Menenjit, 1 yaşından küçük bebeklerde (0-6ay), ergenler ve 16-24 yaş arasındaki genç erişkinlerde ve 65 yaş ve üzeri grupta görülen menenjit, ani başlayan ateş, şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma, ense sertliği ile kendisini gösteriyor. Aileler de yeni doğan bebekleri için menenjit aşısının ne zaman yaptırılması gerektiğini araştırıyor. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır?
#Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır?Doğumdan itibaren bebek ve çocukların aşılanması çok önemlidir diyen uzmanlar menenjit aşısının da mutlaka yaptırılması gerektiğini söylüyor. Beyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit tedavi edilmediği takdirde insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Peki, menenjit aşısı ne zaman yaptırılır?
#Menenjit Aşısı Ne Zaman Yaptırılır?Menenjit aşısı, bulaşıcı bir hastalık olan menenjitten korunmak için önem arz etmektedir. Özellikle çocuklarda görünen menenjit, meningokok aşısı olarak bilinen bu aşı aracılığıyla korunma imkanı taşıyabilmektedir. Menenjit hastalığı kontrol altına alınmadığı taktirde ölüme kadar gidebilmektedir. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? İşte, menenjit aşısı ve hastalığın seyri hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar
#Menenjit AşısıBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı virüsler, bakteriler ve parazitlerin etkeni ile görülüyor. Her yaş grubunda görülebilen bakteriyel menenjit hastalarda farklı semptomlar ile beliti gösteriyor. Peki, Menenjit nedir ve belirtileri nelerdir? Bakteriyel Menenjit hastalığı bulaşıcı mıdır? İşte, menenjitle ilgili ayrıntılı bilgiler...
#Bakteriyel MenenjitBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı acil müdahale gerektiren tehlikeli hastalıklar arasında yer alır. Yüksek ateş ve kusma ile kendisini gösteren hastalık, her yaştan kişide görülebilir. Ülkemizde yapılan menenjit aşısını erken yaşlarda uygulamak ise hastalığı korumak adına büyük önem taşıyor. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? Menenjit bulaşıcı mıdır, belirtileri nelerdir?
#Menenjit Aşısı Ne Zaman YapılırYüzyıllardır en ciddi sağlık sorunlarından olan menenjit, özellikle çocuklarda görüyor. Beyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit tedavi edilmediği takdirde insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Hastalıktan korunmak için uzmanlar menenjit aşısını uygun görüyor. Peki, menenjit hastalığı nedir? Menenjit aşısı ne zaman yapılır ve kaç sene korur? İşte, merak edilenler.
#Menenjit Aşısı Ne Zaman YapılırBeyin ve spinal kordu çevreleyen pia ve araknoid zarın infeksiyoz ve noninfeksiyoz nedenJerle gelisen akut ya da kronik inflamasyonuna menenjit denir. Menenjit, hemen her yaş grubunda görülebilen ciddi bir enfeksiyondur Akut bakteriyel menenjit (ABM) yuksek oranda mortaliteye neden olabilen ciddi bir infeksiyon hastalığıdır. Peki Menenjit belirtileri nelerdir, bulaşıcı bir hastalık mıdır?
#MenenjitAni ateşi, şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma gibi belirtilerle kendisini gösteren ve tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturan menenjit hastalığı, yüzyıllardır insanların sağlık sorunlarından birini oluşturuyor. Temas ve solunum yoluyla bulaşan bu hastalık aşı ile korunarak önlenebiliyor. Peki, her yaştan kişinin risk grubunda olduğu menenjit hastalığı aşısı ne zaman yapılır? İşte, menenjit aşısı ve menenjite ilgili bazı bilgiler...
#Menenjit AşısıMeningokoksik menenjit, ani başlayan ateş, şiddetli başağrısı, bulantı ve kusma, ense sertliği ve sıklıkla pembe renkli döküntüler ile seyredebilen bir hastalıktır. Hastalığın kuluçka süresi ortalama 3-4 gün olmakla beraber 2 ile 10 gün arasında değişebilir.
#Meningokoksik MenenjitMANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde 7 aylık Ali Akcan, menenjit mikrobunun kana karışmasıyla ortaya çıkan, çok çabuk bulaşan ve hızla yayılan meningokoksik hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Ali Akçan'ın yakın çevresindekilere ve bebeğe ilk müdehaleyi yapan sağlık personeline, önlem amacıyla ilaç ve destek tedavisi yapılmaya başlandı.
Bakteri, virüs veya mantar gibi birtakım enfeksiyon etkenleri menenjit hastalığına neden olur. Menenjit erken evrede tedavi edilmediğinde başta işitme kaybı, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir hastalık tablosudur. Bakterilerle oluşan menenjitlerde hastalığın olası gidişi tanının zamanlamasına ve tanı ile tedavi arasında geçen süreye bağlıdır. Peki, menenjit nedir, belirtileri neler?
#Menenjit