2002 yılından günümüze faaliyetine devam etmekte olan Barbare Bağları ve Barbaros Bağ Evi, İstanbul’a yaklaşık 2 saat mesafede Tekirdağ’da bulunan huzurlu bir yer. Can Topsakal’ın kuruculuğunda hayata geçen Barbare Bağları, organik, biyodinamik ve sürdürülebilir tarım anlayışıyla hareket ediyor. Bağların kalbinde yer alan Barbare Studio ise Celine Topsakal kuruculuğunda 2024 yılı içinde ilk misafir sanatçı/küratör projesini başlattı. Bu projenin T. Melis Golar küratörlüğünde açılan ve Leyla Bayrı’nın sergi koordinatörü olduğu ilk sergisi “Yer Duygusu” 14 Eylül’de Barbare Bağları’nda izleyicilerle buluştu.
#Barbare StudioMersin'in Tarsus ilçesinde fide üretim tesisinde çalışan işçi Y.C.B., makine dairesinde telefonla konuşarak yürüdüğü sırada üzeri metal levha ile kapatılmış bodrum katına düştü. Olay, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
#İşçiArap alfabesinin 9. harfi olan ra, periyodik cetvelde radyum elementinin simgesidir. Bunun dışında, Mısır mitolojisindeki tek gözlü devlet tanrısının adı da Ra'dır. Mitolojide Ra, hakimiyeti, adaleti ve bereketi simgeler. Ra ile başlayan kelimeleri anlamları ile birlikte sizler için derledik.
#EğitimGünümüzde oldukça fazla çeşitliliği olan paratonerin, Türkçe dilindeki karşılığı yıldırımsavar olarak ifade edilmektedir. Paratoner, 18. yüzyılın en önemli icatlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için Paratoner nedir ve ne işe yarar? Paratoner nasıl çalışır ve kim bulmuştur sorularının yanıtlarını derledik.
#Paratoner Nedir?Gravür sanatının geçmişi 15. yüzyıla dayanıyor. İlk defa Hollanda'da ortaya çıkan gravür sanatı, etkili bir baskı tekniği olarak diğer dünya ülkelerine de yayılmıştır. Gravür sanatı, tahta, metal ya da taş üzerine yapılan oyma tekniği kullanılarak uygulanan çalışmanın kağıda aktarılmasıdır. Gravür nedir? Ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Gravür Nedir?Plaka kodları motorlu olan tüm araçların ön ve arka taraflarında metal levha üzerinde bulunur. Bu plakalar araçların kimliği olma özelliğine sahiptirler. Polisler, gerekli durumlarda araçların plaka kodu ve harflerine göre gerekli olan işlemleri yapma olanağı sağlarlar. Sizin için Iğdır plaka kodu kaçtır? Iğdır ve ilçelerinin plaka harfleri konularını detaylarıyla derledik.
#Iğdır Plaka Kodu Kaçtır?Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' sınıfta yer alan aralarında tren makinisti, otomotiv kaportacısı ve PVC doğrama montajcısının da olduğu 33 meslekte 'yeterlilik belgesi' olmayanlar bugünden itibaren çalışamayacak.
#MeslekYoutube'a Fransız bir internet kullanıcısı tarafından yüklenen ve kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenen bir video, keçilerin eğlence dünyası hakkında oldukça fikir veriyor. Bir bahçeye monte edilmiş esnek metal levha üzerinde oynayan keçilerin görüntüsü, izleyenleri hayrete düşürüyor.
#KeçiBeşiktaş’ın yoğun ısrarlarına, federasyon yetkilisinden olumsuz yanıt geldi.Olaylar sonrası siyah beyazlı yöneticilerin bir bölümü temsilcilerle konuştu. Geri kalanları ise zemini temizletti. Ancak yapılan, “Dışarıda kimse yok. Lütfen maçı oynatın” isteği karşılıksız kaldı.
#GalatasarayFransa’nın Picardie Bölgesi’nde, Paris’e 170 kilometre uzaklıktaki Guise şehrinde gerçek olmuş bir ütopyanın adı Familistere. 19’uncu yüzyılın ünlü soba fabrikatörü Jean-Baptiste Andre Godin, işçilerin ancak insani koşullarda yaşadıklarında mutlu ve verimli olacağına inanıyordu.
İTALYA’da yüksek lisans yapan Özden Kaya’nın, Bilal Atasoy’un Rize’nin Güneysu İlçesi’nde çelik halatlar kullanarak kaya yamacına astığı ev ve rüzgarda dönen çardağını konu alan, ’Sıra dışı peyzaj mekanları’ tezi, 101 puanla en yüksek derece alan tezler arasında yer aldı. Yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Özden Kaya, çalışmasına konu olan yapıların çok ilgi çektiğini belirterek, İtalyan akademisyenlerin de Rize’ye geleceğini ve sıra dışı yapıları yerinde inceleyeceğini söyledi.
Rize’nin Güneysu İlçesi Gürgen Köyü’nde dağın yamacına çelik halatla bağlı ev yaparak gündeme gelen 80 yaşındaki Bilal Atasoy, yine ilginç bir uygulamaya imza attı. Atasoy bu kez rüzgarla dönen çardak inşa etti. Fren sistemi olmayan çardağın sert rüzgarda hızlı dönmesinden şikayetçi olan Atasoy, şimdi de fren ve elektrik sistemi eklemek için çalışmaya başladı.Yaz sıcaklarından bunalan Atasoy, kaya yamacındaki evinin yanına bu kez de rüzgar kuvveti ile dönen çardak yaptı. Bir otomobilin diferansiyeli üzerine 3 metrekarelik ahşap çardak inşa eden Atasoy, çatısına da rüzgarla dönebilmesi için 4 metal levha yerleştirdi. Rüzgarın yönüne göre dönen çardak aşırı rüzgarda çok hızla dönünce sorun yarattı. Misafirlerini, 4 sandalye ile bir de masa koyduğu çardakta ağırlayan Atasoy, nazar boncuğu astığı çardak için şimdi de fren ve elektrik sistemi geliştireceğini söyledi.Muhammet KAÇAR GÜNEYSU / DHA
#HtvhaberRize’nin Güneysu İlçesi Gürgen Köyü’nde dağın yamacına çelik halatla bağlı ev yaparak gündeme gelen 80 yaşındaki Bilal Atasoy, yine ilginç bir uygulamaya imza attı. Atasoy bu kez rüzgarla dönen çardak inşa etti. Fren sistemi olmayan çardağın sert rüzgarda hızlı dönmesinden şikayetçi olan Atasoy, şimdi de fren ve elektrik sistemi eklemek için çalışmaya başladı.