mezunlar haberleri sayfasında mezunlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3477 mezunlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
1970’li yıllarda Etlik Lisesi’nde okuyan dört arkadaşın kurduğu ‘Göktürkler’ adlı müzik grubu, yaklaşık 40 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldi. Grubun adını ‘Kırlanta’ olarak değiştiren biri 64, diğer üçü 63 yaşındaki müzisyenler, eski şarkılardaki duyguları genç nesillere hissetirmeyi amaçlıyor.
#ETLİK LİSESİTürkiye’nin değişik illerinden gelen Bahçelievler Deneme Lisesi 1983 mezunları, 33 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Ankara’nın köklü okullarından biri olan Bahçelievler Deneme Lisesi’nin çeşitli meslek gruplarından olan 95 mezunu, Taner Öztürk önderliğinde Çayyolu Behzat Restoran’da buluştu.
#DenemeDOKUZ Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin girişimi ile öğrenciler, mezunlar, idari ve akademik birimlerin bir araya geldiği ve akademik takvimin başladığı döneme denk gelen 10 Ekim günü, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından "Dokuz Eylüllüler Günü" olarak kabul edildi.
#İzmirAralarında Galatasaray Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Pertevniyal Anadolu Lisesi, Vefa Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi'nin de bulunduğu okulların mezunları, Asırlık Okullar Vakfı'nın kuruluş istişare toplantısını gerçekleştirdi.
#Asırlık Okullar VakfıMEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait örgün eğitim istatistiklerini yayınladı. Verilere göre Türkiye’deki okul sayısı 75 bin 647 oldu. Bir önceki yıl bu rakam 75 bin 19’du. Okul öncesi ve ortaöğretimdeki öğrenci sayısında ise düşüş var. Liseden mezun olan öğrenci sayısı yaklaşık 1 milyon azaldı...
#ÜniversiteBirleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk YazarHeybeliada’daki Ruhban Okulu’nda restorasyon çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Fener Rum Patriği Bartholomeos da Yunan basınına demecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından MEB’e talimat verildiğini belirterek “Faaliyetin eşiğinde olduğumuza artık eminiz” dedi.
#HeybeliadaTEKNOFEST kapsamında düzenlenecek E-Ticaret Hackathonu başvuruları 20 Eylül’e kadar devam edecek. Ön elemenin ardından yarışmaya katılma hakkı kazanan ekipler, 2-3 Ekim’de Adana’da bulunan Trendyol Yarının Köyleri Kürkçüler Dijital Merkezi’nde Hackathon yarışması için bir araya gelecek. Yarışmada ilk 3’e giren ekipler ödüllendirilecek.
#TEKNOFEST'Alternatif tören diyenler, devlete meydan okuduklarını iddia edenler, hükümete karşı yeni bir darbe hazırlığı mı diye soranlar, Mustafa Kemal’in askerleri olmayı tek bir siyasi partinin patentli sloganı sananlar, daha önce böyle görüntüleri hiç izlemedik diyenler, beni bile “Darbe olur görürsün Hande” diye suçlayanlar’ bu yazı hepinize...
#Kılıç ÇatmakTicaret Bakanı Ömer Bolat, İhracat Akademisinin ihracatçı sayısındaki artışa katkı vereceğini belirterek, "Hedefimiz 2030'a kadar 200 bin kişilik bir ihracat ordusu kurmaktır. İhracat Akademisi Projesi de buna çok büyük katkı sağlayacaktır." dedi.
#Ömer BolatTürkiye’de mesleki eğitimle ilgili tartışmalar çoğunlukla doğru zeminde ilerlemiyor. Gün geçtikçe değeri daha da iyi anlaşılan mesleki eğitimin önemi konusunda bir mutabakat var, buraya kadar bir sorun yok. Ancak, konu bu mutabakatın nasıl hayata geçirileceği, yani mesleki eğitimin nasıl güçlendirileceğine geldiğinde tartışma bağlamından tümüyle uzaklaşıyor. Geldiğimiz noktada mesleki eğitime dair tartışmaların ’herkesin üniversiteye gitmesi yerine çoğu öğrencinin mesleki eğitime yönlendirilmesi’ fikriyle ‘mesleki eğitimin çocuk işçiliğini yaygınlaştırdığı’ iddialarına kadar aşırı uçlar arasında savrulduğunu görüyoruz.
#Konuk YazarTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yürütücülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması başvuruları 01 Eylül tarihine kadar devam ediyor.
