Aramızda makarna sevmeyen var mı? Soslu sade, papyon burgu, haşlanmış fırında hiç fark etmez. Herkesin muhakkak sevdiği bir makarna vardır. Hem herkesin kolaylıkla hazırlayabildiği bir yemek olması, hem de en fakir masalardan en zengin sofralara kadar her yere yakışmasıyla makarna canımız ciğerimiz.
#MakarnaAramızda makarna sevmeyen var mı? Soslu sade, papyon burgu, haşlanmış fırında hiç fark etmez. Herkesin muhakkak sevdiği bir makarna vardır. Hem herkesin kolaylıkla hazırlayabildiği bir yemek olması, hem de en fakir masalardan en zengin sofralara kadar her yere yakışmasıyla makarna canımız ciğerimiz. Peki makarna pişirmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlardan ne kadar haberdarsınız? İşte muhtemelen sizin de birkaçını uyguladığınız "makarna efsaneleri"...
#Makarna Pişirmenin Püf NoktalarıAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıAcar muhabirim ve koçum (Bana arada “aslansın abi, iyi gidiyor abi, eline sağlık abi...” diye moral verir) Ertuç bana “YAZ BEKARI ERKEĞİN YEMEK KİTABI” diye bir yazı göndermiş. Öğrencilik yıllarımda iki-üç sene, askerliğim sırasında da bir sene “kesin bekâr” kalmış bir Türk erkeği olarak aslında ben mutfağın bütün bu inceliklerini bilirim de (!) Ertuç’un kitabı da fena değil aslında.