GeriMakyaj Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir?

Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir?

"Rimelinizi almanızın üzerinden az bir zaman geçti ve kurudu mu? Dert etmeyin, çöpe atmak zorunda değilsiniz! Kuruyan rimeli düzeltmenin birçok yolu var."

Kuruyan rimelinizi çöpe atmak zorunda değilsiniz. Makyajın vazgeçilmez parçası olan maskaraların en büyük sıkıntısı çok çabuk kurumaları. Evdeki malzemelerinizle hızlıca kuruyan rimelinizi düzeltebilir, ömrünü uzatabilirsiniz.

GÜL SUYU

Kuruyan rimeli düzeltmek için gül suyu kullanabilirsiniz. Rimelinizin fırçasına gül suyu damlatın ve sonra fırçayı rimel kabınıza batırıp çıkarın. Hızlıca çözüldüğünü göreceksiniz. 

Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir

ZEYTİNYAĞI

Kuruyan ya da sertleşmeye başlamış rimelize bir iki damla zeytinyağı ekleyin ve rimel fırçası yardımıyla karıştırın. Zeytinyağı kuruyan rimeli düzeltirken aynı zamanda kirpiklerinizi de besleyecektir. Ancak 2 damladan fazla zeytinyağı damlatmamaya dikkat edin aksi takdirde rimeliniz tamamen çöp olabilir.

BADEM YAĞI

Badem yağının kirpikleri gürleştirdiğini bilmeyen yoktur. Tıpkı zeytinyağı gibi badem yağını da sadece birkaç damla olmak kaydıyla rimelinize ekleyin. 

Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir

EYELINER

Evet, yanlış duymadınız. Eyeliner'ınızı kullanarak kuruyan rimelinizi düzeltebilirsiniz. Likit eyeliner'dan bir iki damla rimelinize damlatın. Rimeliniz eski formuna kavuşacaktır.

KAYNAR SU

Kuruyan rimeli düzeltmenin bir başka yolu ise kaynar sudan yardım almak. Bir kapta su kaynatın ve rimelinizi, ağzı sıkıca kapalı bir şekilde, kaynamış suyun içine bırakın. Su soğuyana kadar rimel kabın içinde kalsın. Sıcak su, kuruyan rimelin çözülmesine yardımcı olacaktır.

 

False