Şeftali kebabı tarifi, Kıbrıs'a özgü bir yemek. Bu nefis lezzet, gömlek adı verilen yağlı iç zarın kıymalı harçla doldurulmasıyla hazırlanıyor. Yanında da tercihe göre ızgaralanmış sebzeler eşliğinde servis edilir. Peki Şeftali kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Masterchef Şeftali KebabıGömlek yağı, zaman zaman bazı tariflerde karşımıza çıkıyor. Kullanıldığı yemeğe bambaşka bir lezzet katan gömlek yağı, çember yağı olarak da biliniyor. Peki gömlek yağı nedir, nasıl kullanılır? İşte gömlek yağında ciğer sarma tarifi...
#Gömlek Yağı NedirŞeftali kebabı, MasterChef'te yer verilen lezzetlerden biri oldu. Yarışmacılardan hazırlanması istenen şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olan bu tarifin en önemliği özelliği kuzu gömleğine sarılarak hazırlanması. Peki MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Şeftali Kebabı Nasıl Yapılırİstanbul’dan İzmir’e giderken otoyoldaki ‘Lezzet Yolculuğu’muz devam ediyor. Bursa ve Manisa’da mola verdiğimizde benzer iki yemek türü bizi düşündürdü:Orta Asya’dan bu yana devam edegelen kuzu çevirme ile tarihi 1867 yılına kadar dayanan ‘İskender’ markasıyla anılan Bursa’nın meşhur ‘Döner Kebabı’ arasında bir bağ var mıyd
#BursaCiğer sarma pirinç, soğan ve kuzu ciğerinin harmanlanarak kuzu gömleğine sarılıp, fırında pişirilmesiyle hazırlanıyor. Edirne’de oldukça fazla tüketilen sakatat yemekleri arasında yer alan ciğer sarma yarışma programlarının da favori yemeği. Biraz zahmetli gibi görünse de ciğer sarma misafirlerinize ikram ederken fark yaratabileceğiniz türden bir tat diyor ve ciğer sarma tarifi için detaylara yer veriyoruz.
#Ciğer Sarma