#TEKNOFESTGenç mühendis adaylarının motivasyonlarını artırmak ve hayal güçlerini genişletmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan T3Al Hackathon Yarışması, TEKNOFEST 2024’te teknolojiseverlerle buluşacak. T3 Vakfının yürütücülüğünde ve T3Al Büyük Dil Modeli Geliştirme Projesi paydaşlarının desteğiyle düzenlenecek olan bu yarışma kamu, özel sektör ve üniversitelerin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.
#TEKNOFEST 2024Anadolu Meslek Programı, öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. Anadolu Meslek Programı, Türkiye içerisinde geçerli olan bir ortaöğretim programıdır. Programı başarı ile bitiren öğrenciler, teknisyen unvanını kazanır. Teorik ve pratik ders görürler. 12. Sınıf itibarıyla programa göre staj görürler. Peki, Anadolu Meslek Programı hangi alanlarda faaliyet gösteriyor? İşte, o detaylar
#Anadolu Meslek ProgramıYeni akademik yıl ile 20 üniversitede yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21'i lisans, 50'si ön lisans olmak üzere toplam 71 program açılacak. Prof. Dr. Derviş Karaboğa, "Yapay zeka bölümlerinden mezun olanlar birçok farklı sektörde ve rolde çalışabilirler; çünkü yapay zeka teknolojisi hemen hemen her alanda devrim yaratma potansiyeline sahiptir" dedi.
#Yapay ZekaSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu haftaki konuğum İş’te Ol Akademi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marka Koordinatörü İrem Armağan Aydın. Aydın, eğitimli iş gücünü doğru yönlendirme konusunda faaliyet gösteren akademinin hikâyesini ve faaliyetlerini anlattı.
#Serkan KızılbayırCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ilkeleri temelinde geliştirdiği Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde adayları güncel ve objektif veriler ile destekleyecek.
#YKSBAU Global Eğitim Ağı bünyesindeki Berlin International Üniversitesi, kuruluşunun 10’uncu yıl dönümünü kutladı. BAU Global Başkanı Enver Yücel ile birlikte törene katılan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, “Bu üniversitenin kuruluşu, eğitim alanında Türk-Alman ikili ilişkilerinde dönüm noktasıdır” dedi.
#AlmanyaAkademik yılın sona ermesiyle üniversitelerde mezuniyet törenleri yapılmaya başlandı. Bu yıl mezuniyet törenlerinde atılan kepler geçen yıllarınkinden çok farklı. Kepler, popüler dizi ve animasyon filmlerindeki replikler ya da özel görüntülerle süslenerek renklendirildi.
#ÜniversiteTürkiye’de işsizlikten daha büyük bir sorun var, o da mesleksizlik. Bir yandan diplomalı işsizlerin sayısı artarken, diğer yandan birçok sektörde nitelikli eleman krizi yaşanıyor. Sorunun temelinde ise mesleki eğitimdeki negatif algı yatıyor... İşte öğrencilerden mezunlara, ailelerden işverenlere kadar tüm paydaşların mesleki eğitime bakış açısı ve atılması gereken kritik adımlar...
#Gülistan ALAGÖZMurat Cem Orhan şef olarak Cemal Reşit Rey’de ünlü Petersburglu Rus soprano Olga Peretyatko ile son kez muhteşem bir konser verdi. Bu benim ve birçok dostumuzun kabul edemeyeceği bir tasarruf. İstanbul’da belediyenin kültür dairesi genel sanat yönetmenliğini kaldırarak, yerini kollektif bir idareye bıraktı. Bu gülünçtür.
#Murat Cem Orhan Şef- MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Rektör Danışmanı Dr. Caroline Fell Kurban, yapay zekânın yükseköğretime etkisini araştırdı. İki akademisyenin kaleme aldığı, dünyada bu alanda yazılmış ilk uluslararası kitap “ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi: Yapay Zekâ Devrimini Keşfetmek” birçok ülkede yayımlandı.
#Yapay ZekâDenizcilik eğitimi veren Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrenciler, asırlık geleneğe uyup üniformalarıyla İstanbul Boğazı’na atladı. Geleneğe göre öğrenciler üniformalarını ıslatmadan denizciliğe adım atamıyor...
#Ziya Kalkavan Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiBeyaz üniformalarla İstanbul Boğaz’ına atlayan denizcilik öğrencileri asırlık geleneği sürdürerek mezun oldu. 1928 yılından beri süren geleneğe göre üniformalarını ıslatmadan denizciliğe adım atamayan İstanbul Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geleceğin kaptanı ve gemi adamı olmak için arkadaşlarıyla el ele denize atladı. Mezun olan öğrenciler daha sonra ıslanan üniformalarını çıkarıp gece elbiselerini giyerek teknede düzenlenen eğlenceye katıldılar.
#Ziya Kalkavan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi