Uzmanlar genellikle ciddi bir şeyin işareti olmasa da inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü hayati organlar karın bölgesinde yer alıyor ve bu bölgedeki ağrı, apandisit ya da böbrek enfeksiyonundan kaynaklı olabiliyor. Londra'da yaşayan aile hekimi Dr. Hana Patel, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, karın ağrısının tam olarak nerede olduğuna bakarak ağrının sebebinin anlaşılabileceğini söyledi. İşte karın ağrılarının yerleri ve işaret ettiği hastalıklar…
#Karın AğrısıKarın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın Ağrısıİstanbul Erkenköy’de 2015 yılında mide ağrısı şikayetiyle doktora giden genç, yanlış tedavisi sonrası mide felci oldu. 2020 yılından beri düzgün beslenemeyen genç, yaklaşık 25 kilodan fazla kilo verdi.
#İstanbulDünya koronavirüs ile yavaş yavaş vedalaşırken Kuzey Kore'den gelen haberler ile sarsılmış durumda. Yeni bir salgın hastalığın görüldüğü ülkede vaka sayılarındaki artış sonrası karantina kararı geldi. İşte yüzlerce kişiyi etkileyen hastalık ile ilgili bilinenler...
#Kuzey KoreDünya koronavirüs ile yavaş yavaş vedalaşırken Kuzey Kore'den gelen haberler ile sarsılmış durumda. Yeni bir salgın hastalığın görüldüğü ülkede vaka sayılarındaki artış sonrası karantina kararı geldi. İşte yüzlerce kişiyi etkileyen hastalık ile ilgili bilinenler...
#Kuzey KoreKilosu 3 bin 500 liraya satılan damla sakızının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Fiyatının yüksek olmasından dolayı vatandaşların gram gram alabildiği damla sakızı, tabiattaki en kuvvetli antiseptik içeriğe sahip ve enfeksiyonla mücadelede birebir etkili.
#Damla SakızıÇam sakızları esasen köknar ağaçlarının üzerinden toplanmaktadır. Yıllardır özellikle alternatif tıpta ve farklı birçok şekilde kullanılmakta olan çam sakızının birçok yönden faydası bulunmaktadır. Sizin için çam sakızının ne demek olduğunu, çam sakızının faydalarının neler olduğunu, çam sakızının ne işe yaradığını ve acısının nasıl kullanıldığını derledik.
#Çam SakızıSalataların ve kısırın vazgeçilmez lezzeti olan yeşil soğanın aynı zamanda insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan yeşil soğanın suyu tam da doğal bir ağrı kesicidir. Uzak Doğu ülkelerinde çok fazla tüketilen yeşil soğanın insan sağlığı için inanılmaz faydaları vardır. Yeşil soğanın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir sizler için derledik.
#FaydalarıBakımı çok zor olan gelincik çiçekleri; beyaz, pembe, kırmızı renkte kırlarda kendi kendine oluşan çiçeklerdir. Gelincik çiçeklerinin rengi kırmızıdır. Kırmızısı canlı olan gelincik çiçekleri, yeşil kırlara renk veren bir çiçektir. Peki gelincik çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Gelincik çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Gelincik ÇiçeğiRamazan ayında oruç tutmak kişinin sağlığını iyileştirebilir, ancak doğru şekilde beslenme ve gerektiğinde ilaç kullanımı uygulanmazsa sindirim sağlığıyla ilgili bazı hastalıkların tetiklenmesine neden olabilmektedir. Oruç ve sahurda fazla yemek yemek ve iftarı geciktirmek olumsuz etki eder. Ramazan ayında özellikle iftar veya sahur yemeklerinde çok fazla yedikten sonra reflü, hazımsızlık, şişkinlik ve mide ekşimesi gibi sindirimle ilgili şikayetlere sıklıkla rastlanır. Ölçülü yemek yemeye ve bu şikayetleri tetikleyebilecek yiyeceklerden kaçınmaya dikkat edilmelidir.
#Mide Ve Bağırsak SağlığıAğız kokusunun ara sıra olabileceği gibi bazen de kronik nedenlerden dolayı gerçekleşebileceğini söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Midede bulunan helikobakter enfeksiyonu, reflü hastalığı ve gastritlerde de ağız kokusu olabilir. Ağız kokusu olan bireylerde endoskopi yapılarak mide hastalığı, reflü ve helikobakter olup olmadığı araştırılmalıdır. Patoloji saptanmazsa, ağız ve boğaz muayenesi, diş muayenesi ve göğüs hastalıkları muayenesine kişi yönlendirilmelidir” dedi.
#Prof. Dr. Vedat GöralÖzellikle çiğ soğan ya da sarımsak yediğinizde midenizde yanma mı hissediyorsunuz? Çok sayıda kişinin böyle bir sorunu var ama Gastroenteroloji Uzmanı Kadir Demir, insanların bu problemi yanlış yorumladıklarını söylüyor. Yanma ya da ekşime sandığınız rahatsızlık aslında bir gaz sorunundan ibaret.
#ReaksiyonSindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#ÜlserSindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Ülser NedirMidede oluşan yaralara verilen genel ada ülser deniliyor. Sindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Bugün pek çok kişinin ortak sorunu olan bu hastalığın belirtileri merak ediliyor. Peki, ülser belirtileri neler?
#ÜlserZerdeçal, son yılların gözde baharatı. Lezzeti kadar sağlık faydaları da çok konuşuluyor. Zira o, çok yönlü bir ilaç gibi de çalışıyor. Kanserle, damar sertliğiyle, kronik iltihapla, bellek bozukluğuyla, paslanmayla, kısacası bizi yaşlandıran ne varsa hepsiyle savaşıyor.
#Osman MüftüoğluBirçok insanın dert yandığı ve özellikle yetişkinlerde görülen bir sağlık sorunu olan ülser, hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çekiyor. Ülser problemini yaşayan vatandaşlar ve bu hastalığın belirtilerinin kendilerinde olduğunu düşünen vatandaşlar da ülser hakkında araştırma yapıyor. Peki, ülser nedir? Ülserin belirtileri neler?
#Ülser Nedir?