Liselere geçiş sisteminin değişmesinin ardından ilk yıl meslek liselerinde öğrenci kontenjanlarının boş kaldığı görüldü. Özellikle büyük şehirlerdeki bazı okullarda yüzde 50-60 oranında kontenjanın dolmadığı iddia edildi.
#Kemal Varın NumanoğluLGS tercih dönemi başladı. Türkiye’de sınava giren pek çok genç hayallerini süsleyen liseye girmek için tercih yapacak. LGS tercih dönemi 2-13 Temmuz aralığını kapsıyor. Peki Türkiye’deki en iyi liseler hangileri? Çocuğunun geleceğini düşünen aileler hangi konut projelerinden ev almalı? Türkiye’deki en iyi liselere yakın konut projeleri hangileri? Bu yazımızda LGS tercih döneminde Türkiye’nin en iyi liselerine yakın konut projelerini sizlerle paylaşacağız.
#En İyi LiselerLiseye geçişte TEOG yerine uygulanacak yeni sistemin artılarını eksilerini değerlendiren Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, yeni sistemle oluşacak karma sınıfların eğitim ve öğretime büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Nitelikli liselere girmek isteyen öğrencileri bekleyen sınavda yer alacak 60 sorunun artırılması gerektiğini ifade eden Kurt, sınavdaki soru dağılımının da bir an önce netleşmesi gerektiğini dile getirdi.
#LiseOrtaokulun ardından liseye geçişte TEOG yerine getirilen yeni model, kısa ve uzun vadeli birçok değişimi beraberinde getiriyor. Hem TEOG hem de daha önceki modellerle karşılaştırıldığında sistem iki temel farklılık arz ediyor: İlki, yapılacak merkezi sınava katılımın isteğe bırakılması. Diğeri ise merkezi sınava girmeyen veya sınava girdiği halde başarılı olamayan öğrenciler için eğitim bölgesine göre mahalli yerleştirme yapılacak olması. Eğitim Danışmanı Deniz Demirtaş, bu sistemin getireceği yeniliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaşıyor.
#Mahalli Yerleştirme SistemiTEOG yerine gelen yeni sistem hakkında detayları milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistem hakkında öğrencileri aydınlattı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un ardından liselere geçişteki yeni sistemin detaylarını açıkladı. Bakan Yılmaz, yeni sistemin adına ilişkin soruya, "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" şeklinde yanıt verdi. İşte, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi hakkında ayrıntılar.
#Son Dakika8. sınıf yeni sınav sistemi için Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz detayları açıkladı. TEOG yerine gelen yeni liselere geçiş sınav sisteminde yer alan detaylara göre sınav süresi 90 dakika olacak ve öğrencilere 60 soru yöneltilecek. TEOG yerine gelen yeni liseye geçiş sınav sisteminde nitelikli okullar için sınav gerçekleştirilecek. Sınacda başarı elde edemeyenler ise evinin yakınlarında yer alan 5 okul için tercihte bulunacak
#Teog YerineÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 yılında sınavlara başvuran depremzede, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 1 milyon 614 bin 280 adaya, ücretsiz başvuru, tercih ve yerleştirme hizmeti verildiğini açıkladı.
#ÖSYMLiselere yerleştirmede detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere geçişte uygulanacak yeni sistem kapsamındaki mahalli yerleştirmede kayıt önceliği kriterleri; tercih sırası, öğrencinin evine ve eğitim gördüğü ortaokula yakınlık olarak belirlendi.
#Liselere Giriş SınavıMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine yaptığı sunumda yeni liseye giriş sistemiyle ilgili bilgi verdi. Buna göre, eğitim bölgeleri haziran ayından önce e-okul üzerinden açıklanacak. İlk olarak eğitim bölgelerinin mayıs ayında duyurulacağı söylenmişti. Eleştiriler üzerine aralık sonunda açıklanacağı belirtildi. Ancak Bakan Yılmaz'ın sunumuna göre, eğitim bölgeleri aralık ayında açıklanmayacak. Öğrenciler, haziran ayı içerisinde lise kayıt tercihlerini yapacak. Sınavsız yerleştirilecek öğrenciler tercihlerini e-okul sistemi üzerinden yapacak. Temmuz ayı sonunda ise öğrencilerin hangi liseye yerleştiği ilan edilecek.
#Milli Eğitim Bakanı İsmet YılmazHenüz tam olarak netlik kazanmasa da yeni liseye giriş sisteminde yapılacak merkezi sınavda 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesi, bu yıl için sadece 8’inci sınıf konularının sorulması gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı belirtilen bu yenilikleri yorumlayan eğitim uzmanları, 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesini “doğru bir karar” olarak yorumladı. Çünkü uzmanlara göre bu, sınavın ciddiyetini artıracak.
#Liseye Giriş SistemiTEOG yerine gelen yeni sınav sisteminin tüm detaylarıyla birlikte belli olmasının ardından öğrencilerin aklında yeni bir soru oluştu. Sınava nasıl çalışacağını merak eden öğrenciler, TEOG yerine gelen lise sınav sistemiyle birlikte çalışma sistemlerine nasıl şekil vereceklerini öğrenmek istedi. Peki, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi neleri değiştirecek? Lise sınavına nasıl
#TeogTEOG yerine gelen yeni sınav sistemiyle ilgili detaylar belli oldu. MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından nelerin değişeceğine yönelik soru işaretlerine yanıt verdi. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı itibariyle TEOG sınavı yapılmayacak. Peki yeni sistemler beraber neler değişecek?
#TeogTEOG yerine gelen yeni lise sınav sistemi için detaylar Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Nitelikli okulların üzerinde duran Bakan Yılmaz, öğrencilerin dilerlerse bu okullara kayıt olabilmek için sınava katılm sağlayabileceği gibi, evlerinin yakınındaki 5 okulu da tercih edebileceklerini aktardı. Liselere girişte yeni sınav sisteminin zorunlu olmadığını da belirten Yılmaz, öğrencilere örnek soruların önümüzdeki günlerde yayımlanacağını açıkladı. İşte, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi
#Teog YerineLiseye girişte TEOG’un yerini alacak yeni sistem açıklandı. Öğrenciler tercihleri doğrultusunda ve okul başarı puanına göre evlerine yakın okullara yerleştirilecek. Yaklaşık 600 köklü liseye ise sınavla öğrenci alınacak. Bu okullara giriş için haziranda sınav yapılacak. Özel okullara da kendi sınavını yapma hakkı getirildi.
#GazetehaberleriÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde: "KPSS sonuçlarına göre, 137 kamu kurum ve kuruluşuna toplam 10 bin 144 kişi alınacak. Ortaöğretim, lise ve üniversite düzeyinde yapılacak yerleştirmeler için tercihler 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında internetten yapılacak.
#Çalışma Bakanlığı