Yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşidi olan Laz böreği akşam yemek sonrası tarif arayanların favorisi olacak. El açması laz böreği, adından da anlaşılacağı gibi Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? İşte, ev yapımı laz böreği tarifi ve malzemeleri
#Laz BöreğiGelinim Mutfakta günün birincisi 17 Ocak Salı belli oldu. Laz böreği tarifi ile en yüksek puanı almaya çalışan gelinlerden biri çeyrek altın kazandı. Haftanın sonunda elenmemek için mücadele eden gelinler yine maharetlerini sergilediler. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? 17 Ocak Gelinim Mutfakta puan durumu...
#Gelinim MutfaktaKaradeniz'in meşhur tatlısı Laz böreği evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Hazır yufkadan Laz böreği hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz yufkasını kendiniz de açabilirsiniz. Aynı zamanda kuru veya şerbetli seçenekleriyle Laz böreği tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Peki Laz böreği nasıl yapılır? İşte Laz böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiOrtaokuldaki Vedat için bayramlar harika bir olaydı. Sonra ne olduysa oldu, oradan oraya savruldum... Yıllar sonra tekrar harika olmasının sebebi kızım Ceylan Handan. Babaannemin vişneli ekmek kadayıfı artık yok ama şef Arzu Çetintaş’ın anlattığı Laz böreğimiz var bu bayram...
#YazarBörek denilmesine rağmen tatlı bir lezzet olan Laz Böreği, Doğu Karadeniz'in en sevilen yemeklerinden biridir. Hazır yufkadan yapıldığında oldukça pratik bir tatlı olan Laz Böreği, pudra şekeri ilavesiyle kuru ya da şerbetli olarak sunuma hazırlanabilir. Peki, Laz Böreği nasıl yapılır? Adım adım Laz Böreği tarifi...
#Laz Böreği Nasıl YapılırGelinim Mutfakta laz kızı böreği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karadeniz'in sevilen laz böreği tatlısının yeniden yorumlanması olan laz kızı böreği nasıl yapılır akşama sevdiklerine sunum hazırlamak isteyenlerin araştırmalarında yer aldı. İşte, laz kızı böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiGelinim Mutfakta günün puan durumu haftanın ilk gününde açıklandı. Nursel Ergin'in sunumuyla Gelinim Mutfakta günün birincisi yeni yarışmacıların da katılmasıyla merak konusu oldu. Laz kızı böreği tarifi ile yarışmacılar bugün de hünerlerini sergiledi. Peki, Gelinim Mutfakta kim 1. oldu, çeyreği kim aldı? İşte Gelinim Mutfakta 15 Ocak 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekYunan Başbakanı Miçotakis’e İstanbul’daki yemekte ikram edilen leblebi helvası, komşuda ‘gündem’ olmaya devam ediyor. Yunan Şef Akis Petrecikis, Emine Erdoğan’ın kitabındaki tarifiyle televizyonda leblebi helvası pişirecek. Aynı programda Miçotakis’in annesi Marika’nın yemek kitabından ‘süt böreği’ de yer alacak.
#Leblebi HelvasıRamazan ayının sonuna geldik ama arife gününde de sizin için çorbadan tatlıya nefis bir iftar menüsü hazırlamayı ihmal etmedik. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 23 Mayıs Cumartesi yani arife günü için iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteKavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...