Şef mutfaklarının aranan malzemelerinden malt unu ya da diğer adıyla arpa unu ekmeğin yanı sıra tatlı ve diğer hamur işi tariflerinde de özellikle son günlerde kullanılmaya başlandı. Yüksek proteinli olan malt unu ekmek yapımının yanında diğer unlarla karıştırılarak da kullanılıyor. Peki malt unu nedir, nerelerde, nasıl kullanılır? İşte malt unut faydaları ve özellikleri...
#Malt UnuMaltoz, bitkilerin çimlendirilip kurutulmasıyla elde edilen bir tür şekerdir. Maltozun suda çözülmesinden sonra oluşan kristalleşmeden monohidrat oluşmaktadır. Çimlenmiş arpa ve patates tohumunda bulunmaktadır. Maltoz 2 glikoz molekülünden oluşmakta olup bağırsaklar tarafından üretilmektedir. Maltoz nedir? Neden oluşur ve nerede üretilir? Bitkilerde maltoz bulunur mu ayrıntıları ile derledik.
#MaltozÇölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
#Çölyak Hastalığıİki yakın arkadaş İpek Kip ve Hülya Çavdar; Andrew Weil, Deepak Chopra, Frank Lipman ve Mehmet Öz gibi uzmanlardan eğitim aldılar, yüzlerce danışanları üzerinde test ettikleri reçeteleri bir kitapta topladılar. ‘Tam 30’ adlı kitaptaki tarifler ve beslenme planını 30 gün uyguladığınızda 4-7 kilo veriyorsunuz. Üstelik ‘gıdamsı’ bağımlılığından da kurtuluyorsunuz.
#Tam 30İrlandalı Richard Hennessy Fransa’nın Cognac bölgesinde Hennessy’yi 1785’te kuruyor. Şu anda lüks grup LVMH’in çatısı altında bulunan Hennessy’nin sekizinci kuşak temsilcisi Maurice Hennessy ise markanın tüm dünyayı dolaşan elçisi. Kısa bir seyahat için geldiği İstanbul’da buluştuk