“Gel vatandaş gel, balığa gel!” Bereketi bol denizlerimizde bu yıl balıkçıların bu nidaları pek duyulmaz oldu. Ama yine de balık yemekleri başımızın tacı. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları arasında yer alan İstanbul, Çeşme ve Bodrum’un deniz ürünleri lezzetini kanıtlamış mekânlarını mercek altına aldık…
#BalıkÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#Gezgin