Günümüzde kontakt lens kullananların sayısı giderek artıyor. Gerek renkli göze sahip olabilmek adına, gerekse de göz bozukluğu nedeniyle kullanılan kontakt lensler bazı basit kurallara dikkat edilmediğinde ciddi sorunlara yol açıyor.Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Atmaca, lens kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları açıkladı.
#Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi GerekenlerHayatı boyunca hiç kilo problemi yaşamamış olan Bridget Houser, 2018'deki düğününden önceki aylarda açıklanamaz bir şekilde kilo almaya başladığını fark etti. Yaptığı koşuların mesafesini artırdı, arka arkaya yüksek yoğunluklu egzersiz dersleri aldı, gün boyunca genellikle yalnızca su, kahve ve meyve tüketti, akşamları da çoğunlukla sebzeden oluşan hafif bir yemek yedi. Ancak Houser ne yaparsa yapsın, bir türlü kilo veremiyor aksine kilo alıyordu. Üstelik yüzü de gittikçe yuvarlaklaşıyordu.
#Cushing Sendromu“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#SağlıkGözümüzün içindeki lensin şeffaflığını kaybetmesine “katarakt” adını veriyoruz. Katarakt, yaşın ilerlemesiyle birlikte toplumun büyük çoğunluğunu etkiliyor. Katarakt; görmede azalma, renklerde soluklaşma-sararma, ışık hassasiyeti-kamaşma, çift görme ve gözlük derecelerinde sık değişim gibi belirtilerle kendisini belli ediyor.
#KataraktGöz nezlesi olarak bilinen “viral keratokonjonktivit”, adenovirüslere bağlı bir göz enfeksiyonudur. Oldukça bulaşıcıdır. Adenoviral keratokonjonktivit salgınlarının en sık görüldüğü yerler hastaneler, okullar ve yüzme havuzlarıdır…
#Göz NezlesiMikroskobun başlıca kullanımlarının, çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük nesneleri görüntülemektir. Bu cihazların kullanıldığı alanlara göre çeşitli uygulamaları bulunmaktadır. Peki, Mikroskoplar nasıl tanımlanır? İşte, detaylar.
#MikroskopTepegöz birçok alanda kullanılmakta olan bir teknolojik alettir. Teknolojinin günümüzde çok fazla ilerlemiş olmasına bağlı olarak tepegöz kullanımında da azalma meydana gelmiştir. Tepegöz yerini farklı akıllı cihazlar alsa bile, tepegöz kullanımı günümüzde hala devam etmektedir. Tepegöz nedir, ne işe yarar? Tepegöz cihazı hangi alanlarda kullanılır, nasıl çalışır tüm merak edilenleri ve detayları ile derledik.
#TepegözArpacık, göz kapağının dışında oluşan sivilce benzeri bir şişliktir. Gözde ağrı ve acıya neden olur. Göz kapağını etkileyen bu durum ağrıya da neden olabilir. Arpacığa iyi gelen doğal ve bitkisel tedavilerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki arpacık nasıl geçer? Evde arpacığa ne iyi gelir? Sarımsak ve çay arpacığa iyi gelir mi? Gözde arpacık neden olur? İşte arpacık nedenleri ve arpacığa iyi gelen öneriler...
#ArpacıkFotoğraf sanatıyla profesyonel olarak ilgilenen kişilerin satın aldığı fotoğraf makineleri kendi içerisinde birçok seçeneğe ayrılmaktadır. Online platformlarda başta Palaroid, Aynasız ve Kompakt olmak üzere birçok fotoğraf makinesi alıcıların tercihine sunuluyor. En iyi ve en kaliteli fotoğraf makineleri hangileri? Merak edenler için tüm yönleriyle araştırdık.
#Fotoğraf Makinesi FiyatlarıGözlükten kurtulmanın en sık kullanılan çözümü excimer lazer tedavisidir. Lazer tedavisi 18-60 yaş arası yapılabilse de 40 yaşından sonra pek tercih edilmez. Bunun nedeni 40 yaşından sonra ek olarak presbiyopi (Yakını görememe hastalığı) oluşmasıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Albayrak, 40 yaşından sonra yakın ve uzakta gözlükten kurtaran yöntemleri anlattı.
#SağlıkSon dönemlerin en yaygın uygulamalarından biri olan ipek kirpik, doğal durması ve bakışları güzelleştirmesi sebebiyle sıklıkla tercih ediliyor. İpek kirpik sürecinin nasıl olduğu, işlemin nasıl uygulandığı, öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi en merak edilen soruların cevaplarını Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin yanıtladı.
#İpek KirpikÖzellikle sosyal medya kanalları aracılığıyla internet üzerinden paylaştığımız kişisel verilerimiz sadece kişi veya özel firmaların değil artık devletlerin de ilgi alanına girdi. Peki, paylaştığımız bu verilerin başkalarının eline geçmemesi için ne gibi önlemler alabiliriz?
#İnternet