Hem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıBazen zeytinyağıyla fırında pişirip roka ve İzmir tulumuyla servis ediyorum, bazen semizotu salatasına bazen de salçasız kısıra katıyorum. Fazla yumuşamış olanlarla fırında tavuk but yapıyorum, marmeladını dijon hardalıyla karıştırıp şarküteri tabağında füme hindinin yanına koyuyorum. Sakızlı muhallebi ve kayısı sosunun uyumuna da bayılıyorum. Yani anlayacağınız, kayısıyı mevsiminde kullanabildiğim kadar kullanıyorum.
#Zeytinyağlı FasülyeMarmelatlar ve reçeller pırıl pırıl renkleri ve mis gibi kokularıyla kahvaltı sofralarımızın adeta süsü durumunda. Özellikle yaz meyveleriyle yapılan reçellerin ve marmelatların lezzetine doymak mümkün değil. Şeftali de bu meyveler arasında ilk sıralarda geliyor. Peki şeftali reçeli ve şeftali marmelatı nasıl yapılır? İşte yazın lezzetine dört mevsim doymanızı sağlayacak şeftali reçelinin ve marmelatının tarifi ve püf noktaları…
#Şeftali Marmelatı Nasıl YapılırEn eski ismiyle akıtma olarak bilinen krep un, yumurta, süt, yağ gibi basit malzemelerle hazırlanarak sofralarımızda yer tutuyor. Özellikle pazar kahvaltılarının gözdesi olan krep, ev hanımları tarafından da fazlasıyla tercih ediliyor. Peki, krep nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay pratik krep tarifi.
#Krep Nasıl Yapılır?En eski göçmen tatlılarından biri olan akıtma, yaygın olarak bilinen adıyla krep, son yıllarda çok daha fazla sevilmeye başlandı. Kullandığınız malzemelere göre, krepler lezzetli bir ara sıcak, tatlı veya doyurucu bir yemek olarak servis edilebiliyor. Peki, krep nasıl yapılır, krep yapımının püf noktaları neler? İşte, püf noktalarıyla krep tarifi
#Krep Nasıl YapılırBeş çaylarının vazgeçilmezi olan kurabiyeler genellikle daireler, kareler, yıldızlar, tüpler şeklinde oluşturulur; bazen çerezler bir dolgu ile yapılır ya da iki kurabiye arasında bir dolgu koyulur. Kurabiye tariflerinin en sevilenlerden biri de pastane usulü olandır. Reçel yardımıyla lezzeti katlanan bu kurabiyeleri, ağzı kapalı bir kavanozda uzun süre muhafaza edip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, adım adım pastane kurabiyesi tarifi
#Pastane Kurabiyesiİzmir’de doğdu, İstanbul’da büyüdü, New York’ta üniversite okudu, Londra’da yüksek lisans yaptı. Sibel Güdek 30 yaşında. Türkiye’nin en fazla göç veren illerinden Kastamonu Daday’da çiftçilik yapıyor. Onu köyüne geri getiren ne şehir yaşamının stresi ne de doğanın cazibesi. “Verimli topraklar boş ve bu, büyük fırsatlar sunuyor” diyor.
#Köye YerleşmekANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA BELMEK’LERDE SUNDUĞU MESLEKİ BRANŞLARDAN BİRİ OLAN YEMEK KURSLARI, OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞININ YANI SIRA ÇİN, FRANSIZ, İTALYAN GİBİ DÜNYA MUTFAĞINA AİT FARKLI TATLARIN PEŞİNE DÜŞENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
Bu aralar bizim atölyede hummalı bir çalışma var. Hatta bayram seyran demedik, Çorlu çiftliklerinden domates, biber, patlıcan ve bir sürü sebze-meyve seçtik. Farklı farklı salça ve turşuları çalışıyoruz. Kışa taşımayı hayal ettiklerimizi kavanozluyoruz. Şehir insanlarının evdeki imkanlarıyla, bunları en kolay nasıl yapabileceğini araştırıyoruz. Bu haftanın yazısını düşünürken, kendi salça ve turşusunu yapmak isteyenlere bir liste çıkardım