Güncelleme Tarihi:
Akut enfeksiyon atakları dışında kalan sürelerdeki bir takım bulgular, bize alerjik hastalık konusunda çok önemli bilgiler verir. Burun akıntısı, egzema, sık tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, uykuda düzensizlik, huzursuz ve hırıltılı ya da horlayarak uyuma, sık tekrarlayan orta kulak enfeksiyonları, ailede anne ya d
Toplumda en sık görülen alerji ev t
·       ÂUyuduÄŸu odada tüylü peluÅŸ oyuncaklar bulundurmayın ve kesinlikle birlikte uyumasına izin vermeyin.
·       ÂYatak odasında yüksek tüylü halı yerine sentetik tüysüz halı kullanın.
·       ÂYatak odasına kitaplık yerleÅŸtirmeyin.
·       ÂYatak odasını çekiÅŸ gücü yüksek bir elektrikli süpürge ile sık sık temizleyin.
·       ÂUyuduÄŸu yastık kılıfı, nevresim ve çarÅŸafı çok iyi ısınmış bir ütüyle haftad
·       ÂEvde mümkünse evcil hayvan beslemeyin ve yatak odasına evcil hayvanları sokmayın.
·       ÂYastık, yatak ve yorgan içinde yün, kuÅŸtüyü ve pamuk yerine elyaf olanları tercih edin.
Alerjiden şüphelenilen bir çocukta yapılacak alerji testleri neye karşı reaksiyon olduğunu ortaya çıkarır. Eğer aşıdan fayda görüleceğini gösteren bir test sonucu ile karşılaşılırsa alerji aşılarıyla tedaviye devam edilebilir. Ancak daha hafif alerjik reaksiyonlar alerjenden sakınarak da tedavi edilebilir.
Elbette ki sık sık tıkanan bir burunda, hava sirkülasyonunun iyi olmadığı bir burunda, sinüzit gelişme riski çok daha fazladır. Özellikle soğuk kış aylarında, gribal enfeksiyonların yoğun yaşandığı dönemlerde basit bir nezle bu tip hastalarda sinüzit atağı haline kolayca dönüşebilir.
Sinüzit normal ÅŸartlarda en geç 6-8 hafta içinde iyileÅŸen bir hastalıktır. Belirtiler 12 haftadan daha uzun sürerse ve akut ataklar halinde seyrediyorsa artık kronik bir sinüzitten söz etmeye baÅŸlarız.ÂKiÅŸide bağışıklık sorunu olup olmadığından sistemik diÄŸer birçok hastalığa kadar araÅŸtırılması gerekir.ÂÖrneÄŸin özellikle çocuklard
Özellikle çocuklardaki sinüzitlerde elbette enfeksiyonun durumuna göre gerekiyorsa antibiyotik ve diğer destekleyici tedaviler uygulanmakta ancak geniz eti, ileri derecede büyük bademcik, burun polibi dediğimiz et büyümeleri gibi tıkayıcı bir neden varsa cerrahi yöntemle solunum yolunun açılması gerekebilir. Hatta kronik sinüzit tanısı koyduğumuz hastalarımızda çocuk grubunda da endoskopik sinüs cerrahisi uygulamaktayız.
Â
Endoskopların tıp alanında yaygın kullanımıyl
Â
 Dr. Göksel,  Kariyer Destek / Sorun Yanıtlayalım / Sağlık bölümünde sorularınızı yanıtlıyor.    Op. Dr. Abdülkadir Göksel Dr.Göksel'in yenibir.com'da yayınlanan diğer yazıları:  Burundan estetik ameliyat olmadan önce... Gürültü sağlığımızı tehdit ediyor Kadınların korkulu rüyası: Menopoz! Ciddi bir hastalık: Şişmanlık (Obezite) Denge Bozukluğu: Baş Dönmesi (Vertigo)
Burun kanaması hayat kurtarıyor
Kulak kiri bir hastalık mı?