Son yıllarda kullanım alanı genişleyen ve ismini geniş bir kitleye duyuran maca kökü, görünüşü itibariyle turpa benzetiliyor. Halk arasında "Peru ginsengi" adıyla da bilinen maca kökü, toz halinde kullanılıyor. Peki, maca tozunun faydaları neler, tüketirken nelere dikkat etmeli?
#Maca KöküPeru Ginsengi adı olarak bilinen maca kökü dışarıdan bakıldığında şalgam veya turp köküne benzer. Maca kökleri; demir, potasyum, kalsiyum, iyot, magnezyum, lifler, proteinler, doğal şeker, çinko, B1, B12 gibi vitaminler ve yağ asitleri içerir. Maca kökü nedir? Maca kökü faydaları neler?
#Maca Kökü<B>19 </B>Eylül 2002 tarihli Milliyet Gazetesi'nde <B>Aslı Öktener</B>'in <B>‘‘Yeni Camel beğenilmedi, satışları düştü’’</B> başlıklı haberini okuyunca, iki üç ay önce, bir okuyucumun gönderdiği e-mektubu anımsadım ve nasıl bu haberi atladım diye hayıflandım.