Hatuniye Medresesi, Gülbahar Hatun adına yaptırılmış bir medrese olarak bilinir. Tarihteki yeri ile ilgili olarak ilgi çeken bir medrese olma özelliğine sahiptir. Medrese hala ziyaretçiler tarafından ilgi gören bir yapı halindedir. Hatuniye Medresesi nerede ve nasıl gidilir? Hatuniye Medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Önceki gün Ankara Garı’ndan ilk kez yola çıkan ‘Turistik Tatvan Treni’ Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı. Tatvan Garı’nda yolcular için davul ve zurnalı karşılama töreni düzenlendi. Turizmi Türkiye geneline yayma politikası kapsamında önemli bir adım olan turistik tren sayesinde Bitlis’te bulunan 760’ın üzerindeki tescilli yapı, demiryoluyla ziyaret edilebilecek.
#Ankara GarıBitlis'te yatırım değeri 1 milyar 232 milyon lira olan 21 ayrı yatırımın toplu açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet, bir türlü iktidara gelemeyince son 20 yıldır da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu" dedi.
#Murat Kurumİnanç, tarih boyunca günümüzün ‘mutlaka görülmesi gerekenler’ listelerinde olan bazı yapıları ortaya çıkaran en önemli faktörlerden biri oldu. Biz de ramazan ayını fırsat bilip maneviyatı yüksek, İslami açıdan önemli seyahat adreslerini jürimize sorduk ve 10 farklı noktayı derledik.
#GeziBir zamanlar kıymeti anlaşılamayıp biraz geri planda kalmış olabilir ama 90’lar boyunca çok çabaladı Bitlis... Anayoldan şehre hiç uğramadan geçip gidenlere meydan okurcasına, elindeki değerlerin önce kendi farkına vardı, sonra da dünyaya tanıttı. Bitlis’in cazibesi tarihi dokusuyla kendine çekiyor meraklı gezginleri.
#HürriyetGeçtğimiz hafta sonu Kütahya’ya gittim. Çinilerle süslü tarihi kentten ne kalmış, ne durumda görme fırsatım oldu. Tarihi evleri ve çarşısı, sıra sıra çini ve seramik dükkanları, Germiyan Beyliğinin Osmanlı’ya çeyiz olarak verdiği şehir olan Kütahya’ya bir cumartesi günü çarşı bölgesi açıkken gitmenizi öneriyorum.
#BursaEylül’e merhaba dedik; ama merak etmeyin yaz bitmedi daha.. Sabah işyerime doğru yürürken sağa sola bakıyorum, insanları süzüyorum. Hakkında pek çok öykü anlatılan Sinop doğumlu ünlü filozof Diyojen’in gündüzleri Atina sokaklarında elinde fenerle dolaşırken insanların kendisini görüp “Hayrola nedir bu fener gündüz vakti?” diye sorduklarında, “Doğru dürüst bir adam arıyorum” dediği olay aklıma geliyor. Hürriyet Bursa’ya 63. gezi yazım’da Sinop’u alatmak üzere adımlarımı hızlandırıyorum.
#SinopMeydanlar şehirlerin simgesidir. Randevular verilir, kutlamalar yapılır, şehir destanları meydanlarda yazılır. İçinde bulunduğumuz salgın dönemi nedeniyle belki de tarihlerinin en sakin günlerini geçiriyorlar. “Havalar da ısınmışken kısmen sakin olan meydanların tadını çıkaralım” dedik ve jürimize bu hafta Türkiye’nin en güzel meydanlarını sorduk…
#MeydanSahn-ı Seman Medresesi; Osmanlı döneminde eğitim veren yükseköğrenim kurumu olarak hizmet veren yapılardan biridir. Sizin için Sahn-ı seman Medresesi nerede ve nasıl gidilir? Sahn-ı seman Medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgi şeklindeki konu başlıklarının yanıtlarını tüm ayrıntılarıyla derledik.
İznik, tarihi, sanatı ve doğal güzellikleri bir potada buluşturan Bursa’nın nevi şahsına münhasır ilçesi... En çok dillere destan işçiliğe sahip çinileriyle tanınıyor. İznik Gölü’nün yanı başında, büyük şehrin karmaşasından uzak, insanı huzura davet eden havası da cabası...
#İznikSelçuklu eserlerinin ağırlıkta olduğu Sivas'ta 1270'li yıllarda aynı anda yapımına başlanıp tamamlanan Gök Medrese ve Çifti Minareli Medrese, Selçuklu ile Moğol uzantısı İlhanlı devlet adamları arasındaki güç gösterisi sonucu oluşan hikayeleri ile dikkat çekiyor. Bugün biri yeniden restore edilen, diğeri de kısmen ayakta duran iki yapı, o yıllarda yaşanan hakimiyet arzusunun, taş duvarlara yansıyan örneğini oluşturuyor. Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Eser, yapıların o dönemin şartlarında devlet adamlarının karşılıklı meydan okuma anlamı içerdiğini ifade etti.
#Sivasİstanbul'dan elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ'tan İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası ilçeleri için elektrik kesintisi uyarısı yapıldı. 3 Mart 2020 tarihli kesinti programına göre bakım ve onarım çalışmaları gereği elektrik kesintisi yapılacak. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mart İstanbul elektrik kesintisi programı
#İstanbul’Da Elektrik KesintisiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Kütüphanesi açılış törenine katıldı. Almanya'daki saldırıya ilişkin konuşan Erdoğan, "İlgili tüm birimlerimiz süreci hassasiyetle izliyor. Alman makamlarının saldırıyı aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız." dedi. Açılışta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yer aldı.
#Erdoğanİstanbul ve Ankara'da ikamet eden vatandaşların ana gündem konusu elektrik kesintisi oldu. 'Elektrikler ne zaman gelecek?' sorusuna yanıt elektrik dağıtım şirketlerinden geldi. BEDAŞ ve Başkent EDAŞ elektrik kesintisi programını paylaştı. Peki, Ankara ve İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek? İşte BEDAŞ ve Başkent EDAŞ elektrik kesintisi programı
#BedaşKim ne derse desin dünyadaki bazı coğrafyalar, bazı ülkeler daha şanslı. Atlas Okyanusu ile Akdeniz’i ve yine Afrika kıtası ile Akdeniz coğrafyasını birbirine bağlayan Fas işte bu şanslılar arasında. Bu ayrıcalıklı olma durumunu, üretilen edebi metinler ve mitlerle anlamak mümkün. Örneğin, babası Zeus tarafından gökkubbeyi taşımakla cezalandırılan Atlas efsanesi bu dağların en yüksek zirvelerinin yer aldığı Fas’ta hayat buluyor. Coğrafyanın ne kadar özel olduğunu hissetmenin bir diğer yoluysa, ülkeye atacağınız ilk adımda gizli...
#FasAnadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...
#KastamonuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Sivas Mitingi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, istiklalimiz bizim namusumuzdur, şerefimizdir. 100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi 100 yıl sonra bugün aynı yerde bir kez daha tekrar ediyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız" dedi.
#Cumhurbaşkanı