Başrollerini Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster’ın paylaştığı Labirent Son İsyan filmi 4 Ağustos Pazar günü ekranlara geliyor. Serinin son filminde Thomas ve Kayran savaşçıları, arkadaşlarını kurtarmak ve Işıl salgınına bir çare bulmak için İSYAN adlı örgüte bir saldırı düzenler. İşte Labirent Son İsyan filminin konusu ve oyuncuları!
#Labirent Son İsyanOrjinal adı "Maze Runner: The Death Cure" olan Labirent Son İsyan filmi ekranlara geliyor. Aksiyon sahneleriyle dikkat çeken bilimkurgu türündeki filmde yönetmenliği Wes Ball üstleniyor. PEki, Labirent Son İsyan filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte filmin detayları...
#Labirent: Son İsyan FilmiLabirent Serisi filmleri Labirent isimli seri kitaplardan uyarlanmıştır. Bilim kurgu aksiyonu olarak nitelendirilmektedir. Bilim kurgu olarak çok beğenilmiştir. Buna ek olarak, oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olmayı başarmıştır. 5 adet kitaptan oluşmaktadır. Ölümcül Kaçış, Alev Deneyleri, Son İsyan, Ölüm Emri, Virüs Kodu adlı kitaplardır. Ama yalnızca üç tane film çekilmiştir.
#Labirent Serisi‘En İyi Film Oscar’ını kaçırmış olsa da, görselliği, oyuncuların performansları ve kurgusuyla sadece Paul Thomas Anderson’un değil yılın da en iyi filmlerinden birine dönüşen “Phantom Thread”, emekliliğe ayrılan usta aktör Daniel Day Lewis’i perdede görmek için de son şansımız!
#Benim SinemalarımHerkese biletlerini aldıysa başlayalım! Bu yıl 8. kez Ankara’ya konuk olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, Pazar günü sona eriyor. Henüz hafta sonu programını yapmamışlar içinse çok geç değil; kaçırmamanız gereken !f filmleri sizin için listeledik.
#SinemaYeni bir Ümit Ünal zekâsına ve yaratıcılığına sahip senaryoyla karşı karşıyayız. Demet Evgar’ın etkileyici oyunculuğuyla çok konuşulacak “Sofra Sırları”, haftanın en iyisi! Guillermo del Toro’nun Oscar’a emin adımlarla yürüdüğü fantastik filmi “Suyun Sırrı”, biyografik filmlerden hoşlananlara “Ben, Tonya” ve yeni Marvel filmi “Black Panther”, haftanın diğer seçenekleri.
#SinemaVe, Oscar yarışının sinemaları ele geçirmeye başladığı haftalara hoş geldiniz. En İyi Film dalının güçlü adaylarından “Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri” ve Gary Odlman’a erkek oyuncu dalında Oscar heykelciği getirecek görünen “En Karanlık Saat”, yarışı yakından takip eden sinemaseverlerin kaçırmaması gereken yapımlar. Fatih Akın’ın Oscar’a aday olamasa da Altın Küre’yi kapan filmi “Paramparça”, İsrail yapımı etkileyici dram “Foxtrot” ve tatlı vizyon sürprizi “Babasının Kızı”, haftanın diğer seçenekleri...
#Vizyonda Bu HaftaEn son ‘Leviathan’ını izlediğimiz Andrey Zvyagintsev’in imzasını taşıyan ‘Sevgisiz’, uzatmaları oynanan bir evliliğin portresini çiziyor. Evde kendisini fazlalık gibi hisseden oğullarının kaybolmasıyla birlikte çiftin arasındaki hesaplaşma daha da derinleşirken, öykü giderek modern Rus toplumundaki sevgisizliğin ve çürümüşlüğün tasvirine dönüşüyor.
#SinemaÇok tutmuş gençlik serisi ‘Açlık Oyunları’nın beşincisi ‘Kuşların ve Yılanların Şarkısı’, diktatör Coriolanus Snow’un gençlik dönemini anlatıyor. 2012’deki ilk film hariç serinin bütün adımlarını yöneten Francis Lawrence’ın imzasını taşıyan yapımda Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman ve Viola Davis gibi isimlerden oluşan yepyeni bir oyuncu kadrosu var.
#Uğur VardanRoman, Türk edebiyatına Fransızcadan yapılan basit çevirilerle girdi. Yıl 1862’ydi, Fénelon’un romanı Türkçeye Yusuf Kâmil Paşa’nın çevirisiyle ‘Terceme-i Telemak’ olarak çevrildi. Sonra Victor Hugo geldi... İlk Türk romanıysa bundan 10 yıl sonra yayımlanacaktı. Şemseddin Sami’nin ‘Talat ile Fitnat’ın Aşkı’ adlı eseri, ana-babasının zorlamaları sonucu istemediği biriyle evlendirilen ve sonunda kendini öldüren genç bir kızı anlatıyordu. Sonra Ahmet Midhat Efendi’ler, Recaizade Mahmut Ekrem’ler geldi. Türk edebiyatı akımlardan etkilendi ve yazıldığı döneme ışık tutan eserler üretildi. Kimi yazar insanı öne çıkardı, kimi tarihi, siyasi tutumunu, kimi cinselliği... Hepsi biricikti, hepsi bize masa başında yazılmış gibi görünen ‘gerçek hayatlar’ı anlattı. Okuyana ‘hayatın anlamı’nı sorgulattı. Bir liste yapıp romanlara gömülsek insanların, ülkelerin, psikolojinin, siyasetin nasıl değiştiğine dair tarih dersi almamız da kaçınılmaz. İşte biz de bu büyük fotoğrafa bakalım istedik. Hürriyet Pazar olarak ‘sinema’ ve ‘müzik’ soruşturmalarının ardından eleştirmenler, yazarlar, akademisyenler, edebiyat öğretmenleri ve yayıncılardan oluşan 100 kişilik bir jüriyle ‘Türk Edebiyatının Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Romanı’nı çalıştık. Tavsiyemiz bu listeyi alın ve onun izinden bir kütüphane oluşturun.
#Türk Edebiyatının En İyi 100 EseriFragmanı yayınlandığından beri heyecanla beklediğimiz “Everest”, gösterimde. Gerçek olaylardan yola çıkan film, oyuncu kadrosu kadar görüntüleriyle de göz dolduruyor. Labirent serisinin hayranlarına “Labirent: Alev Deneyleri”, tarihi filmlere meraklılar için “Hitler’e Suikast” ve Emily Blunt’lı suç filmi “Sicario” haftanın diğer seçenekleri...
“İffet” dizisinde arkadaşı İffet’in aşkını elinden kapan Betül, bir anda mazlum rolüne büründü, izleyicinin nefretini sevgiye dönüştürdü. Dizide bu sivri karaktere hayat veren Melike Güner, olayların kendisini bile şaşırttığını söylüyor. Ama yüzünde şaşkınlık ifadesi değil, rol aldığı ağır drama rağmen hiç silinmeyen bir gülümseme dikkat çekiyor. Çünkü o “mutluluktan besleniyor”...
Geçen hafta mafyanın anayurdu Sicilya Adası’na yaptığım gezinin ilk bölümünde, başkent Palermo’nun labirent sokaklarını, yoksul görüntüleri, lüks caddeleri, pazar yerlerini, adanın batı ucundaki Marsala’yı, üzüm bağlarını, bundan 300 yıl önce aynı yolculuğu yapan Goethe’nin de yardımıyla anlatmıştım. Bu hafta size bu yolculuğun devamını aktaracağım.