etmeli, neleri yapmamalı gibi konularda uyarılarda bulundu. İşte “Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına özen gösterilmeli” diyen bakanlığın uyarıları...
#Sağlık BakanlığıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta içinde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından 13-14 Temmuz'u idari izin olarak açıklamasıyla 9 günlük Kurban Bayramı tatili fırsatı doğdu. Biz de gezgin yazarlarımıza "Bu dokuz günü çok fazla cep yakmadan nasıl değerlendirebiliriz?" diye sorduk. Kamp yapılacak yerlerden tutun da denize girilecek, doğa ile baş başa kalınacak hatta köylerde keşfe çıkılacak adreslere kadar birbirinden güzel 20 yeri önerdiler.
#RotaGünümüzde sağlığa faydalı pek çok besin bulunmaktadır. Bu besinlerin ise kendine has belli özellikleri bulunur. Özellikle de pancar hem lezzetli hem de kolay tüketilebilen bir besindir. Haşlanmış ve çiğ pancar gaz yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ülkemiz bakliyatlar ve bu bakliyatlardan elde edilen yemişler konusunda oldukça verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Özellikle nohut kullanılarak üretilen leblebi ve leblebi çeşitleri ülkemizde sıkça tüketilmektedir. Peki, sarı, beyaz ve tuzlu çeşitleri olan leblebi gaz yapar mı? Leblebinin gaz yapmaması için neler yapmalı tüm detayları ile derledik.
Kilo verme yöntemlerini takip eden pek çok kişi kendisine en uygun programı inceleyerek uygulamaktadır. Elma sirkesi içmek vücuttaki toksinlerin atılmasına ve yağ yakımına yardımcı olur. Son dönemin en çok uygulanan yöntemlerinden biri elma sirkesi içmektedir. Elma sirkesi ile yağ oluşumu engellenmekte ve kilo alımı durmaktadır. Oldukça fazla kişi sek elma sirkesi tüketimi ile yağların yakımını hızlandırmaktadır. Elma sirkesi vücuda antioksidan etki de bırakmaktadır. Elma sirkesi içmek kilo verdirir mi ve yardımcı olur mu sizler için ayrıntıları ile derledik.
Farklı zamanlarda ve amaçlar altında alkol tüketimi gerçekleşir. Bu durum eğlence, kafa dağıtmak ya da güzel bir vakit geçirmek için değerlendirilir. Ancak aynı zamanda birtakım zararları olduğunu da ifade etmek mümkündür. Peki, alkol kullanımı sivilce yapar mı ve çıkarır mı tüm detayları ile derledik.