Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. 2013 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4, 2013'ün son çeyreğinde ise yüzde 4,4 büyüdü. Beklentiye paralel gelen yıllık büyüme rakamı ile orta vadeli programda hedeflenen yüzde 3,6'lık büyüme rakamının üzerine çıkıldı.
Yılın son çeyreğinde yüzde 6 büyüyen ekonomi, 2009 yılını yüzde 4.7 daralma ile kapattı. Bu oran programda öngörülen yüzde 6’lık küçülmenin altında kaldı ancak, Türkiye’nin 8 yıllık ‘kesintisiz büyüme’ trendi kesintiye uğradı. Geçen yıl milli gelirde 124.2 milyar dolarlık kayıp yaşandı ve kişi başına milli gelir 1846 TL düşerek 8 bin 590 dolar oldu.
Uluslararası doğrudan yatırım verilerine göre yabancı yatırımcılar şirket kurmak için Başta Antalya olmak üzere tatil beldelerine yöneldi. Yabancıların, Türkiye’de en çok şirket kurduğu iller arasında 8 bin 715 şirketle İstanbul başı çekti. İstanbul’u bin 879 şirket ile Antalya izledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunuyor. OVP'de enflasyonun 2024 yılı için yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17.5'e, 2026 yılında da yüzde 9.7 ile tek haneye, 2027 yılında yüzde 7'ye düşmesi bekleniyor.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. OVP'de enflasyonun 2024 yılı için yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17.5'e, 2026 yılında da yüzde 9.7 ile tek haneye, 2027 yılında yüzde 7'ye düşmesi bekleniyor.
#Mehmet ŞimşekBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
#GoogleTürkiye, kredi notunun yükselmesinde önemli eşiklerden görülen ‘Gri Liste’den çıkış için dersini çalışıyor. Listeden çıkılmasında kritik ‘tik’lerden sayılan Kripto Varlıklar Yasa Teklifi, Meclis’in öncelikli gündemi. Yasanın temmuzdaki not raporları öncesine yetiştirilmesi hedefleniyor.
#MeclisBlokzincir altyapısı üzerinden çalışan kripto varlıklar sektöründe kuralları düzenleyen yasa teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte öne çıkan şartlara göre; işlemlerden vergi alınmayacak yüzde 2 hizmet bedeli olacak, borsa sahipleri zimmet ve şahsi iflas sorumluluğunu üstlenecek, kaldıraçlı işlemler yasak olacak, soğuk cüzdan bulunacak, madencilik ise yapılamayacak.
#BlokzincirYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarArabanın ve evin zekatı olur mu sorusu, Ramazan ayı içerisinde pek çok Müslümanın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Bir arabanın zekatının ödenip ödenmeyeceği, arabanın değerine ve kullanım amacına bağlı olarak değişebilmektedir. Evin zekatı da benzer şekilde hesaplanabilmektedir. İşte, Evin ve arabanın zekatı olur mu sorusunun cevabına yönelik Diyanet bilgileri
#Arabanın Zekatı Olur Mu