Kavurma genellikle kuzu etiyle yapılıyor ancak bayramda dana kesenler, dana kavurma tarifi içn araştırmalara devam ediyor. Peki, yumuşak dana kavurma nasıl yapılır? İşte, lokum gibi dana kavurma tarifi ve malzemeleri...
#Dana KavurmaYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Geçtiğimiz günlerde bir toplantı için Ankara’daydım. Burada kaldığım iki gün içinde ziyaret ettiğim mekanlar hakkında sizleri bilgilendirmek istedim. Biraz sonra okuyacağınız cümleye bir çok kişi tepki gösterecektir. Ancak bu gerçeği değiştirmeyecektir elbet. Hepimizin bildiği üzere Ankara’nın mutfağı çok zengin değil. Entekke böreği, yemlik cacağı, tamtak tiridi, inceğiz çorbası... Artık bunlar unutuldu gitti. Hiç bir restoranda bu yemekleri bulmanız mümkün değil. Tek tük evlerde yapılıp, yaşatılıyorsa orasını bilemem. Ben de başkentte farklı mekanları ziyaret ettim. Farklı yemekler aradım. Yöresel lezzetleri bulamadım açıkçası. Bunlar hakkında bana ulaşırsanız, beni yönlendirirseniz bir sonraki Ankara ziyaretimde oraları değerlendiririm elbette. Gittiğim yerler arasında en beğendiğim iki yeri hemen söyleyeyim. İlki Ayvalık Meze Balık... Mezeleri İstanbul’daki restoranlara taş çıkarır. Ege mezelerini iddia ediyorum en az Ege’deki kaliteli restoranlar kadar iyi. Atomu hele enfes... Diğeri No4 Restaurant Bar Lounge... Yıkılıyor mekan... Konsept inanılmaz. Nereye girdiğinizi şaşırıyorsunuz. İstanbul’daki mekanlara taş çıkarır cinsten.
#Çorbacı HasanÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl Adresleri“Hangi restoranı tercih ediyorsun” diye karşınızdakine sorduğunuzda alacağınız bazı cevapları 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorum: “İtalyan mutfağının hastasıyım”, “Fransız yemeklerine bayılıyorum”, “Ben Uzakdoğucuyum”, “Tabii ki kebap, lahmacun” gibi bir çok yanıt duymanız mümkün. Nedense “Türk mutfağı favorim” diyen pek çıkmaz. Kültürümüzden kaçarız. Halbuki, “Ekmeği banıp, tabak sıyırmak” diye bir tabir var bizde. Sulu yemeyi hangimiz sevmez ki? Türk mutfağının kültürü ise esnaf lokantalarıdır. Hepimiz gideriz, hepimiz biliriz. Ama nedense söylemekten çekiniriz. Onlar, kaliteyi ucuza yiyebildiğimiz, tıka basa doyduğumuz, aylar sonra bile gitsek aynı tattaki yemeği önümüze koyan, yaşayan efsanelerdir. İşte geçmişten günümüze gelen, unutulmayan tatları yaşatan 3 güzel mekan...
#Türk MutfağıDana kavurma Kurban Bayramı ile sofralarda yer bulmaya başladı. Et sevenlerin tükettiği kavurma Kurban Bayramlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem ev ahalisi hem de bayramlaşmaya gelenler için lezzetli kavurma yapmak isteyenler, püf noktaları merak ediyor. Evde kavurma yapmak istiyorsanız, dana kavurma nasıl yapılır? Lokum kıvamında kavurma yapımı için nerelere dikkat etmek gerekiyor? sorularının yanıtı için haberimize göz atabilirsiniz. Siz de kavurma yapmayı deniyor fakat bir türlü istediğiniz lezzet ve kıvamda pişiremiyorsanız, işte adım adım kavurma tarifi...
#Kavurma Nasıl Yapılır?İstanbul’un kalbi Tarihi Yarımada’da gezecek görecek yer ne kadar çoksa lezzet adresi de o kadar çok. Size en sevdiğim yemek ve alışveriş noktalarını vermeden önce belirtmeliyim ki normal koşullarda omuz omuza kalabalığa girmemek için pek uğranmayan bölge bugünlerde oldukça sakin ve davetkâr.
#Tarihi YarımadaKavurma tarifi, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bayram sofrası hazırlayacak olanların merak ettiği konulardan oldu. Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı olan et kavurmayla, sofranızda harikalar yaratabilirsiniz. Hem lezzetli hem de görünüş olarak doyurucu olan et kavurmayı yaparken en önemli püf nokta etin iyi pişmesi. Kavurma yaparken kullanacağınız baharatlar da yemeğinize lezzet katacak. Peki, kavurma nasıl yapılır? İşte, Kurban Bayramı'na özel adım adım kolay et kavurma tarifi ve yapımı aşamaları.
#Kavurma Nasıl YapılırKurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte, kavurma tarifleri ve kavurma yapmanın püf noktaları internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Koyun ya da dana etiyle hazırlanan kavurma bayram sofralarımızın olmazsa olmazı. Peki, kavurma nasıl yapılır? Lezzetli kavurma yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, kolay ve pratik kavurma tarifi ve malzemeleri.
#Kavurma Nasıl Yapılır?Antep’te lezzet keşfine çıktığınızda midenizi bayram ettirecek onlarca tat arasında kaybolacaksınız. Dünyaca ünlü baklavadan, etin bin bir türlü haline kendinize "dur" demekte zorlanacağınız yemekler arasında jürimizin seçim yaparken zorlansa da kentin en iyi 10 lezzetini doğru adresleriyle birlikte sizin için belirledi.
#Gaziantep