Melis Yılmaz haberleri sayfasında Melis Yılmaz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1115 Melis Yılmaz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gün geçmiyor ki yeni bir canlı müzik mekânı açılmasın. Gece kuşları olarak bu durumdan memnunuz, çünkü bu eğlence tarzını seviyoruz. ‘Canlı müzik bitiyor mu; klasikler kapanıyor, gece hayatında dengeler değişiyor mu’ derken yeni açılan yerler, kendini yenileyenlerle iş en başa döndü, canlı müzik sahneleri tekrar zirvede...
#Melis YılmazEnginar tezgâhlara düşünce baharın geldiğini anlıyoruz. Hem sağlık açısından faydalı hem de ana yemekten başlangıca yapılabilecek çok fazla tarif var. ‘Enginar Tarihi l Tarifi’ ve ‘Çanak-Enginar Hasanağa’ kitaplarının yazarı şef Aydan Üstkanat enginarla lezzetlendirilen farklı reçetelerini paylaştı, yazarımız Ebru Erke ise sipariş verebileceğimiz favori enginar üreticilerini listeledi.
#Melis YılmazSuadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis YılmazBir süredir çok merak ediyordum ama bir türlü fırsat bulup gidememiştim. Şef Ömür Akkor’un Ataköy’deki mekânı Havuş’tan bahsediyorum. Nihayet geçen günlerde uğradım, üstelik şanslıydım çünkü Ömür Şef’in ramazan pideli, Kilis turşulu iftar sofrasına oturdum. Havuş gerçekten de anlatıldığı kadar varmış.
#Melis YılmazAtıksız mutfak üzerine uzman aşçı Özge Şahin’in yeni kitabı çıktı. Mutfak kültürünün ve gıda tüketim alışkanlıklarımızın gelecekte nasıl şekilleneceğine dair ipuçları verip reçetelerini paylaşan Şahin’le konuştuk: “Artık bu bilinçsiz tüketimin gezegenimize verdiği zarar göz ardı edilemez bir noktaya geldi.”
#Melis Yılmaz6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden iki yıl geçti. Bu süreçte hemen herkes yaşadığı şehrin depreme ne kadar hazır olduğu konusunda endişelerini dile getirdi. Uzmanların dikkat çektiği şehirlerin belediyeleriyle konuştuk, geçen iki yılda olası bir depreme karşı ne gibi hazırlıklar yaptıklarını sorduk.
#Melis YılmazTrafikte, mutfakta yemek yaparken veya ofiste. Kimi zaman bir şarkı fısıldıyor kulağımıza kimi zaman sohbete çağırıyor. Radyo kültürü değişti mi yoksa o da bizim gibi çağa ayak mı uyduruyor? 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle Demirören Medya Müzik Kanalları ve Radyolar Genel Yayın Yönetmeni Fatih Uslu’yla konuştuk.
#Melis YılmazBalıkçı Kahraman hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin klasikleşmiş balıkçılarından. Kalkanıyla biliyoruz ama salatası da, ızgara kalamarı da bir o kadar ünlü; lakerdası, kabak tatlısı, ekmeği de bir o kadar lezzetli. “Başka türlü olmaz” diyerek haftanın 7 günü restoranda olan Kahraman Altun’la mutfağına girdik, sonra da birlikte yemeklerini yiyip sohbet ettik.
#Melis YılmazPaylaşma Günü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinlikler ve kampanyalarla kutlanıyor. Bu yıl 3 Aralık’ta kutlanacak bu özel gün vesilesiyle sivil toplum kuruluşlarına yapılan kurumsal ve bireysel bağışların, gönüllülük çalışmalarının ve paylaşım kültürünün yaygınlaşması hedefleniyor. Konuya öncülük eden Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri Rana Kotan’la konuştuk.
#Rana KotanKronik obstrüktif akciğer hastalığı yani halk arasında bilinen ismiyle KOAH; akciğer dokusunu oluşturan hava keseciklerinin yapısının bozularak hava yollarının daralmasına neden olan, zamanla ilerleyerek nefes alış-verişimizi zorlayan ve yaşam kalitemizi bozan bir hastalık. 20 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle uzmanlar bu hastalıkla ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Melis YılmazGün geçmiyor ki yeni bir canlı müzik mekânı açılmasın. Gece kuşları olarak bu durumdan memnunuz, çünkü bu eğlence tarzını seviyoruz. ‘Canlı müzik bitiyor mu; klasikler kapanıyor, gece hayatında dengeler değişiyor mu’ derken yeni açılan yerler, kendini yenileyenlerle iş en başa döndü, canlı müzik sahneleri tekrar zirvede...
#Melis YılmazEnginar tezgâhlara düşünce baharın geldiğini anlıyoruz. Hem sağlık açısından faydalı hem de ana yemekten başlangıca yapılabilecek çok fazla tarif var. ‘Enginar Tarihi l Tarifi’ ve ‘Çanak-Enginar Hasanağa’ kitaplarının yazarı şef Aydan Üstkanat enginarla lezzetlendirilen farklı reçetelerini paylaştı, yazarımız Ebru Erke ise sipariş verebileceğimiz favori enginar üreticilerini listeledi.
