Avrupa'yı günlerdir etkisi altına alan sıcak dalgalarının ilkine Kerberos, ikincisine ise Kharoon adı verildi. Bu isimlerin Yunan mitolojisindeki iki karaktere ait olduğunu biliyoruz ama neden seçildiklerini biliyor muyuz? Kharoon ve Kerberos isimleri bize ne anlatıyor? Daha da önemlisi bazı bilim insanları bu isimlendirmeye neden karşı çıkıyor? Tüm cevaplar haberimizde...
#Kerberosİngiltere'de yapılan bir çalışmada evden çalışanların 2100 yılına kadar nasıl görüneceği modellendi. Anna isimli model, kambur sırtı ve şişmiş gözleri ile dikkat çekerken sağlık uzmanları evden çalışanları gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.
#Evden Çalışmaİngiliz kraliyet ailesinin en pırıltılı üyesi, yeni Galler Prensesi Kate Middleton aynı zamanda "tutumlu" bir kadın olarak da biliniyor. Yani bunun nedeni bazı giysilerini ve aksesuarlarını tekrar tekrar kullanması. Hatta bazılarını o kadar sık kullanıyor ki hayranları artık bundan bıktıklarını söylemekten bile çekinmiyor. Her ne kadar gerektiği zaman kıyafetlerine çok para harcasa da Middleton'ın, ailenin diğer üyelerinden örnek aldığı bir özellik bu tutumluluk. Bu şekilde ekonomik zorluklar yaşayan bazı halk kesimlerinin tepkisini de azaltmış oluyor. Bu işin bir yanı.
#Kate Middletonİlker Aycı, kariyerine Hindistan Havayolları firması Air İndia'da devam etme kararı almasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. Daha önce THY CEO'su olarak görev alan İlker Aycı, yeni dönemde Air İndia için görev alacak. Peki, İlker Aycı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#İlker AycıTokalaşma ve selamlaşma şekilleri pandemi ile birlikte tüm dünyada değişime uğradı. Tokalaşmak, yanaktan öpüşmek, sırtını sıvazlayarak sarılmak artık çok eskilerde kaldı. Peki, hangi selamlaşma biçimi daha az riskli hangileri daha yüksek risk taşıyor?
#HekstraCovid-19 aşıları söz konusu olduğunda, gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasında gittikçe açılmakta olan bir makas var. Bunun sebebi olarak görülen fikri mülkiyet haklarıyla ilgili sosyal medyada hararetli bir tartışma mevcut. Söz konusu tartışmayı ve önerileri mercek altına aldık: Aşının formülünün paylaşılması bir çözüm mü?
#Fikri Mülkiyet Haklarıİzlanda'da 800 yıldır uyumakta olan bir volkan harekete geçti. Bilim insanları bunun önümüzdeki 200 yıl için çok önemli bir başlangıç olduğunu belirtirken, bölge halkı uzun bir zaman sonra rahat bir uyku çekebilecek olmanın memnuniyetini yaşıyor.
#Fagradalsfjallİngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu nedeniyle dünya diken üstünde. Hürriyet mutasyonu bilim adamlarına sordu, dünyada bu konudaki son araştırmalarla kafalardaki sorulara yanıtlar aradı. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ''Virüsün genetiği değişiyor. Bu beklediğimiz ve gözlemlediğimiz bir şey, her zaman olur. Ancak özelliğinin ne kadar değiştiğini, daha ağır hastalık yapıp yapmadığını ya da antijenik özelliklerini değiştirip değiştirmediğini henüz bilmiyoruz.'' dedi. Koronavirüs artık daha mı bulaşıcı, daha mı ölümcül, aşıları etkisiz hale getirebilir mi, Türkiye’ye de gelmiş olabilir mi?
#GazetehaberleriBilim insanları Grönland'daki buzul erimesinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını söyledi. Yapılan yeni bir analize göre buzul erimesindeki bir önceki rekor yüzde 15 oranında aşılmış oldu. Uzmanlar, 1948'ten bu yana kayda geçirilen erime verilerine bakıldığında son incelemelerin 'eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye' işaret ettiğini belirtti.
#Grönlandİnternet, akıllı telefon ve sosyal medya günümüzde en çok vakit geçirdiğimiz teknoloji araçları arasında yer alıyor. Hayatımızda birçok kolaylık sağlamasına rağmen araçlar, kaygı ve depresyon ile günlük yaşamda sorunlara da yol açabiliyor.
#Burak KesayakKimya ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Safari-Klip’in uçak mühendisi olan Kurucu Başkanı Ratip Veysi, Avrupa’nın en büyük iç giyim şirketleri Hanes Group, PD Group ve Golden Lady işbirliğiyle açtığı G Lingerie mağazalarıyla büyüyor. Yabancı müşteri oranlarının yüzde 30 olduğunu söyleyen Veysi, “Avrupa markaları Türkiye’de Avrupa’dan ucuz. Bu yüzden yabancılar daha hesaplı olduğu için iyi alışveriş yapıyor” diyor.
#GazetehaberleriTürk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı, eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra, İngiltere Leeds Üniversitesi'nde araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı şirketlerde görev alan İlker Aycı, DEİK Türk-Çin İş Konseyinin yönetiminde de yer almıştır. Peki İlker Aycı kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#İlker Aycı