Yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşidi olan Laz böreği akşam yemek sonrası tarif arayanların favorisi olacak. El açması laz böreği, adından da anlaşılacağı gibi Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? İşte, ev yapımı laz böreği tarifi ve malzemeleri
#Laz BöreğiKaradeniz'in meşhur tatlısı Laz böreği evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Hazır yufkadan Laz böreği hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz yufkasını kendiniz de açabilirsiniz. Aynı zamanda kuru veya şerbetli seçenekleriyle Laz böreği tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Peki Laz böreği nasıl yapılır? İşte Laz böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiPaluri adını alan Avukat Arzu Kal, şimdi de Lazca ilk yemek kitabını yazdı. "Paponi Laz Yemekleri ve Laz Yemek Kültürü"nde geleneksel Laz yemeklerini anlatıyor. 100’ün üzerinde Laz yemeğinin tarifi İngilizce, Türkçe ve Lazca verilmiş. Yazar bu tariflerin orijinal olduğunu söylüyor.
Gelinim Mutfakta laz kızı böreği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karadeniz'in sevilen laz böreği tatlısının yeniden yorumlanması olan laz kızı böreği nasıl yapılır akşama sevdiklerine sunum hazırlamak isteyenlerin araştırmalarında yer aldı. İşte, laz kızı böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanKaradeniz mutfağının geleneksel tatlılarından olan pepeçura, kolay malzemeleri ve pratik yapılışı ile sohbetlerimize konuk oluyor. Mis kokulu üzümlerle yapılan pepeçura tarifi ve malzemelerini merak edenlere, hemen aşağıda pepeçura ile ilgili merak edilenleri paylaşıyoruz.
#PepeçuraGeçen hafta GastroRize festivali vesilesiyle Rize’deydik. Kentin lezzet elçilerinin hikâyelerini dinledik, yerel ürünlerin menülere adaptasyonunu tartıştık, Maximilian Thomae gibi tecrübeli bir şeften çayın yemekte farklı farklı kullanımını şaşkınlıkla öğrendik... Oralara gitmişken elbette Rize’ye has lezzetlerin etrafında bir tur atmadan, ustalarla hasbihal etmeden de dönmek olmazdı.
#YazarTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteHasat mevsimi çay hasadıyla başladı. Rize’nin zümrüt yeşili tepelerinde bugünlerde hummalı bir faaliyet var. Önce sırtlardaki sepetler sonra da bohçalar yeni sürgünlerle doluyor. Ama ne bir coşku ne de bir sevinç var. Hükümetin verdiği fiyat kalpleri kırmış, yüzleri asmış. Oysa hasat mevsimi bir şenlik değil midir? İki hafta önce çıktığım hasat gezisinde gördüklerimi, duyduklarımı, yediklerimi sizlerle paylaşacağım.