LGS sınav tarihi ve konuları araştırılıyor. Kahramanmaraş depreminin ardından okullar tatil edildi. 71 ildeki okullarda eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. Deprem bölgesindeki okullarda ise 1 Mart'a kadar eğitim ve öğretime ara verildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl yapılacak LGS ile ilgili olarak sadece 8'inci sınıfın birinci dönemi konularının dahil olduğunu söyledi. Bakan Özer, LGS sınavının ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili olarak da konuştu. Peki LGS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu? LGS sınav konuları neler?
#LGSLGS sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler bir yandan konuları merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki oturumda gerçekleşen LGS sınavında öğrencilerin sadece 1. dönem konularından sorumlu tutulacağını açıkladı. Henüz 2023 LGS sınav tarihleri belli olmadı. LGS başvuruları ortaokul 8. sınıf öğrencileri için otomatik olarak yenileniyor. Sayısal bölümde öğrencilere Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden 40 soru, sözel bölümde ise Türkçe, İngilizce, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Bilgisi derslerinden 50 soru yöneltilir. Peki LGS 1. dönem konuları neler? İşte LGS soru ve konu dağılımları
#LGS 1. Dönem KonularıMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü iki oturumda yapıldı. İyi bir lisede eğitim almak isteyen adaylar, geçen seneden farklı olarak yıl boyunca öğretilen tüm ünitelerden sorumlu olarak sınava girdi. Sınavın, MEB’in yayımladığı örnek sorular ve çalışma kitabı sorularıyla genel anlamda uyumlu olduğunu belirten uzmanlar soruları derslere göre yorumladı.
#Uzmanlar LGS Sorularını YorumladıBursluluk sınavında 2. dönem konuları çıkacak mı sorusu binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Eski adıyla PYBS olarak da bilinen İOKBS sınavında ter dökecek olan öğrenciler, bursluluk sınavında 1. dönem konuları mı çıkacak sorusuna cevap arıyor. Peki, PYBS ya da İOKBS olarak da bilinen bursluluk sınavında 2. dönem konuları yerine 1. dönem konuları mı çıkacak? İşte, o detaylar
#Bursluluk Sınavı 2. Dönem KonularıYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYTBursluluk sınavında 1.dönem konuları mı çıkacak sorusu binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Eski adıyla PYBS olarak da bilinen İOKBS sınavında ter dökecek olan öğrenciler, bursluluk sınavında 1. dönem konuları mı çıkacak sorusuna cevap arıyor. Peki, PYBS ya da İOKBS olarak da bilinen bursluluk sınavında 2. dönem konuları yerine 1. dönem konuları mı çıkacak? İşte, o detaylar
#Bursluluk SınavıTürkiye’de 2022 yılı eylül ayı itibariyle farklı eğitim kademelerinde öğrenim gören 19 milyonun üzerinde öğrenci örgün ve yaygın eğitim ve öğretim süreçlerine başladı. Bu yılının birinci dönemi nispeten sakin ve öğretim süreçleri açısından ilgili planlamalar dahilinde devam ederek 20 Ocak 2023 tarihinde dersler tamamlanıp yarıyıl tatili başlamıştı.
#Konuk YazarHayalindeki lise için ter döken adaylar için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Sınavda adaylara, sözel alandan; 20 Türkçe, 10 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 10 yabancı dil olmak üzere toplam 50 soru; sayısal alanda ise 20 matematik ve 20 fen bilimleri olmak üzere toplam 40 soru soruldu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle alınan karar doğrultusunda sınavda 8’inci sınıfın yalnızca birinci dönem müfredatına ait konulardan soru soruldu. Uzmanlar sınav sorularını şöyle değerlendirdi:
#UzmanlarLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Sınavla ilgili tüm gelişmeler her yıl olduğu gibi bu yıl da hürriyet/eğitim sayfasında ayrıntılı şekilde yer aldı. Gelişmeleri okurlarımıza dakika dakika aktardık. İşte saat 09.30’da başlayıp 12.50’de sona eren ve iki oturumdan oluşan sınavla ilgili tüm gelişmeler ve adaylar ile velilerden en sıcak yorumlar.
