Kıtaların kesişim noktasında yer alan ve üç iklim kuşağının buluştuğu Anadolu, deniz seviyesinden ortalama 1300 metreye çıkıyor. Bu üç özelliğiyle her noktası ayrı bir canlı türü için cazip. Bütün Avrupa kıtasında 12 bin bitki çeşidi varken bu sayı Anadolu’da 10 binin üzerinde. 700 civarında balık, yaklaşık 470 kuş türü, 170 memeli, 120 sürüngen ve 30’dan fazla çiftyaşamlı türü bu topraklarda yaşıyor. Bu rakamları başka bir ülkeyle değil, ancak bir kıtayla kıyaslayabilirsiniz. Peki bütün bu çeşitlilik içinde en gizemlileri hangileri? Hangilerini bugüne kadar en fazla bir ya da iki kişi görmüş? Hadi bize çattı diyelim; peki kobradan, parstan nasıl kaçılır?
#PARS- Davutoğlu: (1) "Balkanlar, Karadeniz ve Ortadoğu coğrafyaları bölünürken, kimlikler parçalanırken bizim Türkiye’de milli birliği, beraberliği ve millet olma kimliğini, beraber olma kimliğini, her türlü mezhebi ve etnik ayrımı bir kenarda bırakarak, 77 milyon vatandaşın eşitliği, kimliğini, ilkesini savunmamız lazım. Bizim Çözüm Süreci’nden kastettiğimiz budur, Alevi-Sünni kardeşliğinden kastettiğimiz budur" - "Benim tanıdığım hiçbir Adanalı da pasif ve edilgen olmamıştır. Hep aktiftir, bir şekilde kendini göstermek ister, yaptığı işi en iyi şekilde yapar. Benim tanıdığım Adanalı aktif, özne, kararlı, tuttuğunu koparan bir kişiliktir" - "Başka milletler için iktisadi gelişme ve mücadele dönemi geride kalmış olabilir, bizim için yeni başlıyor"
Mardin merkezine karayoluyla 47 kilometre uzaklıktaki Savur, bir dağın yamacında. Tarihi Etiler’e kadar uzanan yerleşimin en önemli özelliği taş işçiliğinde yaratılan mucizeler. Özellikle Dereiçi Köyü’nde geçmişin ustalarından kalan evler, yel değirmenleri birer sanat eseri.
Ekimde tatile çıkacaklara Bodrum’dan başlayıp, Gökova’nın cennet koylarında bitecek bir "Mavi Yolculuk" öneririm. Bu önerimi kuvvetlendirmek için de "Mavi Yolculuğu" başlatan Ezra Erhat’ın şu sözlerini şahit gösteririm: "Mavi gezinin yapılabileceği mevsim hazirandan ekim sonuna kadar uzanır