Her makyaj yaptığımızda kirpiklerimizin uzun ve gür hale getirmenin yollarını arıyoruz. Bunun için de hepimizin çantasında mutlaka uzun ve kalın gösteren rimeller vardır. Peki birçoğumuzun asla atlamadığı en önemli adım olan rimel kullanmanın da püf noktaları yok mu? Gelin beraber bakalım...
#MaskaraKırılan allık nasıl düzeltilir? Rimel kuruyunca ne yapılmalı? Ruj kırılınca ne yapılır? Açılmayan oje kapağı nasıl açılır? Takma kirpik temizleme nasıl yapılır? Çok severek ve çoğu zaman çok para vererek aldığımız makyaj malzemelerini daha uzun süre kullanmak için ne yapabiliriz? Kırılan ya da kuruyan makyaj ve güzellik malzemelerinin ömrü nasıl uzatılır? Sizin için hazırladığımız bu tüyolarla artık kırılan rujlarınızı ya da kuruyan rimellerinizi çöpe atmayacaksınız. İşte Sevde Aksu Taner'in sunumuyla makyaj malzemesi masraflarınızı azaltmanıza yardımcı olacak pratik fikirler...
#HtvprogramlarGeçen yıllar ve güneş gibi çevresel faktörler sadece ciltten değil, dudaklardan da götürüyor. Vücudun güneşe karşı en hassas bölgelerinden biri olan dudaklarınızı korumak için, SPF’li stik, dudak merhemi veya rujları tercih edebilirsiniz. Kozmetik mağazalarında güneşten koruma özelliği olan rujlar bulabilirsiniz. Rujunuz SPF’li değilse... Rujdan önce altına SPF’li koruyucu içeren merhem veya stik’leri sürmek de işe yarıyor.
Makyaj yapmak, cildin iyi görünmesi için yetmez. Sağlıklı ve bakımlı cildin yolu, temizlikten geçiyor. Cilt temizliğinin, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapılması öneriliyor. Bunun için cilt tipinize uygun, jel, losyon veya kremlerden destek alabilirsiniz. Hassas göz çevresi için ayrı ve özel temizleyicileri tercih etmelisiniz.
Bileşiminde, yasaklanan maddelerin kullanıldığı kozmetik ürünlerinin sağlığa zarar verebildiği belirtildi. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, kozmetik ürünlerin, günlük bakım alışkanlıklarında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.