#Melis YılmazSuadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis YılmazSadece doğanın değil, bir yandan da kültür-sanat etkinliklerinin coştuğu ilkbahar mevsimindeyiz. Beyazperdede terzi dükkânındaki bir grup kadının sevinçlerine, hüzünlerine ortak olacağız. Tiyatro sahnesinde anneliğin kutsallığını sorgulayacağız, insanlığın kayıtsızlığına absürt bir pencereden bakacağız. Kitap raflarında Haldun Taner’den Aristoteles’e ustaların eserleri okurlarla buluşacak. İstanbul Modern ve Pera Müzesi’nde de dikkat çekici sergiler var. Bahar konserleri renkli ve umut yüklü. Tamino ve Kings of Convenience unutulmaz performanslara imza atacaklardan ikisi. Açık havadaysa Alaçatı Ot Festivali’nden Picnic&Gathering’e, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na baharın tadını çıkarabileceğimiz birçok etkinlik gerçekleşecek.
#Ece AltıkulaçBir süredir çok merak ediyordum ama bir türlü fırsat bulup gidememiştim. Şef Ömür Akkor’un Ataköy’deki mekânı Havuş’tan bahsediyorum. Nihayet geçen günlerde uğradım, üstelik şanslıydım çünkü Ömür Şef’in ramazan pideli, Kilis turşulu iftar sofrasına oturdum. Havuş gerçekten de anlatıldığı kadar varmış.
#Melis YılmazParis’in romantik atmosferinden Sidney’in çarpıcı ışık gösterilerine, Kapadokya’nın mistik peribacalarından Laponya’nın büyüleyici kış masalına kadar her şehir yeni yıla girerken kendine özgü bir hikâye anlatıyor. Yıla güzel bir başlangıç yapmak için en iyi destinasyonları seyahat yazarlarına ve gezginlerimize sorduk.
#YılbaşıKış mevsimi, karın büyüleyici güzelliği ve doğanın dinginliğiyle birçok kişi için huzur demek. Kayak pistlerinin hızına kapılmak istemeyenler de kışın tadını dağ evlerinde çıkarıyor. Şömine çıtırtıları, fincandan yükselen tarçın kokuları eşliğinde tatlı sohbetler edip sessizce yağan karı izlemek ya da yürüyüş yapmak isteyenler için en iyi dağ evlerini jüri üyelerimize sorduk. Çanakkale’den Trabzon’a ülkenin dört bir yanından yaptıkları seçimleri sıraladık.
#Zeynep Nazlı YıldırımAtıksız mutfak üzerine uzman aşçı Özge Şahin’in yeni kitabı çıktı. Mutfak kültürünün ve gıda tüketim alışkanlıklarımızın gelecekte nasıl şekilleneceğine dair ipuçları verip reçetelerini paylaşan Şahin’le konuştuk: “Artık bu bilinçsiz tüketimin gezegenimize verdiği zarar göz ardı edilemez bir noktaya geldi.”
#Melis Yılmaz6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden iki yıl geçti. Bu süreçte hemen herkes yaşadığı şehrin depreme ne kadar hazır olduğu konusunda endişelerini dile getirdi. Uzmanların dikkat çektiği şehirlerin belediyeleriyle konuştuk, geçen iki yılda olası bir depreme karşı ne gibi hazırlıklar yaptıklarını sorduk.
#Melis YılmazTrafikte, mutfakta yemek yaparken veya ofiste. Kimi zaman bir şarkı fısıldıyor kulağımıza kimi zaman sohbete çağırıyor. Radyo kültürü değişti mi yoksa o da bizim gibi çağa ayak mı uyduruyor? 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle Demirören Medya Müzik Kanalları ve Radyolar Genel Yayın Yönetmeni Fatih Uslu’yla konuştuk.
#Melis YılmazTürk mutfağının vazgeçilmez geleneklerinden biri ocakbaşı. Öyle bir gelenek ki sadece benzersiz lezzetleriyle damakları şenlendirmekle kalmaz; aynı zamanda atmosferi ve insanları bir araya getiren sıcaklığıyla da kalplere dokunur. En iyi ocakbaşı mekânlarını uzman jürimiz oyladı; İstanbul, Adana’nın tahtını yıktı ve ilk sıraya yerleşti.
#Pınar TahirlerKültür-sanat ve spor etkinlikleriyle, raflarda yerini alacak yeni kitaplarla dolu dolu bir yıl olacak 2025... Beyazperdede Kaptan Amerika ve Superman’le süper kahramanlar rüzgârı esecek. Edebiyatta 2025 ‘ustaların’ yılı olacak. Tiyatrodaysa bazen naif bir kız kardeşlik anlatısı, bazen de çarpıcı bir ‘sınıf meselesi’ hikâyesi izleyeceğiz. İki yıl sürecek 18. İstanbul Bienali’nin ilk adımı eylül ayında başlıyor. Futbolla hiç ilginiz olmasa bile bu sene en az bir kere stadyuma gideceğinize eminiz. Çünkü efsanevi grup Guns N’ Roses haziranda Türkiye’ye geliyor, konser de BJK TÜPRAŞ Stadyumu’nda. Geçen yılın son günlerinde hayatımıza giren ‘kahve partileri’ de 2025’in ilk şehir hayatı trendi olmaya aday.
#Ece Altıkulaç