Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul Zirvesi’nde gayrimenkul sektörünün geleceği masaya yatırıldı, konutta katma değer yaratma hedefi ve yapılması gerekenler konuşuldu. Yatırımcılar için güven ortamının temel ihtiyaç olduğunu belirten katılımcılar, döngüsel ekonomi konusunda farkındalık yaratılması gerektiğini de söyledi.
#Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ZirvesiKuzey Kıbrıs Gayrimenkul Zirvesi’nde ülkenin yatırım fırsatları ve ihtiyaçları tüm yönleriyle ele alındı. Pandemi ile birlikte artan taleple yeni konut projelerinin bir bir devreye girdiğini belirten uzmanlar ‘planlı büyüme’ vurgusu yaptı. Kamu ve özel sektör işbirliği ile yeni yol haritasının belirlenmesi gerektiğini belirten katılımcılar, sürecin doğru yönetilmesiyle Kıbrıs’ın kendine yeten bir ekonomiye sahip olabileceğine dikkat çekti.
#Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ZirvesiKuzey Kıbrıs Gayrimenkul Zirvesi’ne katılan TURKECO Kurucusu Dr. Duygu Erten iklim krizine dikkat çekti ve “Yenilenebilir enerji Kıbrıs’ta her binaya konulursa Kıbrıs dünya lideri olur. Bunu yapacak araziniz, yapılarınız ve gücünüz var. Burada sivil toplum örgütlerine büyük iş düşüyor. Yarından itibaren kolları sıvamamak için hiçbir neden yok” dedi. Konutta sürdürülebilirlik için eğitimin önemine vurgu yapan sektör temsilcileri ise kamu desteği gerektiğini ifade etti.
#Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ZirvesiKuzey Kıbrıs Gayrimenkul Zirvesi’nde konuşan finans ve sigorta sektörü temsilcileri Ada’da hayata geçen konut projelerine yabancı yatırımcılardan büyük ilgi olduğunu söyledi. Sektörün sağlıklı büyümesi için bina tamamlama sigortasının devreye girmesi gerektiği, bunun için de yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu belirtildi.
#Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ZirvesiHürriyet Gazetesi’nin düzenlendiği Gayrimenkul Zirvesi için 22 Nisan tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeydik. Zirveden bir gün önce hem Kuzey Kıbrıs’ı dolaşma, hem de ekonomisi hakkında bilgi alma fırsatımız oldu. Gözlemlerimi paylaşayım. Açıkçası, ‘Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisi, gayrimenkul üzerinden gelişiyor’ dersem, sanırım hiç de yanılmış olmam. Hemen hemen her bölgede bir gayrimenkul projesi ile karşılaştık; bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı yeni başlamış, bir kısmı da halen devam ediyor. Öğrendiğime göre de bundan sonra da yeni projeler gelişecek. Hal böyle olunca da yerel işadamlarının çoğunluğu da inşaatçılığa soyunmuş; kimileri yabancı ortaklıklarla, kimileri kendi imkanları ile projeleri yürütüyor.
#Gayrimenkulİstanbul bu yıl 9’uncu kez Boğaziçi Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. 70’den fazla ülkeden ziyaretçi beklenen zirveye Suudi Arabistan’ın katılımı netleşmedi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından durumun ortaya çıktığını belirten zirvenin organizatörü Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) Kurucu Başkanı Cengiz Özgencil, “Prensin onayı bekleniyor. Eğer katılırlarsa en kalabalık heyet Suudiler olacak” dedi.
#GazetehaberleriHÜRRİYET’te 20 Ekim günü ’Adı açıklanınca İsrail’e kaçtı’ başlıklı bir haber yayımlandı. Arkadaşımız Çetin Aydın’ın önemli araştırmasına göre, Gidia Elfase, İstanbul’da bazı dostlarıyla tefecilik yaparak devleti 2.2 milyar dolar zarara uğratmış. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın geçen ay açıkladığı ’vergi yüzsüzleri’ listesinde adı yer alınca İsrail’e kaçmış.
ANAP Lideri Mesut Yılmaz, "Beyaz Enerji'de gocunacak halim olsaydı, jandarmaya, savcıya kafa tutabilir miydim" dedi. "Gelecek kaygım yok. Kardeşim zengin, ailem zengin. Servet hırsım yok" diyen Yılmaz, "iddiaların fısıltı gazetesiyle yayıldığını ve fısıltı gazetesinin Hürriyet'ten daha etkili olduğunu" savundu.