Fransız değerlendirme sistemi La Liste 2025’in ödül törenindeydim. Bu yıl 200 ülkeden 30 bin restoranın değerlendirildiği organizasyonda Türkiye’den şef Fatih Tutak ve 7 Mehmet Restaurant ödül aldı. Törende sürdürülebilirliğin artık bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgulandı. Görünen o ki geleceğin mutfaklarında lezzetten önce hikâye, etik ve sürdürülebilir yaklaşımlar öne çıkacak.
#GastronomiÖzellikle sindirimin sağladığı yarar ile beraber maden suyu günümüzde düzenli olarak tüketilir. Genel olarak ise sağlıklı bir içecek kaynağı şeklinde bilinir. Ancak aynı zamanda kilo yapıp yapmayacağı da yine merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, maden suyu kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? Limonlu, meyveli ve sade soda içmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamSağladığı birçok farklı yarar ile beraber maden suyu günümüzde yoğun olarak tüketilen içecek türleri içerisinde gelmektedir. Ancak aynı zamanda maden suyu asit mi ya da baz mı olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki doğal maden suyu asit mi baz mı? Doğal maden suyunun (soda) ph değeri kaç olmalıdır? İşte, tüm detayları derledik.
#Doğal Maden SuyuTatiller, kalbe pek de iyi gelmeyen bir sürü yanlışın aynı anda yapıldığı, hem de sıkça tekrarlandığı bir dönem! Birçok “tatil yanlışı” var ki kalp krizini tetikleyebiliyor. Özellikle de sıcak yaz günlerine rastlayan tatiller eğer önlem alınmazsa kalp sağlığı açısından kâbus gibi geçebiliyor.
#Yazar YazısıYıllarca rakı masalarında meze eşliğindeki ziyafetler ya da düzensiz beslenme üzerine kuruluymuş Mesut Yar’ın yeme düzeni. Bir kez sıkı rejim yapıp fazla kiloları vermesine karşın sonradan geri almış. Yaklaşık sekiz aydırsa tatlıyı, zeytinyağını, pilavı ve makarnayı hayatından çıkarmış fit bir Mesut Yar var karşımızda. Rejim öncesi dönemiyle aradaki tek benzerlik akşam rakısını atlamaması