Merak edilen ve internetten araştırılan mantarlardan biri de yumurta mantarıdır. Özellikle bu mantarı deneyimlemek isteyen pek çok kişiyi yenip yenmediğini ve zehirli olup olmadığı konusunda bilgi almaya çalışıyor. Peki Tavuk mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tavuk bacağı mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Tavuk Mantarı NedirÖzellikle faydaları ile bir adım öne çıkan meşe mantarı, çok bilinmeyen ancak son dönemlerde ilgi çeken mantar çeşitleri içerisinde geliyor. Peki Meşe mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Meşe mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Meşe Mantarı NedirÇizme’nin şimdiye kadar kendi halinde yaşayan bölgesi Puglia’nin vaatleri ortada: Makul fiyatlar, samimiyet, sade ve saf lezzetler, harika kumsallar ve deniz… Puglia kendini saklı tutmayı başarmış bir yıldız. Çok sevdiğim bu bölgeye bu kez dünyaca ünlü Altamura ekmeğinin peşinden gittim.
#SeyahatBir mantar ne kadar değerli olur dersiniz? Cevabı çok net: Bu mantar eğer bir trüf mantarıysa, o kadar nadir, o kadar lezzetli ve işte o kadar değerlidir. Çoğunlukla omlet ve makarnanın üzerine rendelenen trüf mantarının dilerseniz yağını da kullanabilirsiniz. Bir tabakta trüf varsa lezzet de var!
#Trüf MantarıToz haline getirilmiş yabanmantarı, mantar suyu ve porçini mantarıyla yapılmış bir çorba... Domates salçası yerine garum sos kullanılan, azıcık tatlı tarhana ve pekmez eklenerek pişirilmiş kuru fasulye... Köy peyniri ve parmesanlı risotto üzerinde langust... İşte, geride bıraktığımız sene ülkemde yediğim ve olağanüstü diyebileceğim birkaç lezzet...
#GastronomiBartın'ın Ulus ilçesinde emekli fotoğrafçı İsmail Yılmaz (61) ormanda gezerken 'ölümsüzlük mantarı' adı verilen doğada nadir görünen Reishi mantarı buldu. Yılmaz, 3 mantar bulduğunu ve aramaya devam edeceğini belirterek, "Ormanda gezerken bir mantar gördüm, ilk kez böyle bir mantarla karşılaştım. Mantarın fotoğrafını Bartın Üniversitesi’ndeki hocalara attım. 'Ölümsüzlük mantarı' dediler" dedi.
#Ölümsüzlük MantarıTrüf mantarı tüm dünyada lezzetli aromasıyla aranılan bir türdür. Usta şeflerin özel aroması nedeniyle trüf mantarını kullanmayı tercih ederler. Ayrıca trüf mantarı fiyatının yüksekliği ile de ilgileri üzerinde toplayan bir iş kolu haline gelmektedir. Birçok kişi tarafından merak edilen trüf mantarı tohumu nasıl ve zaman ekilir? Trüf mantarı tohumu nasıl olur ve nereden alınır konusu tüm detaylarıyla derledik.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Atabey Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kaygusuz tarafından Uzakdoğu ülkelerinde 'ölümsüzlük mantarı' adı verilen 'Reishi mantarı' bulundu.
#AydınKarakulak mantarı ismi fazla duyulmamış olsa bile mantar seven kişiler tarafından oldukça fazla tüketilmekte olan bir mantar olarak bilinmektedir. Doğada kendi kendine yetişebilmesi sebebiyle bilen kişiler toplayarak yemek yapımında kullanmaktadır. Karakulak mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Karakulak mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizler için karakulak mantarı ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.
#Karakulak Mantarı NedirKayın mantarı, yenilebilir mantar türleri arasında bulunan bir mantar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kavak mantarı olarak da bilinmekte olan kayın mantarı görüntüsü itibari ile bilinen mantar şekline göre farklılık göstermektedir. Kayın mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kayın mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizin için Kayın mantarı ile ilgili bilgileri derledik.
