Mersin Balığı haberleri sayfasında Mersin Balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 445 Mersin Balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.
#KaradenizBartın'ın Amasra ilçesinde denize açılan Cem Yavuzyiğit (36), nesli tükenme tehlikesi altında olan mersin balığını yakaladı. Bu balığı ilk kez tuttuğunu anlatan Yavuzyiğit, daha sonra mersin balığını denize bıraktı.
#BartınGiresun'un Erikliman Köyü'nde yaşayan Recep Yıldırım isimli balıkçı, evinin önünde yaptırdığı havuzda koruma altında bulunan ve havyarı ile dünyaca ünlü Mersin Balığı yetiştiriyor. Akdeniz ve Ege Denizi'nde bulunan Mersin Balığı'nın nadiren olsa da Karadeniz'de de görüldüğünü belirten Yıldırım, 15 yıl önce denizde ağına takılan Mersin Balığı'nı evinin önündeki havuzda yetiştirmeye başladığını söyledi. Yıldırım, görünüm itibariyle köpekbalıklarına benzeyen Mersin Balıkları'nın siyah havyarının çok kaliteli olduğunu ve yüksek fiyatlardan dünya piyasasında alıcı bulduğunu belirtti. Bir çok üniversitelinin tez ve inceleme için havuzunu ziyaret ettiğini de belirten Yıldırım “Soyu tükenmekte olan bir balık olduğundan bulmak zor oluyor. Bu nedenle bir çok üniversiteli tezlerini hazırlamak için havuzumuza geliyor. Rusya başta olmak üzere yurtdışından da balığı görmeye gelenler oldu” diye konuştu.AHMET BİLGE-İHA-KURGU: Levent SERT
#Mersin BalığıNesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.
#KaradenizNesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.
#OrduKızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
#AkdenizKızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
#KızıldenizHayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarBartın'ın Amasra ilçesinde denize açılan Cem Yavuzyiğit (36), nesli tükenme tehlikesi altında olan mersin balığını yakaladı. Bu balığı ilk kez tuttuğunu anlatan Yavuzyiğit, daha sonra mersin balığını denize bıraktı.
#BartınAlfabenin 16. harfi olan M, fizikte kütlenin sembolüdür. Romen rakamlarında 1000 sayısına karşılık gelen M harfi, ''Medium'' ve ''Miladi'' kelimelerinin kısaltması olarak kullanılır. M harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak edenler için sırasıyla derledik.
#M Harfi İle Başlayan İsimlerDünyanın büyük bir kısmını kaplayan sular içlerinde milyonlarca canlının yaşadığı yerler olmaktadır. Su altında yaşayan canlıların çoğu insanlar için önemli bir besin kaynağı olarak ifade edilmektedir. Balıklarda bu canlılardan biri olmaktadır. Mersin balığı da bu balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Peki, mersin balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Mersin balığının faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Protein açısından zengin olan yiyeceklerin başında balıklar ilk sıralarda yer almaktadır. Hem sağlıklı olması hem de dört mevsim yenmesinin mümkün olmasından dolayı balıklar mutfaklarda her daim yer alan önemli bir besin olarak ifade edilmektedir. İnsan vücudu için önemli besinlere sahip olan balıkların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Morina balığı da bu çeşitlerden biri olmaktadır. Peki, morina balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Morina balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Elazığ’da Karakaya Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadıktan sonra hayvanı tekrar suya bıraktı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. İbrahim Akın Temizer, "Kızıldeniz’den girip bir sürü barajı geçip de bu iç sularımızda görülmesi normal bir durum değil. Dünyada sayılı denizlerde yaşayan bu balıkların baraj gölüne yumurtaları bırakmaları halinde havyar üretimine katkı sağlayabilir. Bu balığın havyarı 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor" dedi.
#ElazığElazığ’da Karakaya Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadıktan sonra hayvanı tekrar suya bıraktı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. İbrahim Akın Temizer, "Kızıldeniz’den girip bir sürü barajı geçip de bu iç sularımızda görülmesi normal bir durum değil. Dünyada sayılı denizlerde yaşayan bu balıkların baraj gölüne yumurtaları bırakmaları halinde havyar üretimine katkı sağlayabilir. Bu balığın havyarı 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor" dedi.
#ElazığHavyar üretiminde en fazla Azerbaycan, İran ve Rusya ön sıralarda adından bahsetmektedir. Özellikle yemek yapımlarında siyah renkli havyarlar tercih edilmektedir. Bu havyarların balıkçılardan taze taze elde edilmesi mümkündür. Tuzlanıp kutulanan havyarlar yüksek fiyattan bütün Dünya'ya satılır. Siyah havyarın en makbul ve pahalı cinsi beluga havyarıdır. Somondan elde edilen kırmızı havyar ise siyahı kadar değerli değildir. Peki, havyar nedir? Hangi balıklardan nasıl üretilir?
#HavyarKeban Baraj Gölü’nde iki balıkçının ağına ülkemiz sularında yaşamamasına rağmen Sibirya Mersin balığı takıldı. Üstelik balığın eti 300, havyarının değeri 2 milyon lirayı buluyor. Peki bu tür göle nasıl geldi? Keban Baraj Gölü’ne zarar verebilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Su ÜrünleriTarım ve Orman Bakanlığı’nca ’2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla bu gece Giresun Merkez Limanı’nda açılacağı belirtildi.
#Recep Tayyip Erdoğan