Yapay zekâ teknolojilerinin eğitim sistemini yakın gelecekte topyekûn değiştireceği düşünülüyor. Gizem ve Gülay çocuklarımızı bu yeni dünyaya nasıl hazırlamamız gerektiği üzerine konuştu ve Prof. Dr. Gonca Kızılkaya Cumaoğlu’ndan önemli bilgiler aldı.
#Yapay Zekâ43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’da izleyiciyle buluşacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği etkinliğin biletleri 5 Nisan’da satışa çıkacak. Dünyanın dört bir yanından filmlerin gösterileceği festivalin en iyilerini jürimiz anlatıyor.
#Uygar TAYLANYarın Çalışan Gazeteciler Günü... Biz de bu vesileyle haber yapan, toplumun bilgi edinme hakkı uğruna çaba gösteren, bu çabasının karşılığında (!) bazen tehditler alan, bazen hapse düşen, bazen de ne yazık ki hayatını kaybeden meslektaşlarımızı, meslek etiğini, yayıncılık meselelerini anlatan yapımları topladık. İşte gazetecilik filmleri...
#YazarRadyo, sinema ve televizyon bölümü, günümüz teknoloji çağında iletişim konusunda yetenekli ve işinde profesyonel elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Son zamanlarda en çok tercih edilen bölümler arasında yer alan radyo, sinema ve televizyonculuk bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Radyo Sinema Ve Televizyon Bölümü Nedir?Gazeteci ve yazar Kürşat Bumin, 1972- 1980 yılları arasında Paris'te siyaset felsefesine ilişkin çalışmalar yaptı ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlandı. Kürşat Bumin en çok medya eleştirisi yaptığı yazılarıyla tanınıyordu. 1998 yılında Medyakronik isimli kitabını yazdı, 2000 yılında aynı adlı sitenin kurucuları arasında yer aldı. İşte, Kürşat Bumin'in hayatına ilişkin bilgiler
#Kürşat BuminÖlümle tehdit ediliyor, gazetenin patronuyla akçeli işlere giriyor, ünlü bir şarkıcıyla aşk yaşıyor... Üstelik sol örgütlere dayanan bir geçmişi var. Gazeteciliğin ‘emeritus profesör’ü Haluk Şahin, ilk kez bir roman yazdı ve yarattığı ‘Kahraman’ ile medya eleştirisi yaptı. Kitabın adı: “Babıâli’de Cinayet: Gazeteciyi Kim Öldürdü?” Başlıkta bahsettiği seri katiller de mesleğe ihanet edenler aslında...
#GazetecilikBir kitap yazdı, adını ‘Kadın’ koydu. Ardından, ‘Adam’ı yazdı. Dikkat edin, ‘Erkek’ demedi. Bunu da “Her kadın kadın ama her erkek adam değil” diye açıkladı. Sonra da kendi üslubunca ‘Herifleri yazmamayı tercih ettim” diyerek noktayı koydu. Yılmaz Özdil ile buluştuk, yeni kitabını ve Türkiye’yi konuştuk.
#Yılmaz ÖzdilMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden MHP’ye yönelik eleştirilere, “İnsanın yüzüne söylen(e)meyecek ne varsa herhangi bir Twitter veya Facebook hesabından dillendirmek ve itibar suikastı yapmak ahlaksızlıktır. Özellikle bilinmesini isterim ki, sosyal medyada Türk milliyetçilerini ve MHP’yi karalamaya çalışanların tek tek çetelesini tutuyorum" dedi.
#Devlet BahçeliBAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bütçe konuşmasının tamamına yakınını “medya eleştirisine” ayırdı. Akdoğan, medyanın hükümete hergün zehir kustuğunu dile getirerek, “Bizim yaptığımız nefsi müdafa” dedi. Akdoğan ile HDP’liler arasında “Hükümet, kuş mu koyun mu, ak kurt mu” tartışması yaşandı.
Gazeteci Can Dündar, Gezi Direnişi ile ilgili hazırladığı belgeseli tamamladı. “Gözdağı” adını verdiği ve Gezi olayları sırasında gözünü kaybeden 6 gencin öyküsünü anlatan belgesel ilk gösterimi 30 Mayıs’ta ilk kez Caddebostan Kültür Merkezi’nde olacak.
#Can DündarBaşbakan yardımcısı Bülent Arınç gazetecilerle kahvaltı toplantısında buluştu. Arınç burada sosyal medyada yazdıklarıyla tartışmalar yaratan siyasileri eleştirdi. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Arınç sosyal medyayı kullanan siyasiler ve danışmanlarını eleştirdi. Twitter başta olmak üzere siyasilerin sosyal medyayı kullanma alışkanlığının ‘hastalık haline’ geldiğini söyleyen Arınç öncelikle Bakanların bu işten vazgeçmesini tavsiye etti.
#Bülent Arınç