#LGS1 milyon 250 bin 8’inci sınıf öğrencisinin katılması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran’da yapılacak. Bu yıl deprem nedeniyle sadece ilk dönem konularından soru sorulacak. Artık geri sayım başlarken öğrencilerin nasıl çalışmaları ve ne tür sorulara ağırlık vermesi gerektiğini soru yazarı eğitimcilere sorduk...
#Liselere Geçiş SistemiŞu günlerde pek çok 8 ve 12’nci sınıf öğrencisi ara vermeden ders çalışmaya devam ediyor. Çünkü onları haziran ayında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bekliyor. Uzmanlar 4 Haziran’da yapılacak sınav için kalan dönemin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu süreyi iyi değerlendiren kazanır” diyor.
#LGSMilli Eğitim Bakanı Özer’le deprem gölgesindeki eğitimi konuştuk. Özer, “1 Mart tarihinden sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil, aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim-öğretimi hemen başlatacağız. Eğitim sadece Çevre Bakanlığı’nın sağlam raporu verdiği okullarda yapılacak” dedi.
#Mahmut ÖzerÇifte deprem sonrası aktif olarak üniversitelerde eğitim alan 3 milyon 600 bini aşkın öğrenci yüz yüze eğitim için YÖK’ten haber bekliyordu. Beklenen açıklama dün geldi. Başkan Erol Özvar, bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlayacağını, nisan başında da hibrit seçeneğin değerlendirileceğini söyledi.
#EğitimSon dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.
#DepremHer ay, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa tüm öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise bin 200 soru yer alıyor.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıÖğrenci ve öğretmenlere sunulan kaynakların çeşitliliği artırılarak hazırlanan destek paketlerinin üçüncüsü erişime açıldı. İnternet üzerinden http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişilebilen Aralık ayı kaynak paketi ayrıca basılı olarak da tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırılacak.
#Yardımcı KaynakAdrese dayalı lise sorgulama ekranı, 2021 LGS kapsamında ter döken pek çok öğrenci için kritik bir önem arz ediyor. Öğrencilerin LGS tercihleri kapsamında muhakkak yer vereceği adrese dayalı liseler, ikametin en yakınındaki okulu ifade edecek. Peki, MEB tarafından adrese dayalı lise sorgulama 2021 ekranı ne zaman açılacak?
#Adrese DayalıYaklaşık 4 milyon öğrenci ve ailelerini ilgilendiren LGS ve YKS için geri sayım başladı. Ancak adaylar ve aileleri hazırlık konusunda kaygılı. Evlerde tam kapanmayı yaşadığımız bu dönemde neler yapılması gerektiğini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu 15 adımda anlattı...
#Nuran BabacanLise Geçiş Sınavı’nın (LGS) bu yıl 6 Haziran’da yapılacağını hatırlatan Sinan Kuzucu, 28 yıllık birikimiyle hazırladıkları soru bankalarının öğrencileri başarıya ulaştırdığını söyledi, sınav stratejilerinden planlı çalışmaya, ailelerin neler yapması gerektiğinden öğrencilerin nasıl hazırlanabileceklerine kadar pek çok konuda altın değerinde önerilerde bulundu.
#İzmirYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#TatilMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' dedi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili de ''Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik'' ifadelerini kullandı. Dijital karne olabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, ''Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir'' diye konuştu.
#Milli Eğitim BakanıPandemi yasakları kapsamında 5 Ocak’a kadar uzaktan eğitim kararı alınmasının ardından sınavlar için yeni yol haritası belirleniyor. Okullar yeniden açılmasa da sınavların seyreltilmiş takvim ve seyreltilmiş sınıfla yüz yüze yapılması, LGS ve YKS’de birinci dönemden soru sorulması gibi formüller ağırlık kazanıyor.
#YAZARCumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren ekonomik gelişme ve kalkınma için sanayileşme ilk hedef olarak belirlendi. mesleki ve teknik eğitim, ülkelerin kalkınma ve gelişmesiyle yakın ilişkisi nedeniyle hem hükümetlerin, hem de iş dünyasının odak noktası oldu. Ankara Sanayi Odası kurulduğu günden bu yana mesleki ve teknik eğitime katkı sağlamaya çalıştı ve birçok projeyi gerçekleştirdi. Yapılan doğru uygulamalar desteklendi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içeresinde olmaya önem verildi.
#Mesleki Eğitim