Günümüzde gelişmiş ülkeler eğitimin öneminin farkında oldukları için devlet bütçelerinden en geniş kaynakları eğitime aktarmaktadırlar. Eğitim sistemlerini ise sürekli daha da iyileştirmek amacıyla geliştirmektedirler. Eğitim, statik bir yapı olmaktan çıkmış ve çağın gereklerine, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik gerekli insan gücünü ve entelektüel beyinleri yetiştirmek üzere dinamik bir hal almıştır. Zaman zaman duyulan "Maarif Teşkilatı Kanunu" ifadesinin ne olduğu da bu bağlamda merak edilmektedir. İşte, Maarif teşkilatı nedir? Maarif teşkilatı kanunu neden ve ne zaman çıkarılmıştır gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.
#Maarif Teşkilatı Kanunuİnkılap diğer adıyla devrim toplum düzenini ve yapısını daha iyi bir konuma getirmek için eski işlevini yitirmiş kurumların kaldırılarak yeni ve daha işlevsel kullanılabilecek kurumların getirilmesi olarak tanımlanabilir. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi konuları içerisinde de özellikle inkılaplardan bahsetmek oldukça doğaldır. İnkılaplar sonucunda birçok eski kurum etkinliğini yitirdiği için yerine yenileri getirilmiştir. Bu sebeple inkılap tarihi konuları öğrencilerin bugünü anlamaları için oldukça önemlidir. 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konuları içerisinde yer alan eğitim ve kültür alanında yapılan inkılaplar konusunu derledik.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler Eğitim Ve Kültür Alanındaki İnkılaplar Konu AnlatımıCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Kimsenin hakkına göz dikmeyen ama kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz'' dedi. Libya'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Son zamanlardaki bazı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. ''Biz ne sismik araştırma gemilerimizle, ne sondaj gemilerimizle birilerinin iznine tabi değiliz'' diyen Erdoğan, ''Biz uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa Doğu Akdeniz’de haklarımız neyse bu çerçeve içinde bu adımlarımızı attık. Bundan soran da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrıca ''2019 yılında elektriğimizin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettik. Yani enerjide de artık Türkiye muhtaç olmaktan çıkmıştır ve çıkıyor'' sözlerine de yer verdi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan20 Ocak 1921 tarihli ilk Teşkilat-ı Esasiye Kanunu, Türkiye'nin ilk anayasasıdır. Osmanlı'nın ilk anayasası olarak tarihin sayfalarında yerini alan 1921 Anayasası 23 maddeden oluşmaktadır. İşte 1921 Anayasası maddeleri...
#1921 AnayasasıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyunu ile ilgili "Enteresan olan bir şey var; bir bakıyorsunuz ki ana muhalefetin başı ve heyeti, o parti ile birlikte bir teröristin yazmış olduğu kitabın sahnelendiği tiyatroda tiyatro izliyorlar. İnanıyorum ki benim aziz milletim vakti geldiğinde bunlara da gereken dersi verecektir." ifadelerini kullandı. "Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz." diyen Erdoğan, "Türkiye'nin güvenliğinin sınırları dışında başladığının bilinciyle siyasi, ticari, insanı, diplomatik ve askeri tüm imkanlarımızı güneyimizdeki coğrafyanın istikrarı için seferber etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanCumhuriyet’in ilanından önce Mustafa Kemal Atatürk tam bir satranç oyunu kurguladı. Mevcut sistemin yürümediği ortadaydı. Kabinedekilerin Meclis’te tek tek oylanması çok zordu. Üstelik uyumsuz birçok isim de kabinede yer alıyordu. Bu, hükümetin işleyişini zorlaştırdığı gibi devrimlerin önünde büyük engeldi. Cumhuriyet’e giden yolda Atatürk nasıl plan yaptı? Planın önündeki engeller nelerdi? O gece Çankaya’da yanında kimler vardı? Ne konuştular? Muhalefet ne yaptı? İşte son 24 saatte yaşananlar...
#29 EkimBazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde değişiklik yapılması hakkında iki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşınmazların toplu değerleme yöntemleriyle değerini belirleyerek değer bilgi merkezini kuracak ve değer haritaları üretecek. Bazı ülkelerde açılacak tapu ve kadastro temsilcilikleriyle yurt dışındaki Türk vatandaşları ile yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye'de bulunan taşınmazlara ilişkin tapu ve kadastro işlemlerini bulundukları ülkelerden yapabilmeleri sağlanacak.
#Resmi GazeteMEB teftiş ve denetimde köklü değişikliklere gitti. Resmi Gazete’de müfettişlerle ilgili yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, bakanlık merkez teşkilatında 500 yeni maarif müfettişinden oluşacak çekirdek denetim ekibi kuruldu. Bu müfettişler, ülke genelindeki eğitim denetim ve soruşturma işlemlerini yürütecek. Yerelden teftiş ve denetim ilkesini değiştiren bakanlık, ülke genelinde gerekli koşullarda yeni maarif müfettişlerini merkezden yetkilendirecek. Bu yolla yerel düzeyde oluşabilecek riskler en aza indirilecek. Merkezde görev yapacak 500 maarif müfettişi profesyonel denetim ve soruşturma ağırlıklı, taşra teşkilatındaki müfettişler de araştırma ve rehberlik ağırlıklı çalışma yürütecek.
#MEBMilli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan "dershane" tanımı çıkarılarak ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına veya bu sınavlar kapsamındaki derslere hazırlık niteliğinde kurs açılması da engelleniyor.
#Dershane