Ciltte zaman zaman kaşınma ve kızarıklıklar normaldir, ancak bu kaşıntılar tekrarlar ve ağır bir şekilde seyrederse farklı nedenleri olabilir. Peki göğüslerdeki kaşıntıya neler sebep olur? Bu listenin tıbbi yardımın yerini alamayacağını ve bu tarz belirtileri yaşarsanız mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın.
#MemeTemasla bulaşan uyuz (skabiyez) hastalığı tedavisinde Dünya Sağlık Örgütü listesinde yer alan ‘ivermektin’ etken maddeli oral tablet Türkiye’de ilk defa kullanıma sunuldu. İvermektin’in artık Türkiye’de de üretildiğini belirten Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, “İvermektini hap olarak kullanarak uyuzu içerden yok edebilir ve henüz direnç gelişmediği için etkinliğinden sonuna kadar faydalanabilirsiniz. Şu anda uyuza karşı elimizde güçlü bir silahımız var” dedi.
#Prof. Dr. Zekayi KutlubayTemasla bulaşan uyuz (skabiyez) hastalığı tedavisinde Dünya Sağlık Örgütü listesinde yer alan ‘ivermektin’ etken maddeli oral tablet Türkiye’de ilk defa kullanıma sunuldu. İvermektin’in artık Türkiye’de de üretildiğini belirten Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, “İvermektini hap olarak kullanarak uyuzu içerden yok edebilir ve henüz direnç gelişmediği için etkinliğinden sonuna kadar faydalanabilirsiniz. Şu anda uyuza karşı elimizde güçlü bir silahımız var” dedi.
#UyuzKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırUyuz, 0.3 mm boyutunda bir böceğin (parazit) neden olduğu bir hastalıktır. Yaygın görülen bir parazit hastalığıdır. Son iki yıl içinde görülme sıklığı yaklaşık olarak 5-10 kat artmıştır. Çok kaşıntılı bir hastalıktır ve gece kaşıntısı görülür. Hastalar kaşıntıdan geceleri uyuyamazlar ve geceleri kaşıntıyla uyanırlar.
#UyuzKulak kaşıntısı birçoğumuzu rahatsız eden tatsız bir durum. Özellikle yaz aylarında sıcağın da etkisi ile aşırı terleme ve sonuçta kaşıntı hissinde bir artış olmakta. Dış kulak yolu oldukça hassas bir yapıya sahip, bir de kaşıyarak tahriş edip üzerine de havuza, denize girersek ciddi bir dış kulak yolu enfeksiyonuna zemin hazırlamış oluruz.
Halk arasında saman nezlesi diye bilinen ve tıp dilinde allerjik rinit olarak adlandırılan hastalık o kadar yaygındır ki yaklaşık toplumun yüzde 15’inde görülür. Mevsimsel ve yıl boyu görülebilen iki tipi vardır. Özellikle polenlere karşı duyarlı olanlarda bahar mevsiminde yakınmaların arttığı izlenir. Ancak yıl boyu yakınmaları olan kişilerin bir çoğu bu yakınmaların alerjik kaynaklı olduğunun bilincinde değildir ve sık gribe yakalandığını sanabilir.
Birçoğumuz kulağımızda zaman zaman biriken kirlerden şikayetçiyizdir. Hele bazılarımız bu birikintileri temizlemeyi takıntı haline getirip her fırsatta pamuklu çubuklarla gayretli bir temizliğe kalkışmaktayız. Hiç düşündünüz mü madem sürekli temizlenecekti acaba bu kulak kiri dediğimiz salgı neden var diye?
Çocuklardaki kulak burun bogaz hastalıklarıyla ilgili problemlerin çok büyük bir bölümü doğrudan ya da dolaylı olarak alerji ile ilgilidir. Çocukların yüzde 10’unda alerjik nezle olduğu tahmin edilmektedir. Çocukluk çağı sinüzitlerinde de altta yatan bir alerjik hastalığın gözden kaçırılmaması gerekir.