2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, hafta sonu ‘1923’ müzikalini izledi. Müzikalde; Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süreci bir bir izleyip tarihe tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.
#Demirören Medya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, hafta sonu ‘1923’ müzikalini izledi. Müzikalde; Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süreci bir bir izleyip tarihe tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.
#Demirören Medya Lisesi2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, hafta sonu ‘1923’ müzikalini izledi. Müzikalde; Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süreci bir bir izleyip tarihe tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.
#Demirören Medya LisesiEskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanım ile tanıştığı yıllardaki görüntüsünü yansıtan ilk balmumu heykelini, Karşıyaka'daki Latife Hanım Köşkü için yaptı. Köşkte, Zübeyde ve Latife hanımların ilk balmumu heykellerin de sergileneceği açıklandı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanım ile tanıştığı yıllardaki görüntüsünü yansıtan ilk balmumu heykelini, Karşıyaka'daki Latife Hanım Köşkü i?in yaptı. Köşkte, Zübeyde ve Latife hanımların ilk balmumu heykellerin de sergileneceği a?ıklandı.
Beatles topluluğunun eski üyelerinden John Lennon'un kullandığı bazı eşyalar Londra'da müzayedede satılacak. Cooper Owen müzayede şirketi, açık artırmanın Madam Tussauds müzesinde 19 Nisan'da yapılacağını açıkladı. Şirket, Lennon'un daha 12 yaşındayken kullandığı bir defterle gümüş kol saati ve 1980 yılında Bermuda yolculuğu sırasında tuttuğu günlüğün satışa sunulacağını bildirdi.
Hayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#Beyoğlu