Türkiye'de çalışma saatleri kısalacak mı sorusu Şubat ayının gündem başlıkları arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da gerçekleştirilen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye çalışma saatleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Milyonlarca çalışan çalışma saatleri düştü mü, düşecek mi? sorusuna yanıt ararken, gözler de TBMM'ye çevrildi. Peki, çalışma saatleri düşecek mi? Haftalık 40 saat çalışma meclisten geçti mi? Çalışma süresi son dakika gelişmeleri...
#Çalışma SaatleriEYT başvurularındaki yoğunluk nedeniyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı. Yeni düzenlemeye göre, SGK çalışanları Nisan- Haziran döneminde saat başına 54 lira fazla mesai ücreti alabilecek.
#SGKCumhurbaşkanı Erdoğan TBMM açılışında, “Ekonomi politikamızda akıntıya kürek çekmiyoruz. Yılbaşında tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edeceğiz” dedi ve Yunanistan geriliminden Ermenistan’la ilişkilere ve yerli otomobil TOGG’a kadar çok sayıda önemli mesajlar verdi...
#Cumhurbaşkanı ErdoğanGünümüzde çok sayıda iş alanı vardır. Bu iş alanlarında çalışan personellerin sayısı ise iş yerine göre değişiklik gösterebilir. Tabi, işverenler çalıştırdığı personelleri düzenli olarak takip etmek ister. Sizler için Puantaj ne demek? Puantaj cetveli nedir ve nasıl doldurulur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Puantaj Ne Demek?Pandemide evde geçen mesai süresi arttı. Süreç uzayınca tüketiciler de daha rahat çalışma ortamı için harekete geçti. Ofis sandalyesine göre daha konforlu olan oyuncu koltuklarının satışları 9.5 kat artış gösterdi. İlgili internet aramaları ise 6 yılın zirvesinde.
#GazetehaberleriAlmanya’da koronavirüsün ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi istihdam piyasasıyla kıyaslandığında çok daha fazla oldu. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemine göre bu yılın ikinci çeyreğinde gayri safi milli hasıla yüzde 11.7 oranında düştü.
#Federal İstatistik DairesiKarantina günlerinde evden çalışmanın 1 numaralı zorluğu nedir? ESET Kıdemli Güvenlik Uzmanı Tony Anscombe’nin paylaştığı araştırmaya göre en büyük zorluk, mesai saatinden sonra da bilgisayarın çalışmaya devam etmesi. Anscombe, araştırmanın ayrıntılarını ve evde çalışma rutini geliştirmeye ilişkin önerilerini paylaştı.
#EsetAlmanya’da Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek için bir dizi tedbirler alındı. Bu tedbirler arasında neredeyse her branşta iş yerleri kapatıldı. Kriz öncesine göre iş kayıpları yüzde 70’i buldu. Ancak bazı işyerleri vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için kapılarını açık tutuyor. Berlin’deki Türk esnaflar salgın korkusuna rağmen dükkanlarını kapatmıyor. İşte onlardan bazıları...
#Kovid-19Siber saldırıların ardından toparlanmak için sağlık kurumlarının 1,4 milyon dolar harcama yapması gerekiyor! Kurumlar, ağlara sızmak amacıyla tasarlanan yeni yöntemlerden sürekli haberdar olur ve bu doğrultuda siber güvenlik çabalarına yönelik yeni taktikler geliştirirse siber saldırıların başarılı olma riski azalıyor.
#SağlıkMacaristan’da yıllık fazla mesaiyi 150 saat artırdığı için köle yasası olarak adlandırılan yeni çalışma yasasına karşı protestolar artarak devam ediyor. Parlamento binası yürüyen binlerce kişi, taleplerini kabul edilmemesi durumunda ülke genelindeki bütün yolları ve köprüleri kapatarak grev başlatacakları uyarısında bulundu.
#Macaristan250 saat olan yıllık fazla mesai süresini 400 saate çıkardığı için Macaristan’da muhalefetin ve sendikaların ‘köle yasası’ diyerek karşı çıktığı tasarı, meclisten geçti. Fazla mesai yapmak isteyenlerin önündeki engelleri kaldırdıklarını savunan Başbakan Viktor Orban “Çalışanların çıkarına oldu” dedi.
#Macar Yurttaş BirliğTürk İş Kanunu’na göre haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla çalışma olarak tanımlanıyor. Türkiye, OECD ülkeleri arasında çalışanları en çok mesai yapan ülkeler arasında yer alıyor. Günümüzde tartışılan bir başka önemli konu ise akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar nedeniyle mesainin eve taşması.
#Fazla MesaiTürk Hava Yolları’nın(THY) İstanbul- Ulan Batur seferini yaptıktan sonra geri dönüşüne sorunlu yolcu nedeniyle Moğolistan makamlarınca izin verilmeyen ve bu yüzden uçuş ekibinin de mesaisi dolan THY uçağı, 18 saatlik bir gecikmeyle bugün saat 11.25’de Atatürk Havalimanı’na geldi. Ulan Batur Havalimanı’nda olay çıkarttığı için gecikmeye neden olan ve Suriyeli olduğu bildirilen sorunlu yolcunun da iki refakatçi ile birlikte İstanbul’a getirildiği THY yetkilileri tarafından açıklandı.
#THYTHY’nin İstanbul’dan Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur Havalimanı’na giden uçağındaki bir yolcu bu ülkeye alınmayıp geri gönderilmek istenince, havalimanında olay çıkardı. Yolcu pilot tarafından uçağa alınmayınca Moğolistan makamları da THY uçağının kalkışına izin vermedi. Uçak 4 saat rotara girdi. Bunun üzerine mesaisi dolan uçuş ekibi ve yolcular otele alındı. THY uçağı halen Ulan Batur Havalimanı’nda bekliyor.
#THYHükümet ile memur sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerde 22 madde üzerinde anlaşmaya varıldı. Varılan 22 maddelik anlaşmaya göre, memura, bakmakla yükümlü oldukları engelli yakınları için bir saat izin verilecek. Sağlık çalışanlarının 9 saat olan mesai süresi de bir saat kısaltılarak 8 saate indirilecek.
İstanbul’un, çalışanları çileden çıkaran trafik sorununun çözümü kademeli mesai uygulamasında. İTO 89. Şehiriçi İnsan Taşımacılığı Komitesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüğü Kademeli Çalışma Saatleri Uygulaması projesinde çalışanlar ve öğrencilerin 5 farklı gruba ayrılrak çalışma saatlerinin yeniden düzenleniyor.