Paramparça dizisi dün akşam 75. bölüm ile ekranlara geldi. Dizinin yayınlanan son bölümünde yaşanan olaylar nefes kesti. Paramparça son bölümde Harun cinayetten tutuklanıyor. Peki Paramparça son bölümde başka neler yaşandı? İşte dizinin son bölümünde meydana gelen olaylar
#ParamparçaBirçoğumuz, yıllardır aktif olarak kullandığı sosyal medya platformları sayesinde tanıdı Melikşah Altuntaş’ı. Sinema ve senaryo yazarlığı yaptı uzun süre. Şimdilerde ilk kitabı ‘Arkada Yaylılar Çalıyor’ raflarda yerini aldı. Altuntaş’la buluştuk; kitabı ve hayat üzerine konuştuk.
#Melikşah AltuntaşÜlkemizde basılmakta olan pek derginin varlığı söz konusudur. Durum böyle olunca dergi isimlerinin nasıl yazılacağı konusu her birey tarafından bilinmemektedir. Bundan dolayı da oldukça fazla sayıdaki insan Dergi isimleri nasıl ve büyük harfle mi yazılır? Türkiye'deki dergiler ve isimleri konu başlıklarının sizin için detaylarıyla derledik.
#Dergi İsimleriHer yıl dünyanın en başarılı politikacılarını, hukukçularını ve işadamlarını belirleyen dünyanın en prestijli ekonomi dergilerinden Forbes Global, Türk girişimci Nazlım Naz Arslan’ı, “30 yaş altı en başarılı isimler” kategorisine aday gösterdi.
#Nazlım Naz ArslanApple'ın geçen yıla damga vuran en yeni tableti iPad Pro, tasarımcıların da eli kolu olmaya başladı. Önceleri kağıt üzerinde çalışmalarını sürdürenler artık iPad'leri üzerinde bunu yapar oldu. Ünlü illüstratörlerden biri olan Ethem Onur Bilgiç de iPad Pro ile tasarımını konuşturanlardan... Bilgiç, tasarımlarını oluştururken hangi uygulamalardan faydalandığını, iPad Pro ile çalışmanın nasıl bir 'şey' olduğunu anlattı.
#İpad ProDeniz Yılmaz ve Türker Akman, “Papier Atelier” adını verdikleri atölyelerinde 2012 yılından beri kâğıttan heykeller yapıyor. Belirli temalarda kişiye özel kâğıttan heykel çalışmaları yapan Papier Atelier ekibi, kâğıda farklı bir boyut ve anlam kazandırıyor. Kâğıt heykellerin en önemli özelliklerinden bir diğeri kolektif yaratıcılıktan beslenmesi. Görselliği, formu ve farklı malzemesiyle izleyiciyi İlhan Erşahin’den Woody Allen’a uzanan farklı karakterler ve konseptlerde kâğıt maket tasarımlarıyla buluşturuyorlar. Papier Atelier ekibini ve işlerini daha yakından tanımak için onlarla konuştuk:
#Papier AtelierKadıköy’de sokaklar kalabalık ama insanlar sakin. Herkesin keyfi yerinde... Kimseyi geri çevirmiyor Kadıköy... Cebinde herkes için bir şeyler var: İsteyene deniz, isteyene İstanbul’un en güzel günbatımı, isteyene sereserpe uzanabilecekleri çayır çimen, isteyene Yeldeğirmeni ve Moda’nın yeni dalga kafelerinde dertsiz tasasız muhabbet... Çocuklar için koşup oynayacak alan, gençler için özgürlük, yaşlılar için rahatsız edilmeden nefes alma imkânı... Kadıköy’ün gündüzü böyle yaşanıyor. Bir de gecesi var. Yepyeni barlarından kimisi gizli hazine değerinde restoranlarına, açık hava meyhanelerinden İstanbul’un yeni ve dinamik sound’unun üretilip sergilendiği konser salonlarına, giderek daha büyük bir kitleyi kendine çeken Kadıköy gecesi... İlçenin, İstanbul’un cazibe merkezi haline gelmesinde bir sır var muhakkak. Beyoğlu’nun sönükleşmesi mi, Gezi olaylarından sonra kültür-sanat ekseninin yer değiştirmesi mi, başka türlü bir şehir anlayışının giderek yerleşmesi mi? İşte bir cevap... Kadıköy merkezli dergi Bant Mag.’ın kurucularından James Hakan Dedeoğlu ve Aylin Güngör, “Burada bu kadar yoğun bir kültür-sanat üretiminin ve tüketiminin olması ne anlama geliyor” sorusunu şöyle yanıtlıyor: “Şehrin diğer semtlerinde bir şeylerin yanlış gittiği anlamına...”Peki Kadıköy’de doğru giden ne? Ya da tam aksine, bu yükseliş bazı Kadıköylülerin artık orada barınamamasına, örneğin Fikirtepe’de olduğu gibi kenara itilmesine mi neden oluyor? Sokakları dolaştık, ilçenin sakinleriyle ve onu çekim merkezi haline getiren aktörlerle konuştuk, geniş bir dosya hazırladık.
#KadıköyReklamcı Nazlı Keçili’nin aklının bir köşesinde her zaman hayat şartlarının acımasızlığından yeteneklerini gösteremeyen arkadaşları vardı. Şimdi, kolları sıvadı ve Göktuğ Güngör ile birlikte bu gençlerin kendilerini gösterebilecekleri bir platform kurdu. Artkolig Mag dergisi de bu platform geniş kitlelere ulaşsın diye ortaya çıktı. Dergi, son sayısında Cem Yılmaz’ı kapağa taşıdı.
#ArtkolikCem Yılmaz’la son filmi ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’i, sinemaya dair görüşlerini, politik iklimimizi, kutuplaşmayı konuştuk: “Benim derdim klişelerle. Mesela ortaya ‘Eğitim şart’ diye bir klişe attım, bunu yüzde 49.5 de söyleyebilir, yüzde 50.5 de. Herkes bu klişenin içine sığabilir. Ben klişeye düşen aklın fikrin, insana saygıdan yoksun her şeyin karşısındayım. Hakkımda her farklı düşünceden iyi ya da kötü çok şey duyuyorum. Ama bir tane dramatik bir şey biliyorum; herkes onlardan yana olmamı istiyor...”
#Cem YılmazAnkara’nın yeme içme ve eğlence mekânları, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana sosyal yaşamda önemli bir yere sahipti. Lezzetli yemeklerin eşliğinde geçirilen hoş vakitler bir kenara, hükümet üyelerine, önemli politikacı ve bürokratlara ulaşmanın en önemli adresleriydi.