Yemeklere tat vermek için kullanılan maydanoz bitkisi faydalarıyla da tam bir şifa deposu. Kökü bitki uzmanları tarafından sistit ve üretrit gibi idrar yolu rahatsızlıkları için önerilen maydanoz kür veya çay halinde de tüketilebilir. İşte dünyanın en çok kullanılan bitkisi maydanozun faydaları ve maydanoz kürü tarifi!
#Maydanozun FaydalarıDünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde kullandığımız, belki de pek çoğunun adını bilmediğimiz baharatlar ve görevleri...
#BaharatlarBir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Bu yazımızda mutakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahseceğim.
#Mutfakta Kullanılan OtlarMaydanoz, hemen herkesin mutfağında yer alan, yemeklere ve salatalara tat veren sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır. Düz ya da kıvırcık yapraklarıyla maydanoz dünyanın en çok kullanılan bitkilerinden biri. İşte maydanozun pek bilinmeyen faydaları…
#Maydanozun Faydaları NelerCilt bakımının en önemli kriteri, cilt tipinize uygun işlemler yapmaktır. Peeling, ciltteki ölü derilerden kurtulmak ve gözenekleri temizlemek için etkili bir adımdır, tabii doğru şekilde yaparsanız. Cilt tipinize göre hangi aralıklarla ve nasıl peeling uygulamanız gerektiğini anlatıyoruz.
#PeelingDermatologlar, cildin ışıltılı ve pürüzsüz görünmesi için düzenli olarak peeling yapılması gerektiğiniz söylüyorlar. Evden çıkamadığımız şu günlerde haliyle cilt bakımına da gidemiyoruz. Peki hangi cilt tipi ne sıklıkla ve nasıl peeling yapmalı?
#PeelingÜreticiden tüketiciye gelene kadar ürünlerin fiyatları artmaya devam ediyor. Kasım ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 327.59 ile portakalda görüldü. Fyat farkı kuru kayısıda yüzde 303.50, mandalinada yüzde 283.98, kırmızı mercimekte yüzde 257.30, ıspanakta yüzde 249.02 oldu. TZOB’un yaptığı açıklamada üreticide 73 kuruş olan portakalın markette 3 lira 10 kuruşa, 8 lira olan kuru kayısının 32 lira 28 kuruşa satıldığı ifade edildi.
#TÜRKİYE Ziraat Odaları BirliğiTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, düzenlediği basın toplantısı ile Ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyatlarını açıkladı. Bayraktar, Ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyatları arasındaki farkın en fazla yüzde 519,90 ile elmada görüldüğünü, elmadan sonra fiyat farkının sırasıyla kuru kayısı, marul, maydanoz, kuru incirde izlendiğini kaydetti.
#RamazanTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mart ve nisan ayında olduğu gibi mayısta da üretici-market fiyat farkında ilk sırada yer alan kuru incirde, farkın yüzde 498'i geçtiğini bildirdi. Üreticide 5 lira 50 kuruş olan kuru incir markette 33 liraya satılıyor.
#Türkiye Ziraat Odaları BirliğiÜlke genelinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı havanın da etkisiyle Şubat ayında sebze ve meyve fiyatları hızla yükseldi. Şubat ayı başında kilosu 15 lira olan taze fasulyenin fiyatı yüzde 73 artışla 26 liraya kadar çıktı. En yüksek oranlı fiyat artışı ise yüzde 100 ile narda gerçekleşti.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ve market fiyatlarında makasın bir türlü kapanmadığını bildirdi. Bayraktar, çiftçi her türlü eziyetini çekse de parayı kazananın yine aracılar olduğunu vurguladı. Ocak ayı üretici ve market fiyatları arasındaki fark incelendiğinde, üretici ve market arasındaki fiyat farkının maydanozda yüzde 443,79, portakalda yüzde 350, kuru incirde yüzde 332,67, lahanada yüzde 257,14'ü buldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ve market arasındaki fiyat farkının maydanozda yüzde 569,57, portakalda yüzde 436,11, kuru incirde yüzde 332,67, mandalinada yüzde 331,22’yi bulduğunu belirtti. Bayraktar, yağmur çamur, kar kış demeden gece gündüz çalışan, üretimin her türlü eziyetini çeken çiftçinin, 1 kazanırken, aracının 3-4 kazandığını, çiftçi cefayı çekerken aracının sefayı sürdüğünü vurguladı.