#Kayın Mantarı NedirEn lezzetli ve besin değeri açısından diğer mantarlardan ayrılan Shiitake mantarı, sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Genellikle uzan doğu ülkelerinde yetiştirilen bu mantar, Japonya'da sanat dalı gibi görülüyor ve öyle muamele ediliyor. Shiitake mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Shiitake MantarıTirmit mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tirmit mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Tirmit mantarının yenmesinde zarar var mıdır? Tirmit mantarı nasıl pişirilir, nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.
#Tirmit Mantarı NedirTürkiye'nin pek çok farklı bölgesinde yetişen mantar türleri arasında sığır dili mantarı geliyor. Beyaz rengi olması ile beraber olgunlaşma döneminde ortası çukur bir etki oluşturur. Peki sığır dili mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sığır dili mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Sığır Dili Mantarı NedirAynı zamanda ayı mantarı olarak da bilinen porçini mantarı, tıpkı bir çöreğe benzer görüntüye sahiptir. Özellikle son dönemlerde ilgi çeken ve merak edilen mantar arasında yer alıyor. Peki, Porçini mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Porçini mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Porçini Mantarı NedirGünümüzde her besinin kendine has özellikleri bulunur. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu besinleri doğru şekilde tüketmek gerekir. Özellikle kanlıca mantarı her yemekte rahatlıkla kullanılabilir. Kanlıca mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı NedirMantarlar türleri bakımından pek çok çeşide ayrılmaktadır. Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz mantarlar pek çok yönden sağlığa faydası bulunmaktadır. Bazı mantarlar yenilebiliyorken bazıları zehirli türlerindendir. Bunlardan birisi de İmparator mantarıdır. Peki İmparator mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sezar yumurta mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizlere imparator mantarı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#İmparator Mantarı NedirTirmit mantarı olarak da bilinen geyik mantarı, son dönemlerin en çok ilgi çeken mantar türleri içerisinde gelir. Özellikle doğada farklı renkleri ile beraber hemen dikkat çeken mantar çeşitleri arasında yer almaktadır. Peki Geyik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Geyik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Geyik Mantarı NedirGelincik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Gelincik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Gelincik mantarı yenir mi? Gelincik mantarının zararları var mıdır? Sizin için gelincik mantarı hakkında detaylı bilgileri derledik.
#Gelincik Mantarı NedirBirçok farklı isimle anılan ve çok sevilen mantar çeşitleri içerisinde fesleğen mantarı gelir. Özellikle çörek mantarı, kuzu mantarı ya da ayı mantarı olarak da ifade ediliyor. Peki fesleğen mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Fesleğen mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Fesleğen Mantarı NedirÇok kısa ömürleri olması ile beraber çok hızlı üreyen mantar çeşitleri arasında borazan mantarı geliyor. Son dönemlerde ilgiyi üzerine toplayan mantar türleri arasında olduğunu da söylemek mümkündür. Peki Borazan mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Borazan mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Borazan Mantarı NedirMantar türleri zehirli ya da zehirsiz şekilde yenilebilir olarak iki farklı biçimde ele alınır. Bu türler içerisinde bazıları özellikle hem sağlıklı hem de lezzetli bir tüketim imkanı sağlar. Son dönemlerdeki en merak edilen mantarlar içerisinde ayı mantarı geliyor. Peki Ayı mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Ayı mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Ayı Mantarı NedirToprağın derin kısımlarında yetişen, faydaları ve ekonomik değeri değeriyle tanınan, dünyanın birçok bölgesinde yetiştiren bir mantar türü olan Trüf mantarı, meşe ağaçlarının kök kısımlarından toplanmaktadır. Pişirilmesi halinde pek fazla suyunu bırakmayan mantarın sert bir yapısı ve taşı anımsatan bir görüntüsü bulunmaktadır. Bugünkü yazımızda size Trüf mantarı nasıl yetişir? Trüf Mantarı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.
Denizli’de sonbahar ile birlikte Çameli ilçesindeki yöre halkı çıntar mantarı için ormanlara akın etti. Kırmızı et yerine çıntar mantarı tüketmeyi tercih eden vatandaşlar, ormanda tek tek mantar toplayarak faydalarını ve zahmetlerini anlattı. Emekli öğretmen Hüseyin Akkan, “İçinde demir var yoğun miktarda, başka vitaminlerde var. Büyüleyici özelliği var. Bu yaşta zor şartlarda dağa geliyoruz, topluyoruz” dedi.
#Denizli